Yllättävä perhonen ja Donskoi kaatoivat SaiPan

Kolmas erä, kolmas otteluvoitto Kärpille.
Pessimistit arvuuttelivat, josko Kisapuistossa nähtäisiin torstai-illassa kauden viimeinen kotipeli. Sitä ei tiedä vielä, mutta lappeenrantalaisten olo kävi tukalammaksi, kun Kärpät ottivat kolmannen otteluvoittonsa lukemin 2–5.

SaiPa vaikutti saavan otteluun unelma-alun, kun keltamustat pääsivät heti ottelun alkuun pyörittämään peliä hyvällä jalalla. Liito tyssäsi ensimmäisellä minuutilla Ville Kohon kahden minuutin kiinnipitämisrangaistukseen. Hyvä energia kantoi kuitenkin Kärppien ylivoiman läpi ja pahat tilanteet saatiin purettua pois jaloista.

Paras tontti tarjoutui Lasse Kukkoselle, joka nousi vaihtoaitioiden puoleista laitaa pitkin SaiPan alueelle ja lähin puolustaja Rony Ahonen seikkaili lähempänä keskikenttää. Kukkosen laukaus ei kuitenkaan mennyt Jussi Markkasen läpi, kuten oli tarkoitettu.

Kärpät meni ottelussa johtoon kahdeksan minuutin kohdalla johtoon. Patrick Björkstrandin syöttö päätyi omien sijaan Kärpät-lapaan ja ajautui lopulta Joonas Kemppaiselle. Kemppaisen laukaus osui ja upposi Markkasen taakse aivan maalin edestä.

SaiPan selkä ei kuitenkaan Kärppien osumasta taittunut. Hyvällä sykkeellä pelannut nelosketju väänsi vieraiden alueella ja Johan Larsson pääsi vetämään kiekon siniviivalta löysin rantein kohti Iiro Tarkkia. Useampi yritti saada mailan kiekon tielle, Markku Flinck onnistui ja ohjasi SaiPan tasoituksen. Maali oli Flinckin kauden ensimmäinen.

Tuomarilinja puhutti

Ensimmäisen erän loppuun nähtiin kiihkeää pystypainia SaiPan päädyssä. Tilanteen katsottiin menevän liiallisuuksiin ja Simon Backman, Ville Hämäläinen ja Mikko Vainonen passitettiin jäähylle väkivaltaisuudesta. Kärpiltä kärsivät Adam Masuhr ja Mika Pyörälä.

− En ole kommentoinut tuomareita, joten en kommentoi vieläkään, mutta en ainakaan siinä painissa ollut mukana, Hämäläinen totesi ottelun jälkeen.

− Tuomarista yritin päästä eroon, kun se siinä minua repi.

SaiPan valmentaja Pekka Tirkkosella oli oma näkemyksensä vihellyksissä.

− Kyllähän tuo ihan käsittämätöntä oli, välillä sai tehdä mitä vaan. Heittelevä linja oli.

SaiPa selvitti toisen erän alkuun alivoiman ja pääsi ylivoimallekin, kun Ivan Huml riisui Ahoselta kypärän. Seuraava maali nähtiin kuitenkin vasta toisen erän puolivälissä, eikä sitäkään hyväksytty, sillä tuomari katsoi Joonas Donskoin potkaisseen kiekon maaliin.

− Olin aika varma, että se on hyväksytty, Donskoi analysoi.

− En muistanut sitä, että se on tällä kaudella muuttunut, että jos jarruttaa kiekkoon, niin sitä ei sitten hyväksytä. Pakkohan minun oli laittaa terät poikittain, se olisi mennyt siinä muuten längistä.

SaiPa sai toisenlaisen tuomion, kun kolmannessa erässä Chad Rau ohjasi kiekon Ahosen laukauksen jälkeen sisään. Tuomarit näyttivät hylättyä maalia ja korkeaa mailaa, mutta puhelimeen mentiin ja osuma hyväksyttiin.

− Kaikennäköisiä tuomioita siinä nähtiin, meille negatiivisia, Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki jupisi.

− Meiltä vietiin ensimmäinen maali. Sen jälkeen vastustajalta vietiin maali, kunnes se hyväksyttiin.

Kärpät tasoihin, Donskoin johdolla ohi

SaiPa näytti jo marssivan kotivoittoon, mutta Kärpät nousi kolme minuuttia Raun maalin jälkeen tasoihin Ben Maxwellin erikoisella osumalla. Maxwellin kuti näytti osuneen SaiPa-pakki Kalle Maalahden luistimiin, josta se hyppäsi kevyesti Markkasen yli. Veskari kohotti hanskaansa, mutta kiekko oli jo pompannut hänen selkänsä taakse.

Tilanne muuttui vielä huonommaksi isäntien kannalta, kun pian tasoituksen jälkeen Valtteri Virkkunen sai kaksi minuuttia ryntäyksestä vaihtoaitioiden edessä. Alivoimalla SaiPa yritti purkaa Kärppien pyöritystä, mutta kiekko ajautui verkkoihin ja Vainonen lähti Virkkusen seuraksi.

− Mikko taistelee kiekosta ja se menee pleksin yli, sitten viideltä kolmea vastaan. Tirkkonen huokaisi.

SaiPa onnistui tappamaan Kärppien 5-3-ylivoiman, mutta sitten Donskoille erehdyttiin antamaan maalin edustalla liikaa tilaa ja aikaa ajatella.

− Se oli tärkeä maali se Donskoin kolmas maali, Marjamäki koki.

− Se on raskas maali vastustajalle, kun viisi-kolmosen selvität ja sitten tulee maali.

Maalin tappioasema olisi vielä ollut kirittävissä umpeen, mutta minuuttia myöhemmin katsojat ihmettelivät miksi SaiPan pelaajia viiletti kentällä neljä, vaikka jäähyt oli tapettu. Donskoi sai tällä kertaa tontin maalin edessä ja syötön maalin takaa Julius Junttilalta.

− Pelattiin neljällä vähän turhaan, kun ei ollut tarpeeksi jäällä. Se olikin sitten neljä-kaksi, Hämäläinen ynähti.

− Jotain vaihtovirhettä siinä taisi olla, SaiPan ensimmäisen osuman tehnyt Flinck säesti.

SaiPa haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta loppulukemat 2–5 sinetöi tyhjään häkkiin perhosmaisen tasoituksen iskenyt Maxwell.