Nähdäänkö perjantaina Hakametsässä vielä kinkun sulattelua?

LIIGA / Ennakko
Ottelun kuva tälläkin kertaa Tampereella?
Kuva © Jarno Hietanen
Jatkuuko illan sankareiden joululoma viime kierrosten tavoin? Nähdäänkö illan ainoat tuikkivat tähdet Tampereen taivaalla vai olisiko joukkueiden jo aika karistaa joulupölyt silmistään ja hyökätä kinkun sijaan pisteiden kimppuun?

SM-liiga jatkuu perjantaina Ilveksen osalta kotiotteluiden merkeissä, kun sen vieraaksi luistelee joukkue Niiralan montusta, KalPa. Illan gladiaattorit ovat kumpainenkin käynnistyneet jouluisista tunnelmista hitaanlaisesti. Vierasjoukkue Kuopiosta on kahlannut läpi tuulen ja tuiskun tuloksenaan kolmen pisteen voitto niinkin kaukaa kuin melkein kuukauden takaa, kun joukkue 1.12. voitti kotonaan JYP:in 2-1. Vaikka joukkueen sijoitus on komeasti kolmas, niin suunta on ollut uhkaavasti vaarassa kääntyä kohti etelää.

Tamperelainen kotijoukkue, Ilves, kulkee tänäkin kautena omaa kujanjuoksuaan yrittäen kaikin keinoin nostaa itsensä jäisestä avannosta jään pinnalle yli karsintaviivan. Siinä, missä innokkaimmat tamperelaiset ehtivät jopa haaveilla paikasta auringossa jatkopeleissä, niin viimeistään joulu pudotti ilvesläiset takaisin hyiseen veteen. Erinomaisten NHL-hankintojen, Anders Lindbäckin ja Max Talbotin, ainakin hetkellinen siirtyminen pois Ilves-paidasta pudotti hyvään nousukiitoon päässeen tamperelaisryhmän takaisin selkeälle jumbopaikalle.

Nähdäänkö Ilves-maalin suulla jälleen suosittua ruotsalaisväriä?

Kotijoukkue Ilves on tiivistänyt aiemmista kausista esitystään, eikä omassa päässä enää soi entiseen tahtiin. Tämän on tehnyt mahdolliseksi ruotsalaisavun saaminen tukkimaan tamperelaisten maalinsuuta. Mahtavia torjuntamääriä kirjaillut Ilves-fanien suosikki, Anders Lindbäck, on ollut monen Ilveksen pistemetsästyksen takana, myös Kuopio-piste joulukuun alkupäiviltä oli pitkälti hänen ansiotaan. Tosin, hyvin on Ville Kolppanenkin joukkueensa ykkösvahtia tuurannut ollen kahdessa viime pelissä Ilveksen parhaimmistoa.

Perjantai-illan otteluun Ilves lähtee sille tutulta viimeiseltä sijalta. Joukkueen suurimpana ongelmana on ollut voittamisen vaikeus. Miltei läpi koko kauden joukkue on jäänyt toiseksi erityisesti tiukoissa otteluissa. Tähän on kiinnittänyt huomiota joukkueen valmennusjohtokin, joka ilta toisensa jälkeen joutuu miettimään, miksi Ilves ei osaa voittaa. Eikä kyse ole pelkästään maalinteosta tai puolustuksesta – se jokin, joka jo hetken oli löydettynäkin ennen joulua, on taas hukassa.

Suosikki saapuu Kuopiosta

Suosikkina Hakemetsään saapuva KalPa pystyy parhaimmillaan monipuoliseen ja nopeaan pelityyliin, jolla se pystyisi luistelemaan kotijoukkueen lähes solmuun. Joukkueella on runsaasti käsiä ja maalintekotaitoa Sakari Salmisen, Jukka Voutilaisen ja Jyri Junnilan tyyliin, niiden toimesta voi Ilves-päädyssä syntyä pahaa jälkeä.  Ja vaikka Kapasia löytyy joukkueen sairastuvalta, niin uutta verta ja taitoa on aina tiedossa, viime kierroksella oli vuorossa Kasperi Kapanen. Tosin Kuopion suunnalta kuullut arviot ovat sen suuntaisia, että perjantaina ei Kapasia Tampereen kaukalossa nähtäisi.

Yksi etu kotijoukkueella kuitenkin perjantaina on. Vierasjoukkue KalPan otteet ovat tällä kaudella hivenen yskähdelleet aina maaottelutauon jälkeen. Siksi ihan kaikki eivät olekaan täysin valmiita lyömään ropojaan kuopiolaisten eduksi, vaan odottavat tasaista, ehkä yllätyksellistäkin ottelua.

Kuopiolaisia maajoukkueen matkassa

KalPan kokoonpanoon on maajoukkue syönyt merkittävän loven. Artturi Lehkonen ja Juuso Riikola nimittäin ovat nuorten MM-kisoissa. Muilta osin molempien joukkueiden poissaololista on täytetty pitkäaikaispotilailla.

Seuraa Heitä

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa kultakypärä 10+8=18

Adam Masuhr #38 | Mora IK

Puolustaja

Tehopuolustaja Kuopiosta 7+10=17

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Matias Sointu 0 1 1
2.Daniel Paille 0 1 1
3.Kai Kantola 1 0 1
KalPa M S P
1.Adam Masuhr 2 2 4
2.Tommi Miettinen 2 1 3
3.Joonas Riekkinen 1 2 3
4.Sakari Salminen 1 2 3
5.Jyri Junnila 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle