Kärsivällisesti puolustanut Tappara käytti paikkansa tehokkaammin

Stephen Dixon iski tänään kaksi maalia HIFK:n verkkoon.
HIFK ja Tappara kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. HIFK hallitsi hyökkäyspeliä läpi ottelun, mutta Tappara puolusti kärsivällisesti ja iski tekopaikoistaan maalit. Tapparan Kristian Kuusela ja HIFK Joonas Rask palasivat kaukaloon tehokkaina.

Ottelun päätöserään lähdettiin Tapparan johtaessa niukasti lukemin 1-2. Kolmatta erää oli pelattu vajaa minuutti, kun Joonas Rask toi punanutut tasoihin ja taistelemaan vielä voitosta. Rask osui heti ensimmäisessä pelissään lähes seitsemän viikon sairausloman jälkeen.
HIFK pelasi päätöserän alun hyvällä taisteluilmeellä. Ennen Raskin maalia Tomas Zaborskylla oli myös hyvä maalipaikka.

Pari minuuttia Raskin maalin jälkeen Stephen Dixon iski Tapparan kuitenkin jälleen johtoon. HIFK-vahti Ville Husso torjui Tapparan Jukka Peltolan vedon suoraan Dixonille, joka ei paikasta erehtynyt.

Tapparan seuraava maali meni Husson piikkiin. Jan-Mikael Järvinen laukoi ja HIFK-vahti kaatui itse maaliin, hörpäten kiekon samalla viivan yli. Maali oli katkeraa kalkkia HIFK:lle. Tähän mennessä se oli ollut vielä erinomaisesti pelissä mukana.

Nordenskiöldinkadun jäähalli hiljeni lopullisesti vähän ennen kolmannen erän puoliväliä. Tapparan 2-4 -johtomaalin iskenyt Jan-Mikael Järvinen tarjoili maalin takaa syötön Stephen Dixonille. Hyökkääjä viimeisteli illan toisen maalinsa. Dixon oli ennen tätä ottelua pelannut neljä peliä ilman tehomerkintöjä.
Ottelun lopussa HIFK viritteli vielä kiriä, mutta 3-5 -kavennuslukemia pidemmälle se ei riittänyt.

HIFK oli hyökkäyspelillisesti niskan päällä lähes läpi ottelun, mutta viimeistelytehokkuus ei ollut parasta laatua. Tomas Zaborskyn, Robert Leinon ja Jasse Ikosen muodostama hyökkäyskolmikko oli tänään hyvällä pelipäällä ja loi paljon tekopaikkoja.

Tappara puolusti uhrautuvasti blokaten paljon HIFK-laukauksia, ja maalivahti Tomi Karhunen poimi lähes kaikki loput vedot. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

— Kyllä tässä kaikki itsensä likoon laittaa ja on valmiita ottamaan mustelmia. Niitä tarvitaan, jos haluaa ottaa pisteitä.

HIFK aloitti ottelun aktiivisella pelillä, eikä Tappara tahtonut alkuminuuteilla päästä edes omasta päästä pois. Tamperelaisjoukkue meni kuitenkin ensimmäisenä johtoon. Maaliin johtanyt hyökkäys oli joukkueen ensimmäisiä koko ottelussa. Tapola myönsi, että ottelu ei lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla.

— Alun pieni hitaus saattoi johtua siitä, että jätkät oli vähän ylilatautuneita. Silloin et ole nopea, eikä reaktiot tai vaistot tule selkäytimestä. Täytyy vähän pidempään miettiä asioita.

— Karhunen otti onneksi tosi hyviä koppeja. Sunnitelma oli juuri puolustaa hyvin ja iskeä vastaan. Saatiinkin siinä hyviä tontteja ja maaleja, Tapola summasi paria ensimmäistä erää.

Ottelun hienoin osuma nähtiin toisessa erässä Tapparan pelatessa ylivoimaa. Kultakypärä Kristian Kuusela tarjoili loistavan syötön HIFK:n alivoimanelikon läpi ja Patrik Laine viimeisteli lähes tyhjään maaliin. HIFK-vahti Husso ei ehtinyt tilanteeseen mukaan. Liigan pistepörssin kärkipaikoilla oleva Kuusela tuli tänään takaisin Tappara-kokoonpanoon ja merkkautti tililleen kaksi syöttöpistettä.

Tappara huilaa nyt pidemmän pätkän ja jatkaa pelejään ensi tiistaina Tampereella SaiPaa vastaan. HIFK matkaa lauantaina Kuopioon kovassa kunnossa olevan KalPan vieraaksi.