Blues viimeinkin kotiavaukseen

LIIGA / Ennakko
Blues pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina, ja vieraaksi saapuu Ässät Porista.

Kuntokäyrät

Blues aloitti sarjan kolmella vieraspelillä, jotka pystyi ennalta luonnehtimaan melko vaikeaksi. Tuloksena otteluista oli neljä pistettä, kun Pelicans kaatui avauskierroksella Lahdessa ja JYPiä vastaan Blues hävisi jatkoajalla. Väliin mahtui tappio viime kauden finaaliuusinnassa HIFK:ta vastaan.

Ässät aloitti kautensa tutusti Lukkoa vastaan, tällä kertaa Porissa. Kettupaidat veivät tuon kamppailun, ja sen jälkeen Ässät haki vierasvoiton Turusta sekä hävisi Pelicansille kotonaan voittomaalikilpailussa.

Joukkueet kohtasivat kahdesti syksyn harjoitusotteluissa. Ässät onnistui voittamaan molemmat ottelut, Espoossa lukemat olivat 3-0 ja Porissa 2-1.

Ratkaisun paikat

Bluesin otteet ovat olleet varsin ailahtelevia alkukaudesta. Pelicansia vastaan joukkue onnistui, mutta sitä vastoin HIFK-ottelussa esitys oli heikko. Jyväskylän vierailu sijoittuu tasoltaan jonnekin näiden välimaastoon.

Petri Koivisto on pelannut kaikki kolme ottelua, joissa kahdessa hän on onnistunut hyvin ja yksi ottelu oli selvästi heikompi. Hyökkäyspelissä muutama pelaaja kaipaa erityisesti onnistumista. Erityisesti tämä pätee Bluesin kauden hankintoihin Kristian Kuuselaan ja Tommi Huhtalaan.


Huhtala saa tuttuja pelaajia vastaansa
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ässät on parantanut peliään ottelu ottelulta. Maalinteko on tökkinyt etenkin ylivoimalla, mutta alivoimapeli on ollut porilaisilla onnistunutta.

Ässien ketjuista Aki Uusikartanon johtama ykkönen laidoillaan Tuomas Santavuori ja Joel Armia on esiintynyt vaisusti, ja se hajoitettiin edelliseen otteluun. Sen sijaan nelosketju Sami Mutanen - Mika Niemi - Jesse Laaksonen on ollut pirteä.

Ässien tasainen maalivahtikaksikko on saanut onnistumisia molemmin puolin.

Kokoonpanot

Bluesin Valtteri Virkkunen on sivussa reilun kuukauden. Muuten miehistö on terveenä, ja jonkun verran rotaatiotakin on tehty, kun esimerkiksi Jyväskylän reissulta Jere Sallinen jäi sivuun. Puolustuksessa Aleksi Laakso on ollut epävarmin lenkki ja Jani Hakanpää kyttää takana pelipaikkaa.

Ässäjoukkueesta varmuudella sivussa on puolustaja Ryan Caldwell. Miko Malkamäki on pikkuhiljaa toipumassa, mutta ei todennäköisesti pelaa Espoossa.

Molemmilla joukkueilla on tuplaottelut perjantai-lauantai, joten viikonlopun aikana kaikille neljälle maalivahdille voi hyvinkin olla luvassa peliaikaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Petri Lammassaari 2 1 3
2.Tommi Huhtala 0 3 3
3.Teemu Ramstedt 2 1 3
4.Ville Lajunen 0 2 2
5.Toni Kähkönen 2 0 2
Ässät M S P
1.Ville Uusitalo 0 5 5
2.Radek Smolenak 2 1 3
3.Tomáš Záborský 2 1 3
4.Joel Armia 0 2 2
5.Tommi Taimi 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle