Kärpät välieriin − Davis sairaalaan

CHL, LIIGA / Raportti
Kärpät jatkoi CHL:n välieriin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa ratkaistiin tiistaina Champions Hockey Leaguen välieräpaikka Kärppien ja SaiPan toisessa puolivälieräkohtaamisessa. Joukkueet tarjosivat reilulle kolmelle tuhannelle katsojalle vauhtia ja näyttäviä maaleja.

Asetelma illan peliin oli selkeä: Kärpät oli voittanut kaksiosaisen puolivälierän ensimmäsen osaottelun Lappeenrannassa lukemin 2-0. Jatkopaikka ratkaistiin Mestareiden liigan tyyliin kahden ottelun yhteismaalein. Niinpä SaiPa lähti kahden maalin takamatkalta illan peliin.

Ottelu oli temmoltaan yllättävän kova SaiPan lähdettyä metsästämään jatkopaikkaa tosissaan. Pelissä oli vauhtia ajoittain huomattavasti enemmän kuin järkeä, mikä kieli kovasta latauksesta.

Läpi kauden on puhuttu siitä, etteivät CHL-pelit sytytä, mutta ainakin molempien joukkueiden pelaajia jatkopaikka näytti kiinnostavan. Peli äityi ajoittain melko kuumaksi, joten pudotuspelihenkeä oli myös havaittavissa.

Peli pyöri suurimmaksi osaksi SaiPan puolustuspäässä. Kärpillä oli kahteen ensimmäiseen erään 15 ykkösluokan maalipaikkaa. Jussi Markkanen oli kuitenkin mies paikallaan sekuntia vajaat kaksi erää. Joonas Kemppaisen tasoitusmaali lipsahti luvattoman helposti melkein nollakulmasta sisään.

− Markkanen seisoi kyllä melkein kaksi erää päällään SaiPa-maalilla, Kemppaisen tasoitusmaali oli meille todella tärkeä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehaisi.

Yhteismaaleissa kahden maalin takaa-ajoasemasta päätöserään lähtenyt SaiPa ei pystynyt enää kunnon kiriä virittämään. Lopullinen ratkaisu ottelulle oli Joonas Donskoin 2-1-maali, jonka ansiosta Kärpät siirtyi yhteismaaleissa jo tavoittamattomaan 4-1-johtoon. SaiPa onnistui vielä kaventamaan, mutta takaa-ajo ei tuottanut lappeenrantalaisille toivottua tulosta.

Näin Kärpät eteni CHL:n välieriin yhteismaalein 5-2.

− Parempi joukkue meni jatkooon. Meidän lähtökohta peliin ei ollut missään nimessä helppo, mutta meillä oli selvästi hyvä lataus peliin ja meillä oli aito usko siihen, että pystymme Kärpät yllättämään, SaiPan käskyttäjä Pekka Tirkkonen jutteli lehdistötilaisuudessa.

Marjamäki oli ottelun jälkeen todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

− SaiPa oli muuttanut pelaamistaan hieman, mikä yllätti vähän, mutta alun jälkeen toisen erän loppuun saakka pelasimme kauden parasta lätkää.

− Tänään oli varmasti sellainen lätkämatsi, että kaikki viihtyivät, Marjamäki jatkoi.

Kärppien välierävastustaja selviää myöhemmin muiden puolivälieräotteluiden päätyttyä. Marjamäki toivoi vastustajaksi ulkomaalaista joukkuetta.

− Mutta (Juha) Junno haluaa varmasti HIFK:n, kärppäluotsi päätti.

Jobin postia Kärpät sai loukkaantumisten muodossa. Sekä Patrick Davis että Ari Vallin joutuivat jättämään pelin kesken. Davisin matka jatkui hallilta suoraan sairaalaan, missä amerikkalainen on toistaiseksi tarkkailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle