Ilveksen hissi jäi matkalle

LIIGA / Raportti
KalPa testasi Lindbäckin päivän kunnon.
Kuva © Teemu Soini
Avauserässä täysin sillassa ollut Tampereen Ilves ei pystynyt kaatamaan isäntiään Kuopiossa. Peliään alati petranneet tupsukorvat pystyivät horjuttamaan KalPaa jo ottelun ehtoopuolella jääden kuitenkin ilman palkintoa. Kaksijakoisen ottelun voittaja seulottiin lopulta voittomaalikilpailussa.

Kuopiossa uumoiltiin avauserän jälkeen isäntien marssivan rutiinivoittoon, vaikka takana oli maaliton kaksikymmenminuuttinen. Kuskin paikalle ensi minuuteista lähtien noussut KalPa oli kuitenkin lopulta tukehtua pakkopullaan, mutta nousi voittajaksi voittomaalikilpailussa Derek Stepanin rankkarilla.

Ilveksen nouseva pelillinen trendi oli tuottaa ottelun loppuhetkillä tulosta. Toisaalta jokaisessa erässä useamman maalintekopaikan saanut KalPa olisi voinut niitata naulan arkkuun missä vaiheessa tahansa.

- Pelin alussa jalka ei selkeästi liikkunut. Toiseen erään tulimme paremmin ja kolmanteen vielä paremmin. Toinenkin piste olisi ollut tarjolla, mutta se meni paremmalle joukkueelle, Ilves-piiskuri Raimo Helminen tunnusti.

Jos manselaisten otteet paranivat illan kuluessa, oli isäntien leirissä meno päinvastainen.

- Olen samoilla kun Raipe. Meidän paras anti oli tänään ensimmäinen erä. Syötimme laadukkaasti ja hyökkäsimme monipuolisesti, Jari Laukkanen tiivisti.

Kassareiden ilta

Suurin kanto KalPan kaskessa oli kuitenkin 40 koppia kauhonut Anders Lindbäck. Tarvittaessa ilman mailaakin kiekon päälle säntäilleen ruotsalaisen iltapuhde oli sanalla sanoen vakuuttava. Reaktiotorjujaksi paljastunut Lindbäck otti kiinni lähes kaiken.

Kalle Kermanin toisessa erässä iskemälle osumalle Lindbäck ei voinut mitään. Puolustuksen ja Lindbäckin väliin jäänyt Kerman iski ottelun puolen välin paremmalla puolella Jukka Hentusen rebound-kiekon sisään.

Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt savolaisten maalilla torjunut Mikko Koskinen. Koskisen perjantai-iltaan mahtui toisessa erässä torjuttu rankkari. Itse rangaistuslaukaus jäi tosin vaisuksi Maxime Talbotin yrityksen paljastuttua kehnonlaiseksi.

- Koskinen oli jälleen loistava, oli meidän voiton takuumies. Hän pelasi tänään täydet 65 minuuttia, Laukkanen vahvisti.

Takin liepeet kiinni

Pohdittavaa Laukkaselle aiheutti sen sijaan kuskin paikan menettäminen toisen erän johtoasemassa. Vaikka Ilves ei varsinaisesti päässyt mellastamaan KalPa-alueella, oli se koko ajan ainakin auttavasti kärryillä pelin kulusta – toisin kuin avauserässä

Laukkanen pohtikin, mitä ensimmäisellä erätauolla mahtoi tapahtua. Käskijä epäili, että viikon takainen voitto hiipi kilpirintojen sisälle.

 - Tuliko sitten erätauolla joku tunne, että kyllä tämä tästä lähtee taas menemään? Viikko takaperin voitimme Ilveksen Tampereella. Aina ei pelaajan päähän pääse menemään: oliko tällaista ajatusta havaittavissa, Laukkanen pyöritteli.

Mahdollisuus ehjään kuusikymmenminuuttiseen tulee jo lauantaina Pelicansin vieraana.

 - Sitä miksi emme pystyneet vastaamaan Ilveksen tasonnostoon, pitää miettiä ennen Lahteen lähtöä. Pitää kysyä samasta asiasta pelaajilta, Laukkanen suunnitteli.

Ilves pyrkii puolestaan käynnistämään konettaan alkuminuuteista lähtien kestitessään IFK:ta lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle