SaiPa tasoitti otteluvoitot - Kärpille jäi luu kurkkuun

LIIGA / Raportti
Sam Lofquistin kuti lähetti Tomi Karhusen vaihtoon ennenaikaisesti.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Tunnetta ja ilotulitusta ei Kisapuiston lauantai-illasta puuttunut, kun SaiPa ja Kärpät kohtasivat puolivälierien toisessa ottelussa. Ottelussa nähtiin todellinen liigaharvinaisuus, sillä SaiPa pommitti kärppävahti Tomi Karhusen vaihtoon jo ennen avauserän puoltaväliä.

SaiPan ja Kärppien toinen kohtaminen puolivälieräsarjassa ei jättänyt seliteltävää. SaiPan onnistui lyödä Kärpät täysin jäänrakoon avauserässä, ja sen seuraksena ottelun lopussa oululaiset hakivatkin asetelmia seuraavaan tiistaina pelattavaan otteluun.

SaiPa löi Kärpiltä luun kurkkuun jo heti avauserässä. Liekö Kärppien joukkueelta unohtuneet kofeiinitabletit kotiin, sillä joukkue oli täysin unessa avauserässä ja se näkyi tulostaululla. Valtteri Virkkunen räjäytti jo toisella minuutilla Kisapuiston suoraan huutoon napautettuaan Markku Flinckin erinomaisesta tarjoilusta ottelun avausmaalin. Vain David McIntyre puolestaan tarjoli täysin vapaana maalin edessä seisoneelle Chad Raulle, jonka siirto vei SaiPan kahden maalin johtoon.

SaiPa puolustuksella oli peiliin katsomisen paikka Kärppien ensimmäisen kavennusmaalin aikana. Sam Lofquistin maila katkesi kesken kärppäpainostuksen, ja Esa Pirnes sai rauhassa kävellä maalintekosektoriin ja tuoda oululaiset maalin päähän. SaiPalla oli neljä mahdollisuutta purkukiekkoon ennen kiekon päätymistä Pirnekselle, mutta yhtäkään niistä ei osattu käyttää.

SaiPa ei kuitenkaan päästänyt Kärppiä helpolla. Kisapuiston yleisön villistä kannustuksesta hulvaantunut SaiPa taklasi, karvasi ja riisti kiekkoja antaumuksella. Ben Maxwellin saama korkea maila jäähy oli osoitus SaiPan heräämisestä pudotuspelisarjaan, sillä vain hetkeä aiemmin Matti Järvinen onnistui peräänantamattomuudellaan riistämään kiekon Maxwelliltä.

− Nyt me tultiin mukaan tähän kilpailuun. Eilen oli vähän sellainen steriili peli, mutta tänään peli oli kaikkea muuta kuin steriili. Tultiin ryminällä pelin ytimeen. Avauserässä kumpikin joukkue teki kilpaa maaleja, mutta onneksi järki kuitenkin säilyi, muotoili SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kuuluisat puheet maalin jälkeisestä vaihdosta unohtuivat SaiPalta täysin Lofquistin 3−1-maalin jälkeen. Ari Vallin toimitti kiekon maalille ja edellisessä ottelussa kaksi maalia nakuttanut Joonas Kemppainen löi irtokiekon ohi Andreas Bernardin.

SaiPa rokotti uudestaan Kärppiä ylivoimalla Johan Larssonin upotettua lähes identtisen laukauksen kuin perjantaina. SaiPa-luotsi Tirkkonen oli tyytyväinen näkemäänsä ja erityiskiitokset lähtivät Dave Spinan tilalle kokoonpanoon nousseen Markku Flinckin esitykselle.

− Olen todella tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä joukkue eilisen pelin jälkeen tähän otteluun lähti. Joukkue teki juuri sitä mitä play-off kiekko vaatii, eli toinen toistaan. Markku Flinck tuli erinomaisesti peliin mukaan ja sytytti koko joukkueen taklauksillaan. Tällaistä playoff-kiekon kuuluukin olla, jatkoi Tirkkonen.

Kumpikin joukkue ryhtyi puolustamaan hyökkäyksen sijaan maalirikkaan avauserän jälkeen. Mitään kiekollisia hienouksia tai näyttäviä syöttökuvoita ei nähty, vaan kumpikin joukkue varmisti, ettei avauserän kaltaista maali-iloittelua nähty. Kärppien kavennusmaalikin syntyi Lukas Kasparin karatessa Ari Vallinin upeasta pystysyötöstä läpiajoon.

Ottelun viimeisellä viidellä minuutilla haettiin selvästi asetelmia tiistain seuraavaan otteluun. Alkutahdit tapahtuneelle löivät Lofquist ja Joonas Donskoi. Lofquist taklasi maalin edessä Donskoin vaarallisen näköisesti päin maalin ylärimaa, josta ensimmäiset nahistelut saatiin käyntiin.

− Tarkoitukseni ei ollut taklauksella todellakaan vahingoittaa ketään, kertasi Lofquist ottelun jälkeen.

Ensin maalinedustalla ottivat mittaa toisistaan Mikko Vainonen ja Ivan Huml. Huml epäonnekseen pudotti hanskansa nujakoinnin yhteydessä ja seurasi ottelun lopun jäähyaitiosta kymmenen minuutin jäähyn saaneena. Pienempiä nujakoita nähtiin viimeisen vitosen aikana runsaasti, mutta päätössummerin soidessa leimahti harvinainen joukkotappelu.

Kuuden pelaajan joukkotappelusta keskiympyrässä pelirangaistuksen keräsivät SaiPasta Vainonen, Flinck ja Tomi Leivo. Kärppien puolelta joukkotappeluun osallistui Vallin, Mikko Niemelä ja Simon Suoranta.

» Lähetä palautetta toimitukselle