Tahmea paluu joulutauolta Hakametsässä

KalPa kyykytti Ilvestä perjantai-illassa.
Kuva © Jarno Hietanen jarno.hietanen@jatkoaika.com
Ilveksen ja KalPan välinen perjantai-illan ottelu ei muodostunut tasoltaan millään muotoa ikimuistoiseksi. Pelaaminen oli todella tahmeaa ja KalPa rankaisi Ilveksen kahdesta henkilökohtaisesta virheestä armotta. Ilves sai toisen erän loppuun kavennusmaalin vielä aikaiseksi, mutta kolmannen erän kiri jäi todella vaatimattomaksi ja pisteet matkustivat Kuopioon lukemin 1-2 (0-1, 1-1, 0-0).

Ottelun ratkaisuksi muodostui KalPan laadukkaampi kokonaispeli. Joukkue sai pidettyä Ilveksen poissa maalintekopaikoilta ja varsinkin alivoimapeli oli laadukasta. Seitsemän ottamansa jäähyn aikana joukkue ei kertaakaan joutunut pahaan pinteeseen, vaan kotijoukkueen ylivoima nollattiin tehokkaasti. Lisäksi maalivahti Mikko Koskinen oli hyvä.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen totesi samaa lehdistötilaisuudessa.

- Peli ratkesi hyvään alivoimaamme ja maalivahtipeliimme. Taistelimme kaiken kaikkiaan hyvin, kommentoi Laukkanen.

Kyseenalainen viiden minuutin jäähy ja tuurimaali

Ottelun ensimmäinen erä alkoi molemmilta joukkueilta löysissä merkeissä ja joulutauon vaikutus oli selkeästi nähtävissä pelivireestä. Tapahtumat olivat tasaisia, mutta maalipaikoille ei oikein päästy.

Ajassa 5.47 nähtiin kova tilanne, kun Ilveksen Ville Korhonen taklasi KalPan Jukka Voutilaista. Voutilainen jäi vaikeroimaan jään pintaan ja Korhonen ajettiin ulos laitataklauksesta. Hetken päästä Voutilainen taas jatkoi pelaamista. Tuomio oli kova, eivätkä päävalmentajatkaan olleet halukkaita kommentoimaan asiaa tarkemmin.

- Taklauksessa oli kyllä jäähyn paikka, mutta en ole varma, oliko tarvetta noin suurelle jäähylle. Tarvitsee katsoa tilanne vielä videolta. Voutilaisen nenä aukesi tilanteessa, totesi KalPan Laukkanen.

Ilveksen Raimo Helminen ei suostunut kommentoimaan tilannetta.

KalPa sai luotua hyvää painetta jäähyn aikana, mutta maaliin saakka kiekkoa ei saatu. Ilveskin pääsi hetken päästä koettamaan jopa 5-3-ylivoimaa, mutta surkealla menestyksellä.

Peli jatkui tasaisen köyhänä, kunnes ajassa 18.10 vieraat pääsivät johtoon hienoisella tuurilla. Marko Kauppinen sai poikittaissyötön maalin sivustalle Sakari Salmiselta ja Jyri Junnilalta. Kauppinen sutaisi kiekon maalia kohti ja jotenkin kotijoukkueen maalivahti Ville Kolppanen onnistui sen hörppäämään sisään suojuksiensa kautta. Tätä myötä erätauolle mentiin lukemissa 0-1 tasaisen, tahmean ja laiskan erän jäljiltä.

KalPa koettaa karata, mutta Ilves kirii

Toinen erä jatkui samanlaisena kuin ensimmäinenkin. Nyt KalPa nousi kuitenkin vahvemmin esiin, mutta maalipaikkojen luominen oli edelleen todella tuskaisaa kummallekin joukkueelle.

Kotijoukkueen illan ylivoimapelin huonon laadun kruunasi vieraiden Tommi Miettinen ajassa 30.30 iskemällään alivoimamaalilla. Ilveksen viivamies lennähti ahterilleen ja Miettinen pääsi polkemaan vapaasti laitaa pitkin. Mies ei tilannetta ihmetellyt vaan päätti rynnistyksensä kiskaisemalla kiekon komeasti maaliin.

Ilveksen peliä leimasi toisessa erässä muutenkin kaikenlainen ponnettomuus. Kiekon ylöstuonti oli laiskaa ja varsinkin kokenut kaarti esiintyi vaisusti. Maalivahti Kolppanen oli kerännyt itsensä ensimmäisen erän nukahduksen jäljiltä ja pelasi omalla tasollaan.

Aivan erän lopussa kissapetojen Kai Kantola päätti pistää pisteen saamattomuudelle ja kavensi hienolla nousullaan Matias Soinnun ja Daniel Paillen syötöistä. Sen myötä lukemat olivat tauolla 1-2 ja kolmas erä vaikutti jo paljon mielenkiintoisemmalta.

Erittäin laimea kolmas erä

Yleisön harmiksi kolmas erä tarjosi koko pelin vaatimattominta kiekkoilua. Ilves ei tahtonut saada kiriään millään edes alkamaan ja KalPa pääsi melko vähällä. Kuopiolaiset loivat vielä enemmän maalipaikkojakin, vaikka puolustivat johtoasemaansa. Ilves taas ei tahtonut saada aikaiseksi juuri mitään.

Aivan erän lopussa saatiin säpinää, kun ensin ajassa 58.35 Ilves otti aikalisän ja maalivahdin pois. Siitä seurasi armoton reilun minuutin mittainen jakso, jossa joukkueet painivat vieraiden maalilla oikein tosissaan ja kiekko pyöri ties missä pitkiä aikoja. Kuopiolaiset kestivät kuitenkin paineen ja kolme pistettä lähtivät itään lukemin 1-2.

Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen oli mietteliäs pelin jälkeen.

- Peli oli yritteliästä ja parempaa kuin viime viikolla. Puolustuksemme yskii ja koetamme parantaa sitä ja samalla myös hyökkäyspeliämme. Ylivoimamme on jo vähän parantunut. Huomenna meillä on taas näytön paikka.

Joukkueensa NHL-apujen tilannetta Helminen kommentoi lyhyesti.

- (Anders) Lindbäckistä ei ole tarkempaa tietoa. Miika Wiikmanin tilannetta tarkastellaan tämän suhteen lauantaina. Muutenkin odotamme tietoa NHL:stä, jotta saamme selvyyttä tilanteeseen, kommentoi Helminen.

KalPan Jari Laukkanen oli tyytyväinen tulokseen.

- Jouduimme tekemään tänään kovaa töitä. Huomenna voi olla jo selkeämpää. Nyt olimme huilanneet muutaman päivän. Pelaajiamme on myös palaamassa sairastuvalta. Kolme pistettä olivat tärkeät ja olen tyytyväinen tulokseen, totesi Laukkanen.