SaiPan kausi päättyi rantapallosateeseen - Kärpät jatkaa välieriin

Kärpät juhli välieräpaikkaa rantapallojen seassa.
Oulun Kärpät tarjosi loppuunmyydylle Raksilan jäähallille sen, mitä suurin osa katsojista oli tullut katsomaan, voiton. Kotijoukkue Kärpät kaatoi SaiPan selkein lukemin 5-1 ja vei puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Kärppien ja SaiPan viides puolivälieräkohtaaminen veti Raksilan jäähallin ääriään myöten täyteen. Lähtökohdat otteluun olivat ne, että voitolla Kärpät päättää SaiPan kauden ja jatkaa välieriin voitoin 4−1. SaiPan voittaessa voitot olisivat olleet 3−2 Kärpille, ja puolivälieräsarjaa olisi pelattu vielä ainakin yksi peli.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen Kärpät johti peliä 1−0. Maali syntyi, kun Kärppien puolustaja Dan Spang syötti kiekon omalta puolustusalueelta hyökkäyssiniviivalle Ben Maxwellille. Maxwell purjehti laidan kautta SaiPan puolustusalueelle ja ujutti kiekon ohi SaiPa-vahti Andreas Bernardin.

Kärpät puolusti läpi ottelun hyvin ja siten esti SaiPan pääsyn parhaille maalintekopaikoille. Kaksi ensimmäistä erää olivat täysin Kärppien hallintaa, ja paremmalla viimeistelyllä lukemat tulostaululla olisivat voineet olla paljon suuremmat kuin 3−0.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen lauantai-illan ottelussa.

− Pystyimme kovimmassa paikassa pelaamaan parhaan pelimme. Se on hyvän joukkueen merkki. Silloin kun mahdollisuus tulee, menestyvät joukkueet tarraavat siihen heti ja niin me teimme tänään.

− Olimme kaksi erää aika pirun hyviä, ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla vielä isommat. SaiPan maalilla Bernard oli aivan loistava toisessa erässä. Hän torjui monta huippupaikkaa, Marjamäki jatkoi.

Ottelun toisen ja kolmannen maalin iski Kärppien nelosketjun hyökkääjä Simon Suoranta. 2−0-maali syntyi ensimmäisen erän lopulla, kun Suoranta haki kiekon kulmasta Esa Pirnekseltä, kääntyi ja veti ranteella kiekon maalin yläkulmaan. Suorannan illan toinen maali syntyi toisen erän lopulla, kun Juho Keränen syötti kiekon kulmasta Suorannalle, joka yllätti täysin SaiPan Bernardin laukauksellaan.

SaiPa kaatui virheisiin

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkosen mielestä SaiPan peli kaatui lauantaina muutamaan puolustusvirheeseen, joista Kärpät rankaisi ja meni menojaan.

− Ei meillä hirveästi mahdollisuuksia ollut tänään. Annoimme liian helposti Kärpille muutamalla puolustusvirheellä etumatkaa. Kolmannessa erässä saimme muutamia paikkoja ja kuparisen rikki, mutta kyllä Kärpät tänään oli selkeästi määrätietoisempi ja parempi. Ilman muuta ansaitsi jatkopaikkansa.

Kolmannen erän alussa Kärpät kaatoi SaiPan niskaan lisää kylmää vettä, kun kärppäpuolustaja Adam Masuhr iski ylivoimalla kiekon ohi Bernardin Lukas Kasparin ja Maxwellin syötöistä.

Muutamaa minuttia myöhemmin SaiPa sai kavennettua tilannetta, kun joukkueen kapteeni Ville Koho toimitti kiekon ohi kärppävahti Iiro Tarkin ja iski lukemat 4−1:teen. Lappeenrantalaisten maaliin syöttäjiksi merkittiin Kalle Maalahti ja Tommi Jokinen.

SaiPa aloitti loppukirinsä jo reilut kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua ottamalla maalivahti Bernardin pois maaliltaan. Vieraat saivat luotua muutamia laatupaikkoja ylivoimansa aikana, mutta ohi Tarkin kiekkoa ei enää saatu. Muutama minuutti ennen loppua Kärpät naulasi viimeisen naulan SaiPan arkkuun, kun Patrick Davis iski kiekon tyhjään maaliin ja lukemiksi 5−1.

Kärppien tehokkain pelaaja puolivälieräsarjassa SaiPaa vastaan oli Joonas Donskoi. Kolmosketjun hyökkääjä iski viidessä ottelussa tehot 2+5. Donskoin mielestä SaiPa oli hyvä pudotuspelivastus, mutta Kärpät voitti ottelusarjan paremman puolustuspelinsä ansiosta.

− SaiPa oli kova ja fyysinen vastustaja. Hyvä pudotuspelivastus ja -joukkue, ja joukkueessa on kovaa työtä tekeviä pelaajia. Tiedettiin jo ennalta, ettei helpolla saada mitään. Kova sarja oli kaikin puolin.

− Puolustimme tiiviimmin ja kärsivällisemmin ja saimme maaleja laajalta rintamalta tänäänkin. Ehkä tämä siihen ratkesi.