Donskoi: "Kun tehdään maali, ollaan vielä tyytyväisempiä"

CHL, LIIGA / Raportti
Donskoita hymyilytti myös Lappeenrannassa.
SaiPa ja Kärpät ovat kohdanneet kertaalleen tämän kauden aikana, kun Liiga-ottelussa Kärpät vei tyylipuhtaan 3–0-voiton SaiPasta kotonaan Oulussa. Lappeenrannassa tästä jäätiin maalin päähän, kun voitto heltisi lukemin 2–0.

Vaikka SaiPa on noussut CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon, yleisön keskuudessa Euroopan herruudesta kilvoittelu ei ole kiinnostanut samalla tavalla kuin Liiga-ottelut. Illan SaiPa-Kärpät-peliin oli saapunut hieman päälle 2000 katsojaa, joista lähti ääntä parhaiten silloin, kun SaiPasta Kärppiin vaihtanut Ryan Glenn hautoi kiekkoa maalivahti Iiro Tarkin takana.

– Puolustettiin tänään kyllä hyvin ja Tarkki oli tosi loistava maalissa. Ei ollut ehkä paras peli meiltä, mutta 2-0-tulos, niin täytyy olla tosi tyytyväinen, Kärppien molemmat maalit viimeistellyt Joonas Donskoi summasi omiensa otteita pelin jälkeen.

– SaiPa tuli aika kovaa siihen alkuun, me ei ihan päästy siinä kiekolliseen peliin. Pitkiä myllyjä oli omissa ja sitä kautta jouduttiin vaan purkamaan, eikä päästy hyökkäämään, kun oltiin niin väsyneitä ja jouduttiin pyörimään omissa.

Ensimmäisessä erässä Kärpille ei laskettu tulleen yhtään laukausta maalia kohden. Ainoa tilastomerkintä oli erän lopulla tullut Tomi Leivon kaksiminuuttinen huitomisesta. Kärpät sai kyllä ylivoimalla kiekon kertaalleen Jussi Markkasen selän taakse, mutta maali tulkittiin korkealla mailalla tehdyksi.

Kärpät ratkaisi toisessa erässä

Heti toisen erän alussa SaiPalla oli hyvä tilaisuus tehdä avausosuma, kun Simo-Pekka Riikola toimitti kiekkoa maalille. Ajatukset eivät kuitenkaan käyneet aivan yksiin Janne Tavin kanssa, ja Tarkki sai pitää nollapelinsä.

Toista erää ei oltu pelattu kuin kolmisen minuuttia, kun Ville Hämäläinen otti rangaistuksen huitomisesta. Kärpät ei ylivoimaa haaskannut, vaan siirtyi kolmessa sekunnissa johtoon. Ivan Huml voitti aloituksen, Juha-Pekka Haataja nappasi kiekon ja syötti sen maalille liukuvalle Donskoille, jolla oli edessään tyhjä verkko Markkasen vartioidessa toista tolppaa.

Donskoin illan toinen osuma tuli SaiPan ylivoiman päätteeksi. Glenn istui jäähyllä saatuaan 2+10-tuomion, kun tuomari katsoi hänen taklanneen Mikael Kurosta päähän. SaiPan ylivoimapelaaminen kulminoitui hetkeen, jolloin Lasse Lappalaisen laukaus osui ylivoimalla Joonas Kemppaiseen. Kemppainen sai kiekon itselleen ja pääsi tilanteessa 2-2-läpiajoon Donskoin kanssa. Maalivalo syttyi samalla hetkellä, kun kaksiminuuttinen oli kärsitty.

– Saatiin hyvä riisto siihen, eikä siinä oikeastaan muuta. "Kepulta" hyvä syöttö ja pääsin siitä maalintekopaikkaan, voittomaalikilpailuissakin ansioitunut Donskoi kertasi.

– Aina kun ei päästetä maalia, ollaan tyytyväisiä, mutta kun tehdään maali, ollaan vielä tyytyväisempiä.

Ottelupari ratkeaa viikon päästä Oulussa, jolloin kahdessa ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue jatkaa CHL:n mitalipeleihin.