Keskikastin välienselvittely Kuopiossa

LIIGA / Ennakko
KalPan Pekka Tuokkola on tilkinnyt KalPan maalia tiiviisti.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPa ja Kärpät ovat löytäneet viimeisissä kamppailuissaan voittamisen taidon. Toisen voittoputki päättyy väkisin Niiralan montussa.

Ennakkokaavailuissa moni veikkasi Kärppiä runkosarjan voittajaksi. Kauden alku on kuitenkin ollut yllättävän tahmeaa oululaisille. Viimeisissä kamppailuissa on näkynyt valoa tunnelin päässä, kun Ässät ja Tappara kävivät häviämässä Oulussa.

KalPa puolestaan aloitti kauden luokattoman huonolla pelillä. Viimeisissä kamppailuissa kuopiolaiset ovat löytäneet vakuuttavan vireen ja porskuttavat neljän ottelun voittoputkessa. Kuluneella viikolla KalPa haki vierasvoitot Espoosta ja Hämeenlinnasta.

KalPan puolustus kunnossa

Kotijoukkue on päästänyt viimeisessä neljässä ottelussaan vain kolme maalia. Viimeisessä kahdessa kamppailussa Kuopiossa vierasjoukkueet ovat jääneet maaleitta.

Kärppien haasteena on rikkoa KalPan tiivistynyt viisikkopuolustus. Kurinalaisesti pelaava KalPa ei anna juurikaan ylivoimahyökkäyksiä, joten Kärppien pitää pystyä luomaan maalintekotilanteita kaksinkamppailuja voittamalla.

KalPan maalilla Pekka Tuokkola on pelannut vakuuttavasti. KalPa-vahdin tulee olla hyvässä vireessä, sillä Kärpillä riittää ratkaisijoita laajalla rintamalla Mika Pyörälän, Ivan Humlin ja Joonas Donskoin johdolla.

Sairastuvilla ratkaisijoita

KalPan sairastuvalla on joukko avainpelaajia. Puolustajat Antti Halonen ja Jussi Timonen ovat edelleen poissa kokoonpanosta. Hyökkääjistä Kasperi Kapanen ja Jukka Voutilainen jatkavat sairaslistalla.

Kärpiltä puolestaan puuttuu kokoonpanosta Ben Maxwell ja Mikko Lehtonen. Hyökkääjä Juhamatti Aaltosen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Seuraa Heitä

Joonas Riekkinen #15 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä pelaa KalPan pakkivajauksen vuoksi puolustajana. Miten onnistuu hieman oudommalla pelipaikalla?

Ivan Huml #71 | Pirati Chomutov

Laitahyökkääjä

Taitava Kärppä-hyökkääjä on vaikeasti pideltävä kuopiolaispuolustukselle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Marko Kauppinen 1 4 5
2.Sami Kapanen 3 2 5
3.Artturi Lehkonen 2 3 5
4.Luke Pither 2 1 3
5.Adam Masuhr 2 1 3
Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 5 2 7
2.Jari Viuhkola 0 6 6
3.Toni Kähkönen 2 2 4
4.Joonas Donskoi 0 3 3
5.Ville Pokka 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle