Seuroista vanhin haastaa 60-vuotiaan

LIIGA / Ennakko
Tapparan Jere Karjalainen pelaa parasta kauttaan.
Tapparalla on lauantaina 60-vuotisjuhlaottelu, johon joukkuetta vastaan luistelee vielä huomattavasti vanhempi seura Helsingistä. HIFK yrittää pilata tamperelaisten juhlan, kuten kunnon kuokkavierailla on tapana.

Edelliset ottelut

Siinä missä kauan kärkipaikkaa pitänyt Tappara on pienoisessa kahden ottelun mittaisessa tappioputkessa, porskuttaa HIFK voittoputkessa. Jo kolme peliä tällä viikolla pelanneiden helsinkiläisten saldo on komeat yhdeksän pistettä.

Tappara on pelannut tällä viikolla kaksi peliä, joista se on hävinnyt molemmat. Tiistaina tamperelaiset joutuivat nöyrtymään SaiPalle kotonaan jatkoajalla 3−2-lukemin. Keskiviikkona joukkue hävisi Lahdessa Pelicansille, kun kahden maalin johtoasema ei joukkueella pitänyt.

HIFK pelasi viimeksi perjantaina, joten joukkueelle ei lepopäivää suotu. Kärpät oli joukkuetta vastassa Helsingissä ja HIFK voitti runsain lukemin 5-1.

Ratkaisukohdat

Tapparalle enteillään apuja sairastuvalta. Yhden pelin sivussa olleen Tappara-kapteeni Jukka Peltolan odotetaan palaavan kaukaloon yhdessä reilun viikon sivussa olleen Henrik Haapalan kanssa. 

HIFK tahtoo jatkaa hyvin alkanutta voittoputkeaan, eikä luovuta helpolla pisteitä kirvesrinnoille. Helsinkiläisten tulee tehdä kaikkensa, ettei Tappara pääse kokeilemaan johtoasemaa, vaikka HIFK:lla onkin ollut lähiaikoina vaikeuksia oman johtoasemansa kanssa.

Tappara ei tahdo HIFK:n karkaavan yhdeksän pisteen päähän, joten kotijoukkue tekee kaikkensa juhlapäivän, loppuunmyydyn Hakametsän jäähallin ja vaativan kotiyleisön vuoksi.

Erikosta ja suorastaan legendaarista

HIFK ja Tappara pelasivat toisiaan vastaan viimeksi vain reilu viikko sitten. Tappara kävi tuolloin Helsingissä korjaamassa potin kotiin, mutta HIFK on voittanut jokaisen ottelun kyseisen tappion jälkeen.

Lauantaina Hakametsässä yleisö näkee samalla lipulla kaksi ottelua. Tappara-legendat kohtaavat HIFK:n alumnijoukkueen Liiga-ottelun esiottelussa aiemmin päivällä.

Jäälle luistelevat Tapparalta mm. Sasu Hovi, Markus Oijennus, Teppo Numminen ja Jukka Porvari. Joukkuetta valmentaa itse Timo Susi ja joukkueenjohtajana toimii Timo Jutila.

HIFK:lta jäällä nähdään mm. Jussi Lepistö, Mika Kortelainen, Antti Wallin ja Iiro Järvi. Joukkueen valmentajan pestin sai kantaakseen Hexi Riihiranta.

Seuraa Heitä

Stephen Dixon #17 |

Keskushyökkääjä

Dixon kärsi kauden toistaiseksi ainoan ja äkillisen maalintekosuonenvedon juuri HIFK:ta vastaan reilu viikko sitten. Kaksi maalia yhdessä ottelussa on keskushyökkääjälle harvinaista herkkua. Sytyttääkö HIFK taas Dixonin?

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Perjantaina tehot 2+1 iskenyt Tomas Zaborsky on HIFK:n kolmanneksi tehokkain pelaaja. Toiset samanlaiset ja Zaborsky pitelee pian kultaista päänsuojaa kallonsa koristeena.

» Lähetä palautetta toimitukselle