Toisinto viikon takaisesta?

LIIGA / Ennakko
Anders Lindbäck on Ilveksen alakerran takuumies.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan ja Ilveksen kohdatessa tasan viikko sitten kuopiolaiset olivat selvästi tamperelaisia isäntiään etevämpiä. Sarjajumbo on parantanut peliään, joten pystyykö Ilves perjantaina antamaan kotijoukkueelle tasaisemman vastuksen?

Joukkueiden lähtökohdat ovat melko päinvastaiset. Ilves otti komean voiton keskiviikkona paikallisvastustaja Tapparasta. 3-0-lukemat olivat kirkas valonpilkahdus paremmasta taaperruksen keskellä. Täydestä pistepotista huolimatta sijoitus ei sarjassa vielä kohentunut. Ilves rämpii edelleen sarjajumbona.

KalPa pistäytyi keskiviikkona Jokereiden isännöimässä kärkikamppailussa. Vierasjoukkueen oli tyytyminen hyvätasoisessa ottelussa yhteen pisteeseen, sillä narripakka oli voittomaalikilpailussa etevämpi. Sijoitus runkosarjassa on tällä hetkellä toinen.

Sarjataulukkoa tuijottamalla KalPasta on helppo tehdä ottelun selvä ennakkosuosikki. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tasan viikko sitten Hakametsässä. Ilves oli hätää kärsimässä heti alusta alkaen ja kuopiolaiset hakivat selvän 0-4-voiton.

Kotijoukkueen ei kannata tuudittautua tällä kertaa yhtä helppoon iltapuhteeseen.

Odotettua tasaisempi ottelu?

Ilves on viikon kuluessa ottanut pelillisesti isoja askeleita, eikä ainakaan Tappara-ottelussa ollut havaittavissa samanlaista sekaisuutta viisikkopelaamisessa kuin edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

KalPa käytti viikko sitten armotta hyväkseen Ilveksen antaman ylimääräisen tilan ja olisi voinut takoa taululle isommatkin voittolukemat. Nyt tamperelaisten pelaaminen on terävöitynyt etenkin puolustuspäässä ja viisikot ovat kurinalaisempia.

Saman vireen jatkuessa Ilves voi tosissaan haastaa KalPan ja hakea puolestaan vierasvoiton Kuopiosta. Tasainen sarja on osoittanut, että helppoja pelejä ei todellakaan ole luvassa.

KalPalla ei pitäisi olla tosin Ilvestä vastaan ongelmia kiekon sisäänviennissä. Ilves passivoitti karvaustaan Tapparaa vastaan ja pystyi tätä kautta vähentämään virheitään. Nimenomaan korkea karvaus on ollut KalPalle myrkkyä, mutta keskialueen sumppua ja maltillisemmin karvaavia joukkueita vastaan kuopiolaiset ovat saaneet hyvin paineen päätyyn.

Taktiikka toimi Tapparaa vastaan, mutta muuttaako päävalmentajana toimiva Ilves-ikoni Raimo Helminen taktiikkaansa nyt KalPaa vastaan? Lähtökohdat ovat ainakin nyt huomattavasti paremmat, sillä tiivistyneen puolustuksen takana NHL-apu Anders Lindback on ollut maalilla todella hyvä.

Huomionarvoista kotijoukkueen pelissä on se, että maalit ja pisteet ovat alkaneet jakautua huomattavasti laajemmalle rintamalle alkukauteen nähden. Vaikka ykköskentällinen on ollut kovassa vireessä, myös muille kentällisille on onnistumisia tullut.

Liikehdintää lasaretissa

Vierasjoukkueen sairauslistalla ovat Masi Marjamäki, Teemu Kesä ja Konsta Mäkinen.

Jo entisestään pitkähköön KalPan sairauspoissaolijoiden nimilistaan tuli kenties lisäyksiä, sillä Miika Koivisto, Jasse Ikonen ja Marko Kauppinen tipahtivat kokoonpanosta keskiviikkona Jokereita vastaan. Pelaajien pelikunnosta ei ole varmuutta.

Varmuudella sivussa ovat polviaan potevat Sami Kapanen ja Pauli Levokari. Myös Juuso Riikola lienee sivussa. Lääkäri on antanut Jukka Hentuselle jo peliluvan, mutta konkarihyökkääjä oli vielä keskiviikkona poissa varotoimenpiteenä. Laitahyökkääjä siis pelannee perjantaina.

Seuraa Heitä

Daniel Paille # |

Vasen laitahyökkääjä

Työsulkuvahvistus on monen muun kollegansa tapaan vielä kesäterässä pelituntuman puuttuessa, mutta Helminen näki puolustavassa hyökkääjässä paljon potentiaalia jo ensimmäisen pelin perusteella. Ilvekselle taatusti iso apu visiittinsä ajan.

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Alkaa pikku hiljaa toipua loukkaantumisensa jäljiltä normaaliin iskuunsa. Teki tärkeän tasoitusmaalin Jokerit-pelin loppuminuuteilla ja takasi joukkueelleen yhden lohtupisteen. Otteet terävöityneet viimeisen viikon aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle