HIFK katkaisemaan KalPan tappiotonta sarjaa

LIIGA / Ennakko
Sarjakärki KalPa vastaanottaa hallitsevan mestarijoukkueen vahvan myötätuulen saattelemana. Vielä torstaina kotonaan pelannut HIFK pyrkii aiheuttamaan kotijoukkueelle kauden ensimmäiset pistemenetykset. Perjantain ottelussa jäällä viilettävät myös pistepörssin kärkinimet Ville Peltonen ja Matti Kuparinen.

Kuntokäyrät

KalPa on aloittanut uuden päävalmentajansa Tuomas Tuokkolan johdolla kauden räväkästi. Kuopiolaiset ovat sarjan kärjessä puhtaalla pelillä ja maaliero on 11-2. KalPa kaatoi keskiviikkona Lappeenrannassa SaiPan 4-1.

Vierasjoukkue HIFK tyrmäsi torstaina Tapparan 6-0. Voiton ansiosta helsinkiläiset nousivat sarjassa neljänneksi tasapisteisiin Lukon ja Ilveksen kanssa.

Ratkaisun paikat

Kuopiolaisten alapää ei ole vuotanut. Joukkue on pelannut viisikkona erittäin ehyesti, puolustajat ovat olleet hereillä ja viimeisenä lukkona on heilunut maagista alkukautta pelaava Ari Ahonen.

Hallitsevan mestarin alkukausi ei ole lähtenyt käyntiin yhtä lentävästi, vaikka HIFK toki tulitti torstaina Tapparan säpäleiksi. Päävalmentaja Petri Matikainen ei ole saanut vielä parasta irti joukkueensa valtaisasta hyökkäysarsenaalista, joten potentiaalia on huomattavasti parempaan.


HIFK pistää varmasti mietityttämään.

Kalenteri on kotijoukkueen puolella, sillä HIFK joutui pelaamaan vielä edellisenä iltana kotonaan. Toki helsinkiläisten ei voida sanoa joutuneen erityisen koville kesyä Tapparaa vastaan, mutta kaksi peliä peräkkäisinä päivinä on aina huonompi lähtökohta, jos vastustaja on saanut huilipäivän alle.

Onnistuuko KalPa pitämään vierasjoukkueen tähdet kurissa? Ottelussa tuskin lähdetään suurempaan maalirumbaan, joten kumpikin joukkue pyrkii välttämään virheitä. HIFK:n kova hyökkäys antaa kovan haasteen kuopiolaisten viisikoille.

Kokoonpanot

HIFK-puolustus joutuu pärjäämään ilman Ilari Melartia ja Markus Kankaanperää. Hyökkääjistä sivussa on Markus Granlund. Isoveli Mikael Granlund loukkasi itseään puhtaan näköisessä taklaustilanteessa Tapparaa vastaan, eikä veivaajaa nähty kaukalossa enää tämän jälkeen. Nuorukaisen perjantainen pelikunto ei ollut selvillä vielä torstai-iltana.

Sami Kapanen oli keskiviikkona sivussa SaiPaa vastaan, mutta lienee pelikunnossa perjantaina. Iiro Pakarinen on sivussa parisen viikkoa. Ahonen jatkaa kotijoukkueen maalivahtina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Matti Kuparinen 3 3 6
2.Sami Kapanen 4 1 5
3.Henri Laurila 1 3 4
4.Tuomas Kiiskinen 2 2 4
5.Jyri Junnila 2 1 3
HIFK M S P
1.Ville Peltonen 4 4 8
2.Mikael Granlund 1 6 7
3.Kimmo Kuhta 3 3 6
4.Toni Söderholm 1 4 5
5.Mikko Kousa 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle