Tappara ja Blues koittavat lievittää ahdinkojaan

LIIGA / Ennakko
Jussi Makkonen kuritti viime kaudella Bluesia Tapparan paidassa, onko nyt toisinpäin?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin sijoitus sarjan hännillä ei varmasti espoolaisia naurata, mutta sitä ei yleisesti ottaen voi pitää suurena yllätyksenä. Tapparan majailemista taulukon häntäpäässä voi pitää suurempana yllätyksenä, mutta sarja on toki vielä alussa. Tapparan kannalta on kuitenkin selvää, että tappio Blues-ottelusta alkaisi jo todella nostattaa hikeä hermoheikoimpien kannattajien otsalle.

Tapparan leirissä moni halusi nähdä vaikeuksien kautta voitoksi kääntyneen JYP-ottelun lähtölaukauksena joukkueen nousulle kohti sarjan kärkipäätä. Oulussa kirvesrinnat putosivat kuitenkin Kärppien kyydistä heti avausminuuteilla. Joukkueen peli ei ehkä suorastaan sekaisin ole, mutta ei sen voi sanoa kovin hyvin luistavankaan. Ennakkoon monien kuvittelemat vastuunkantajat, kuten Philip McRae, Chris Connolly ja Pasi Puistola ovat olleet, jos eivät suorastaan kuutamolla, niin ainakin varsin näkymättömissä.

Bluesilla ei näytä sen paremmalta. Mikko Koskisen lähtö KHL:n oli takaisku, jota Tapparassakin tutuksi tulleen korvaajan Jani Niemisen on vaikea paikata, vaikka parhaimmillaan hyvä maalivahti onkin. Blues sai tällä viikolla myös toisen Tapparasta tutun miehen joukkueeseen, kun Jussi Makkonen tuli tryoutille. Suoranaista ratkaisuvoimaa kyseisellä siirrolla ei joukkue taida paljoa lisää saada, mutta Tapparan vuosinaan puolustavaan rooliin profiloitunut taannoinen SM-liigan maalipörssin voittaja tarjoaa ainakin vastuuvalmentaja Jyrki Aholle enemmän vaihtoehtoja ketjujen rakentamiseen.

Eheää 60 minuuttista hakemassa

Lauantaina Tapparan pitäisi kyetä pitämään kiekkoa hallussa Bluesia enemmän. Blues yrittää iskeä vastaan ja käyttää tekopaikkansa hyväkseen. Tapparalle suuri ongelma on ollut pystyä pelaamaan koko pelin sillä tasolla, millä se parhaimmillaan pystyy pelaamaan. Alun nukkuminen ja pari maalia Bluesille eteen, nostattaisivat roimasti vierailijoiden mahdollisuuksia poistua Hakametsästä voittajana, joten Oulun huonoa alkua lienee Tapparan bussissa Oulusta palattaessa mietitty.

Bluesin ottelut ovat vielä enemmän sisältäneet ottelunsisäisiä vuoristoratoja, hyvänä esimerkkinä edellisottelu HIFK:ta vastaan. On selvää, että pisteitä ottaakseen, Bluesin peräpään on pidettävä paremmin Tampereella. Vaikka Tapparan alku ei ole ollut loistava, on sen verkkoon Hakametsässä pystynyt tekemään kolme maalia vain Ilves ja JYP.

Blues saattaa saada mukaansa sairastuvalta lauantaina Kalle Kaijomaan ja Matti Järvisen. Valtteri Virkkunen ja Santeri Arousva ovat edelleen sivussa. Tapparassa puolestaan pari peliä sairastelun vuoksi huilannut Philip McRae palannee ruotuun.

 

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Tapparan alkukauden positiivisin nimi.

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkonen palaa Hakametsään, tosin Bluesin paidassa. Näyttöhaluja varmasti löytyy Tapparaa vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jukka Peltola 2 3 5
2.Pekka Jormakka 0 4 4
3.Olli Palola 2 1 3
4.Ville Nieminen 1 1 2
5.Nick Bailen 0 2 2
Blues M S P
1.Tommi Huhtala 2 2 4
2.Juuso Ikonen 1 3 4
3.Kim Hirschovits 1 2 3
4.Daniel Widing 0 2 2
5.Mikko Kuukka 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle