Puolusta ja voita

Kärpät ratkaisi kolmannen kamppailunsa SaiPaa vastaan tarkalla puolustuspelillä.
Oulun Kärppien ja Saimaan Pallon puolivälieräsarjan kolmas ottelu ei juuri tarjonnut hurjia käänteitä ja vaarallisia tilanteita. Raksilassa nähtiin varsin hidastempoinen, mutta tasaisen varma puolustuskamppailu, josta Kärpät kampesi ottelusarjan toisen kiinnityksensä lukemin 1-0.

Edellisenä lauantaina pelatussa kohtaamisessa maaleja oli taottu ensimmäisen erän päätteeksi jopa kuusi kappaletta. Tiistaina ratkaisumaaliksi jäänyttä avausosumaa saatiin kuitenkin odottaa toiseen erään saakka.

Vähämaalinen kamppailu ei Kärppien päävalmentajaa Lauri Marjamäkeä harmittanut, sillä kärppäluotsi kehui joukkueen yhtenäistä suoritusta lauantaisen vierastappion jälkeen.

− Mielestäni tämä oli sellainen rauhallinen ja tasapainoinen esitys koko joukkueelta. Nyt meni kuitenkin niin, että tappio tuli viimeksi, jonka jälkeen oli kaksi vapaapäivää. Meillä oli kauhea halu päästä äkkiä pelaamaan. Odottelimme ja valmistauduimme hyvin. Kauttaaltaan tuollainen hyvä ja tyylikäs suoritus, ja tärkeä kiinnitys meille, Marjamäki arvioi.

Raksilan illassa ei maaleilla iloteltu. Kummallakin joukkueella oli ottelun mittaan todella vähän laadukkaita maalipaikkoja, ja ottelun määrittäväksi tekijäksi nousikin puolustuskamppailu.

− Maalipaikoilla ei juhlittu, mutta olimme tuon verran parempi joukkue. Teemana oli puolustuspeli. SaiPa pelasi myös tarkan pelin. Ei ollut ehkä niin paljon tunnetta ja kamppailuita kuin viime pelissä, mutta taktisuutta oli ehkä vähän enemmän. Olen kyllä tyytyväinen siitä, että jaksoimme pelata kärsivällisesti loppuun asti, Marjamäki pohti.

Hidas lähtö

Ensimmäinen erä kului varsin mitäänsanomattoman kiekkoilun hengessä. Hyökkäyspelissä ei ollut luistimen piirtoakaan pudotuspelien vauhtia ja raivoa.

Aktiivisempi osapuoli pelin alussa oli kuitenkin SaiPa, joka pääsi muutaman kerran laukomaan kohtuullisen hyviltä paikoilta.

− Ensimmäisessä erässä meillä oli muutamia hyviä paikkoja, mutta ylivoima jäi vähän vaisuksi. Siinä meidän olisi pitänyt olla parempia. Olen kuitenkin tyytyväinen meidän puolustukseemme. Emme antaneet Kärpille hirveästi paikkoja. Tänään Kärpät oli vain niissä harvoissa paikoissa terävämpi, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen summasi.

Kotijoukkueen peli oli taas avauserässä täysin hukassa. Kärppälauman avauspelaaminen oli erityisen heikolla tasolla. Ajoittain isännillä oli suunnattomia vaikeuksia ylittää hyökkäyspään siniviiva.

Kauan odotettu ratkaisu

Toisessa erässä Raksilassa heräsi pudotuspelitunnelma. Kummankin joukkueen pelaaminen alkoi aueta, ja erityisesti Kärpät sai hyökkäykseensä aivan uudenlaista vauhtia.

Erää ehtikin kulua vain viitisen minuuttia, kun avauserän aikana horrokseen vaipuneelle yleisölle tarjottiin näyttävä avausmaali.

Kärppien konkaripuolustaja Arto Laatikainen sai kiekon suoraan aloituksesta haltuunsa, ja konkaripuolustaja reagoi välittömästi. Laatikainen pommitti lyöntilaukauksella maalille kiekon, joka pomppi Patrick Davisin ohjauksesta verkon perälle.

Avausmaali nostatti entisestään ottelun energiaa. Erässä nähtiin muun muassa Julius Junttilan läpiajo, usean pelaajan väliset maalinedusnahistelut sekä pitkiä, vauhdikkaita hyökkäyksiä.

Enempää maaleja otteluun ei kuitenkaan enää mahtunut. Viimeinen erä meni tasaväkisen kamppailun merkeissä, jossa SaiPa yritti loppuun asti hakea tasoitusmaalia.

Kärppien maalia vartioinut Iiro Tarkki nousi varman kärppäpuolustuksen ohella suureen rooliin torjuessaan jokaisen vierasjoukkueen laukauksen.

- Puolustimme tänään selvästi paremmin ja autoimme Iiroa. Iiro oli sitä myöten hyvin varma tuolla maalissa. Puolustuspeli oli meillä kauttaaltaan vahvaa tänään, Marjamäki kehui veräjänvahtiaan ja puolustustaan.

Alun perin kärkitorjujaksi Ouluun tuotu Tarkki oli jäänyt kevätkauden puolella luukkuvahdin asemaan, jonka vuoksi kokeneelle maalivahdille maistui nollapelillä höystetty pudotuspelivoitto erityisen hyvin.

− Hyvältä tuntui päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Ainahan se on hienoa pelata nollapeli. Joukkue pelasi hyvin, emmekä antaneet juurikaan maalipaikkoja. Se auttaa maalivahtia aina paljon, kun vastustajaa ei päästetä laukomaan hyviltä paikoilta, Tarkki myhäili.

Kärpät ja SaiPa pelaavat seuraavan kerran torstaina Lappeenrannan Kisapuistossa. Ottelusta on odotettavissa vauhdikasta vääntöä, sillä SaiPa ei ole päästänyt Kärppiä kotihallissaan helpolla.

− Kotihallissa on saatava vähän enemmän tunnetta mukaan. Yritetään puolustaa edelleen hyvin, ja saada yleisö mukaan, Tirkkonen ennakoi.

Kärppäkäskijä Marjamäki uskoi kuitenkin tietävänsä, miten Kisapuistossa pärjätään.

− Olemme sen verran kokenut joukkue, että kun tiedämme mitä lauantaina tapahtui, niin paremmin pitää pelata torstaina siellä [Lappeenrannassa]. Siihen olemme valmiita, Marjamäki vakuutti.