Kärpille pronssia kolmannen erän ohimarssilla: "Päätettiin, että vielä kerran näytetään"

LIIGA / Raportti
Taneli Ronkainen iski ottelun voittomaalin kolmannessa erässä.
Kuva © Jarno Hietanen

JYP lähti selvästi terävämmin pronssiotteluun ja hallitsi ottelun alkua Kärppien kotikaukalossa. Kotijoukkue tuntui viettävän vielä suruaikaa kaksi ensimmäistä erää, mutta yllätti lopulta vierasjoukkueen housut kintuissa viimeisessä erässä.

Sami Rajaniemi Kärppien maalilla joutui venymään parhaaseensa, kun Valtteri Hotakainen pääsi karkaamaan ja yrittämään rystynostoa maalin kulmalta. JYPin maalinsuulle luistellut Veini Vehviläinen pääsi omalla maalillaan huomattavasti helpommalla.

Vehviläisen maskia korjailtiin ensimmäisen erän puolivälissä. Lopulta maalivahdille vaihdettiin Tuomas Tarkin yläsuoja päähän ja ottelua päästiin jatkamaan.

Ensimmäisen erän lopussa alettiin tilanteita saamaan tasaisesti pelialueen molempiin päihin, kun tuomarit alkoivat jakamaan joukkueille rangaistuksia.

Kärpät ei pystynyt hyödyntämään Mikko Luoman rangaistusta ja seuraavaksi ylivoimakapula annettiin JYPille. Kahden miehen ylivoimaa pelaamaan päässyt vierasjoukkue löi kiekon verkkoon heti ylivoiman alussa Tuomas Pihlmanin toimesta.

JYPin Janne Tavi loukkaantui toisen erän alussa, kun maalin edessä väännettiin tilasta ja ajasta. Tilanteessa ei kuitenkaan tapahtunut rikettä, joten ottelua jatkettiin tasakentällisin. Tavi palasi takaisin kaukaloon erän kuluessa kokeilemaan pelikuntoaan, mutta poistui sitten pukuhuoneen puolelle.

JYP oli toisenkin erän alussa selvästi aktiivisempi hyökkäyspäässä ja Rajaniemi sai jälleen olla ottelun maalivahdeista enemmän työn touhussa. Vierasjoukkue onnistui lopulta maalinteossa ja Henri Kanninen sai kunnian olla viimeistelijänä joukkueen toisessa osumassa.

Suorastaan apaattisesti toisen erän pelannut kotijoukkue sai takaiskusta kuitenkin lisää pelihaluja. Myöskin kotiyleisön negatiiviset reaktiot saattoivat olla osaltaan syynä joukkueen heräämiseen. Kotihallin kannustus lähti välittömästi mukaan, kun Kärpät nosti pelaamisen sykettä ja sai pelin pyörimään JYPin puolustusalueelle.

Erän mittaan kuitenkin tuli selväksi, että kotijoukkueen oli todella vaikea syttyä mukaan peliin menneen viikon pettymyksen jälkeen. JYPin toinen maali oli toisaaltaan vienyt vierasjoukkueen pahimman nälän.

Kärppien herääminen ja kolme osumaa

Kärpät lähti kolmanteen erään takaa-ajo mielessä ja siinä joukkue myös lopulta onnistui. Kotijoukkue sai paikan lähteä kaventamaan numeroita, kun JYPin Nolan Yonkman joutui jäähylle kampituksesta.

Jesse Puljujärvi laukoi ylivoiman puolivälissä kiekon vastustamattomasti JYPin maaliin Sebastian Ahon syötöstä. Kuin uudesti syntynyt kotijoukkue tasoitti ottelun, kun peliaikaa oli kulunut alle minuutti ensimmäisestä osumasta.

Arto Laatikainen toimi maalin viimeistelijänä, kun Puljujärvi ja Esa Pirnes ansaitsivat osumaan syöttöpisteen. Taneli Ronkainen löi Kärpät ottelussa johtoon vain muutaman minuutin kuluttua edellisestä osumasta, ja Vehviläinen oli ohitettu jo kolmesti ottelun viimeisessä erässä.

JYP ei takaiskuista lannistunut, vaan joukkue lähti hakemaan tasoitusosumaa. Kärpät ei kuitenkaan antanut jyväskyläläisten enää yllättää, ja joukkue sai viimeisen erän rynnistyksellään kaulaansa jälleen mitalin kauden päätteeksi.

Ronkainen oli tyytyväinen voitto-osumaansa ja joukkueen kolmannen erän onnistumiseen.

− Ennen kolmannen erän alkua päätettiin, että vielä kerran näytetään. Ei varmasti olisi ollut parempaa tapaa lopettaa kausi kuin voittomaaliin. Ihan uskomatonta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo