Kanada-malja saapuu Hakametsään − sisuuntunut HIFK yrittää venyttää ratkaisua

LIIGA / Ennakko
Kaksinkamppailujen voittaminen on yksi voiton avaimista.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla ja vieläpä Tapparalle kotihallissaan. HIFK tekee varmasti kaikkensa siirtääkseen ratkaisun Helsinkiin seitsemänteen peliin.

Tappara vaikutti olevan finaalisarjassa pahasti alakynnessä hävittyään kolmannen finaalin murskalukemin 6−0. Kirvesrinnat kuitenkin kokosivat itsensä ja ottivat peräkkäisinä päivinä kaksi voittoa. Nyt Tappara on kuskin paikalla ja voi kuudennessa finaalissa ratkaista mestaruuden.

Viidennen finaalin keskustelua herättänyt voittomaali on varmasti sytyttänyt helsinkiläiset äärimmäiseen taisteluun. HIFK on pelannut vakuuttavasti myös häviämänsä pelit, mutta Tappara-maalivahti Tomi Karhunen on torjunut ilmiömäisesti.

Joukkueilla on ollut taukoa peleistä kaksi päivää. Edellisen kerran tämä tapahtui otteluiden kolme ja neljä välillä, jolloin Tappara nousi rökäletappion jälkeen voittoon.

Kumpaa pelitauko tällä kertaa hyödyttää? Menettääkö Tappara taistelemansa otteen? Kerääkö HIFK Tapparan tavoin tauon aikana rivinsä?

Ratkaisun avaimet

Tuomareiden ja kurinpidon toiminta on saanut kritiikkiä finaalien aikana. Mestaruuden ollessa katkolla ajatuksenpuolikastakaan ei pidä uhrata pelin ulkopuolisille asioille. Voittaja ja häviäjä ratkaistaan kaukalossa pelaamalla.

Tapparan voitot ratkesivat pitkälti Karhusen erinomaisiin torjuntoihin. HIFK-maalissa Ville Husso on yhtä lailla kannatellut joukkuettaan, mutta helsinkiläiset kaipaavat enemmän onnistumisia hyökkäyspäässä. 

Pelikieltonsa kärsinyt Tomas Zaborsky palaa HIFK:n kokoonpanoon ja slovakkihyökkääjä on yksi monista, joilta odotetaan tehoja. Teemu Ramstedt rakentaa käytännössä aina kiekon saadessaan maalipaikan, mutta viimeistely on ollut puutteellista.

Tapparalla on puolellaan kotikenttäetu, mutta välierissä samassa tilanteessa tamperelaiset menettivät etunsa, ja ratkaisu siirtyi seitsemänteen peliin. HIFK haluaa siirtää ratkaisun kotihalliin, Tapparan tavoite on päästä tiistai-iltana saunomaan Kanada-maljan kanssa.

Vain toinen joukkue voi tiistaina onnistua tavoitteessaan.

Seuraa Heitä

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

Tapparan paras ja tärkein pelaaja. Iskenyt finaaleissa kaksi ylivoimamaalia, mutta kultakypärältä odotetaan erityisesti vapauttavia syöttöjä Patrik Laineelle.

Teemu Ramstedt #46 |

Keskushyökkääjä

HIFK:n kiekollinen kapellimestari. Luo maalipaikkoja kuin liukuhihnalta ja sekunnin murto-osassa. Tappara-puolustus toki tietää ykkössentterin vaarallisuuden, mutta pysäyttäminen on ollut vaikeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle