Kirurgi avasi SaiPan

LIIGA / Raportti
Joonas Kemppainen oli pudotuspeliavauksessa liekeissä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja SaiPan puolivälieräavaus Oulussa veti Raksilan lehterit täyteen. Kärpät pelasi kaksi erää tehokkaasti ja puolusti päätöserän onnistuneesti. SaiPan esitys puolestaan jätti enemmän toivomisen varaa. Oululaisten kaikki kaikessa oli Joonas Kemppaisen johtama hyökkäystrio.

Ennen sarjan alkua puolivälierien ensimmäistä ottelua pidettiin yleisesti SaiPan parhaana iskun paikkana. Lappeenrantalaisten pelituntuma oli paljon Kärppiä tuoreempi Villi Kortti -kierroksen ansiosta, minkä piti olla selvä etu SaiPalle.

Näin ei kuitenkaan ollut. Kärpät oli pelivalmis heti ottelun alusta saakka. Jo parin sekunnin pelin jälkeen myös lempinimellä "kirurgi" tunnettu Joonas Kemppainen pääsi nokikkain Andreas Bernardin kanssa, mutta rystyveto ei uponnut SaiPa maaliin.

Kemppaisen johtama hyökkäystrio astui kuitenkin esiin myöhemmin, ja ratkaisi kolmella maalillaan voiton Kärpille.

− Meillä oli hyvä viikko alla. Aistin, että olemme valmiita. Palaverit pidimme jo alkuviikolla ja annoimme sen jälkeen pelaajille enemmän tilaa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi onnistunutta valmistautumista.

Pudotuspeliksi ottelussa nähtiin etenkin avauserässä ja etenkin SaiPan osalta yllättävän monta puolustusvirhettä, joiden seurauksena Kärpille avautui laatupaikkoja.

− Etenkin ottelun alussa pelasimme huonosti. Tehtiin juuri sellaisia virheitä, mitä ei ole Kärppien tasoista joukkuetta vastaan varaa tehdä. Päästimme Kärpät liian helposti karkumatkalle, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen tukisti omiaan.

Kärpät puolusti hyvin, eikä SaiPa päässyt ykkösluokan maalipaikoille etenkään ottelun alussa. Jopa hieman yllättäen Kärpät oli joukkueista myös fyysisempi, eikä jäänyt liikkeessä ja työteliäisyydessä muutenkaan vieraiden taakse.

− Ehkä he olivat vähän passiivisia, odotin että olisivat tulleet lujempaa, Kemppainen myönsi.

Tämä on SaiPan kannalta huolestuttavaa, sillä juuri näiden seikkojen piti olla lappeenrantalaisten vahvuuksia puolivälieräsarjassa.

− Arastelimme kamppailupelaamisessa, eikä oltu sillä tavalla pelin ytimessä. Huomenna pitää ottaa käsijarru pois päältä heti, Tirkkonen jyrisi.

Ennen pudotuspelejä Marjamäki peräänkuulutti Kemppaisen johtamalta hyökkäysvitjalta myös numeraalista tulosta tänä keväänä. Kemppaiset vastasivat huutoon viimeistelemällä Kärppien neljästä maalista kolme. Onnistumiset olivat runkosarjan lopulla hieman väsyneesti pelanneelle triolle tärkeitä.

− Nyt kun oli pidempi tauko ja saimme vähän treenata enemmän, niin huomasi että pelissä oli ihan eri fiilis. Pystyin tekemään jopa pari kunnon jalkapunttitreeniä, mitä ei oikein runkosarjan aikana voinut tehdä, ketjun kapellimestari Kemppainen jutteli.

Kärpät pääsi harjoittelemaan ylivoimapelaamista pitkän pelitaukonsa aikana. Vaikka joukkue sai yhden näyttävän ylivoimamaalin värkättyä, puuttuivat pakkopelistä edelleen huippuvaaralliset laukaukset, eikä kiekko liikkunut aivan sillä vauhdilla kuin sen tulisi liikkua.

SaiPan pakkopeli oli puolestaan aktiivisempaa ja näytti jopa paremmalta kuin kotijoukkueen. Tulostakin se tuotti, sillä Johan Larssonin viimeistelemä avausmaali syntyi ylivoimalla.

Lappeenrantalaisten maalilla Bernard teki voitavansa Jussi Markkasen ollessa pois kokoonpanosta. Vaihtoehtoja SaiPalla ei maalin suulle näyttänyt olevan, sillä SaiPalla ei ollut poikkeuksellisesti varamaalivahtia vaihtoaitiossa ollenkaan.

− (Santeri) Lipiäinen oli kopissa pelivalmiudessa. Sovimme otteluvalvojan kanssa, että hän voi olla pelin aikana siellä, koska hänellä on pientä flunssan poikasta, Tirkkonen kertoi.

Kärppien maalilla Tomi Karhuselle puolestaan lipsahti yksi helpohko maali.

SaiPan kannalta huolestuttavaa on myös Dave Spinan nykyvire. Ykkösketjussa pelin aloittanut Spina ei onnistunut Oulussa ja valahti loppua kohden pieneen rooliin.

Joukkueet kohtaavat huomenna klo 17:00 Lappeenrannassa. Molemmat joukkueet lähtivät Raksilasta suoraan lentokentälle, mistä ne lentävät omilla tilauslennoillaan Lappeenrantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle