Mestari vastaan oppipoika, osa I

LIIGA / Ennakko
Syttyykö vanhan työparin välille tulista sodankäyntiä?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
JYP ja Blues aloittavat pudotuspelisarjan, josta on syytä odottaa fyysistä ja pitkää ja sarjaa. Sarjaan lisää mielenkiintoa tuo lukuisten vanhojen joukkuekavereiden kohtaaminen.

JYP lähtee sarjaan kahden ottelun voittoputkessa. Hurrikaaniryhmä kruunasi runkosarjansa voittoihin Kärpistä ja juurikin Bluesista. Muutaman ottelun ajan varsin aneemisesti pelannut JYPin kärkikaarti heräsi runkosarjan viimeisiin vääntöihin johdattaen JYPin runkosarjan neljännelle sijalle.

Jyväskyläläiset muuttivat viimeisiin otteluihinsa pelitapaansa selkeästi yksinkertaisemmaksi. Käytännössä tämä tarkoitti nopeampaa hyökkäyksen rakentelua, taklauksia ja vieläkin aktiivisempaa karvauspelaamista. Muutos nähtiin kesken Blues-ottelun, minkä jälkeen espoolaiset olivat hätää kärsimässä.

JYPin kannalta avainasemaan nousee huolestuneisuutta aiheuttanut puolustuspelaaminen. Puolustusalueella sattui läpi kauden nukahduksia, jotka päästivät vastustajan liian helposti maalintekoon. Viimeisillä kierroksilla nähtiin kuitenkin merkkejä paremmasta, joten jyväskyläläiset voivat lähteä sarjaan kohtalaisen luottavaisin mielin.

Myös Blues päätti runkosarjansa voittoon, kun SaiPa kukistui 0−4-lukemin. Blues varmisti voitolla runkosarjan viidennen sijan, mikä oli espoolaisille erinomainen suoritus. Bluesille jäi kuitenkin kalavelkoja maksettavaksi, sillä kotietu tähän sarjaan olisi voinut kääntyä myös espoolaisten puolelle.

Myös Bluesin puolustuspelaamisen yllä leijuu kysymysmerkkejä. Kalle Kaijomaa ja Mikko Kuukka ovat sinipaitojen ainoat rutinoituneet puolustajat, mutta muut ovat vielä kirjoittamattomia kortteja pudotuspeleissä. Esimerkiksi Otso Rantakari näytti kuitenkin runkosarjassa, että hänellä on mahdollisuudet nousta johtavaksi puolustajaksi.

Sarjaan lisämielenkiintoa tuo useiden vanhojen tuttujen kohtaaminen. Esimerkiksi Kaijomaalta löytyy kokemusta hurrikaaninutusta, kun taas Juuso Ikoselta löytyy kokemusta Bluesin sotasovasta. Suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin JYPin entisen valmentaja-aisaparin kohtaamiseen. Onnistuuko Marko Virtanen juottamaan karvasta kalkkia oppi-isälleen, Jyrki Aholle?

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Arvio ottelusta: Jere Korkalainen

Molemmat joukkueet ovat olleet vahvempia koti- kuin vieraskaukalossaan, joten Bluesilla on iso vuori kiivettävänä. Kotiedun merkitystä ei ainakaan vähennä se, että Bluesin edellinen voitto Hippokselta on neljän vuoden takaa.

JYPin henkinen kantti on ollut todella ailahteleva, ja Bluesin ryöstö heti sarjan alkuun olisi hurrikaaniryhmälle todella iso pala nieltäväksi. Ottelusarjan tasaisuus korostuu heti ensimmäisessä osaottelussa, eikä jatkoaika olisi yllätys. JYP pitää kuitenkin kiinni kotiedustaan.

Seuraa Heitä

Eetu Laurikainen #1 | Mountfield

Maalivahti

Nuori maalivahti pelasi todella vakuuttavan runkosarjan. Laurikaisella on vanhassa kotihallissaan edessä aikuisten pudotuspelikaste, mikä asettaa kysymysmerkin nuorukaisen paineensietokyvyn ylle.

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Tarkki on jo todella kokenut pudotuspelikävijä, eikä menestyminenkään ole konkaria karttanut. Tarkin kausi on ollut ailahteleva, mutta hän tunnetusti nostaa tasoaan pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle