Erikoistilannepelaaminen loisti Hakametsässä - HIFK kiinni vuoden 2015 piikkipaikassa

Jasse Ikonen iski vieraiden ensimmäisen alivoimaosuman.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja HIFK:n vuoden viimeinen ottelu Hakametsässä päättyi helsinkiläisten niukkaan 4−3-voittoon. Erikoistilannepelaaminen oli päivän sana ja siinä HIFK oli tiistaina Tapparaa sopivasti vahvempi.

Tampereella tiistai-iltana käyty kärkikamppailu oli niin katsojille kuin valmentajillekin mielenkiintoista seurattavaa. Kumpikaan joukkue ei tasaviisikoin onnistunut maaleja tekemään, vaan jokainen osuma nähtiin yli- tai alivoimalla. Maaleja syntyi ottelun aikana seitsemän, joten perin erikoinen kamppailu oli kyseessä.

Tapparan mentyä ottelun alkuminuuteilla 1−0-johtoasemaan Teemu Aallon ylivoimaosumalla alkoi helsinkiläisten kiri.

HIFK:n otettua toisen jäähyn ei Tappara kyennyt enää erikoistilannetta hyödyntämään, vaan HIFK:n Jasse Ikonen teki todellisen tahtomaalin alivoimalla Aleksi Elorinteen kämmättyä kiekon kanssa keskialueella. Ikonen upotti lopulta kiekon rystyllä etukulmasta Tomi Karhusen selän taakse.

Ikosen maalista innostuneena saman alivoiman aikana nähtiin myös harvinainen toinen alivoimaosuma, jonka viimeisteli Thomas Nykopp.

Pistepörssin kuumin kärki vastakkain

Toisessa erässä alkoi pistepörssin kärkien taisto. Teemu Ramstedt aloitti pistetehtailun ylivoimamaalilla vieden näin Kristian Kuuselalta pistepörssin kärkisijan itselleen. Kuusela ei tilannetta sulattanut, vaan kavensi lukemia erän lopulla.

Osuma, jolla Kuusela otti pistepörssin kärkisijan takaisin haltuunsa oli kultakypärän kauden ensimmäinen ylivoimamaali.

Kolmanteen erään joukkueet lähtivät 2−4-lukemissa. Tappara onnistui kaventaa ylivoimalla tilanteeksi 3-4, mutta siihen loppui kotijoukkueen taistelu.

Alivoimalla päästetyt maalit olivat kotijoukkueen turma ja vierasjoukkue poistui Tampereelta kolmen pisteen kera.

− Erikoistilannepelaaminen ratkaisi tänään. Me pystyimme tekemään ylivoimalla maaleja, mutta päästimme myös samalla ylivoimalla ja alivoimalla. Viisi vastaan viisi peliä pystymme varmasti tuosta vielä parantamaan. Paljon hyvää oli pelissä, mutta tietysti tulos oli heikko, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ottelua pelin jälkeen.

− Jostain kumman syystä emme olleet voittaneet aiemmin, mutta nyt voitimme ja pääsemme hyvälle viiden päivän lomalle. Oikeassa hetkessä ja tietyssä kohtaa teimme maalit. Työmäärä ja halu voittaa näkyivät kentällä, kommentoi puolestaan HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen ottelua pelin päätteeksi.

Kärppien hävittyä illan oman ottelunsa nousi HIFK vuoden 2015 lopulla kärkijoukkueeksi. Törmänen silminnähden yllättyi tapahtuneesta.

− Herranen aika... Herranen aika! Vuosi 2015, niin ihan kiva. Mielummin niin, lisäsi Törmänen.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat ensi viikolla kotiotteluilla. HIFK saa vastaansa keskiviikkona Sportin ja Tappara torstaina Bluesin. HIFK:n sarjataulukon kärkisija on silti liipasimella, sillä Kärpät ottelee vielä keskiviikkona.