Kirves ja kilpi - finaalisarja alkaa perjantaina

LIIGA / Ennakko
Perjantaina polkaistaan käyntiin tunteita kuohuttava finaalisarja.
Perjantaina alkaa viimeinen rypistys ennen Kanada-maljan ojentamista uudelle Suomen mestarille. Vastakkain Helsingin illassa ovat perinteikkäät HIFK ja Tappara.

HIFK:n voittojen takeena on joukkue, josta löytyy vahvaa yksilöyrittämistä ja pelisilmää. Esimerkiksi Teemu Ramstedt tuntuu lähes aina antavan sen ratkaisevan syötön maalipaikkaan.

Tämän hetken HIFK puhaltaa hyvin yhteen hiileen. Viime aikoina loistanut erikoistilannepelaaminen kulkee, kun rulettia on pyörittämässä Joonas Raskin ja Yohann Auvitun kaltaisia pelaajia.

Ylivoimalla helisee

Helsinkiläiset ratkaisivat maanantain ottelun iskemällä kolme ylivoimamaalia tiputtaen JYPin. Tapparan pelaajien kannattaa siis pitää tunteet kurissa Micke-Max Åstenin ja Siim Liivikin kaltaisten ärsyttäjien kanssa.

HIFK esitti uhrautuvaa puolustamista ja JYPin oli aika ajoin vaikea saada kiekkoa edes hyökkäyspäätyyn. HIFK:n selkeä ykköstorjuja on Ville Husso.

Ensimmäisen maalin merkitys

Jussi Tapolan luotsaama Tappara ei jää puolustuspäässä finaalipariaan huonommaksi. Tamperelaisten joukkueesta löytyy isokokoisia puolustajia ja johtoasemassa pelaava ryhmä tekee sitä, mitä pitää: puolustaa johtoa kynsin hampain. Tiistaina Tappara nollasi Kärpät Oulussa.

Perjantaina Helsinkiin saapuvasta joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruuden intoa. Kapteeni Jukka Peltola näyttää esimerkillään ja Patrik Laine tekee hallaa vastustajalle kovalla laukauksellaan. Tomi Karhunen luultavasti jatkaa tamperelaisten maalilla.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset menivät Tapparalle, ja varsinkin viimeisessä tamperelaiset vaikuttivat olevan joka suhteessa perjantain kotijoukkueen edellä. Finaalisarja näyttää, onko Helsingissä opittu virheistä ja löydetty aseet kirvesrintojen lyömiseen.

Seuraa Heitä

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

Mies jakaa unelmasyöttöjä ja osaa lukea peliä.

Patrik Laine #29 | Columbus

Laitahyökkääjä

Omistaa kovan laukauksen. Hyökkääjä on yksi ratkaisevista tekijöistä joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle