Lukko ja Ilves hakevat paluuta voittokantaan

LIIGA / Ennakko
Lukko saa perjantai-iltana vieraita Tampereelta, kun Ilves tekee visiitin Raumalle. Molemmilla on kasassa kuusi sarjapistettä kolmen ottelun jälkeen, mutta peliesityksiinsä kummatkin kaipaavat tasaisuutta.

Kuntokäyrät

Joukkueiden alkukauden kuntokäyrä on samansuuntainen, kaksi voittoa ja tappio. Lukko otti kiinnityksen Satakunnan herruuteen kaatamalla avauskierroksella Porissa Ässät. Ensimmäisessä kotipelissään raumalaiset peittosivat SaiPan. Kolmannessa koitoksessa vahvasti kauden aloittanut Oulun Kärpät riisui Lukon aseista lukemin 4-1.

Ilveksen syksy käynnistyi melkoisilla maalikarkeloilla, kun se voitti paikallisvastustaja Tapparan 8-7. Toisessa kamppailussaan tupsukorvat löivät HPK:n. Kolmatta voittoa putkeen ei Ilveskään pystynyt ottamaan, sillä TPS kuittasi tiistaina Hakametsästä kauden avauspisteensä.

Lukko ja Ilves kohtasivat ennen runkosarjan alkua kerran. Syyskuun alun harjoitusottelussa Äijänsuolla Lukko oli parempi maalein 4-0.

Ratkaisun paikat

Ässät- ja SaiPa –peleissä Lukon voitto pohjautui Mika Norosen vahvaan maalivahtityöskentelyyn. Kärpät –tappiossakin Noronen oli raumalaisten parhaita, mutta muilta osin joukkue oli kesy. Kettupaidoilla ei ole varaa aloittaa ottelua yhtä löysästi kuin viime tiistaina Oulussa.

Lukon hyökkäyksessä ketju Teemu Nurmi - Perttu LindgrenJussi Pesonen on kerännyt isoimmat peliminuutit ja varsinkin ylivoimalla heidän merkityksensä korostuu. Päävalmentaja Rauli Uraman mukaan peliaikaa on tarkoitus jakaa yhä enemmän muidenkin ketjujen kesken.

- Pyrimme pitämään vaihdot lyhyinä ja näin kuormittamaan ryhmää tasaisemmin, myös erikoistilanteissa, Urama sanoi.


Tomi Pettinen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Vaikka Ilves on raapinut jo kaksi voittoa, on joukkueen peli ollut paikoin sekavaa. Kapean hyökkäysmateriaalin pitäisi saada apuja kokeneemmalta puolustukselta, mutta avauspeli ei ole vielä toiminut toivotulla tavalla.

Maalivahtikonkari Vesa Toskala ehti jo pelata yhden nollapelin, mutta Ilveksen veräjää saattaa vartioida myös Miika Wiikman, jolla lienee edelleen näyttöhaluja viime syksyn työnantajaansa kohtaan.

Kokoonpanot

Tiistaina pelin kesken jättänyt hyökkääjä Charles Bertrand on yhä sivussa ja hänen tilalleen Lukko kutsui Kajaanin Hokissa lainasopimuksella olleen Jere Laaksonen. Uraman mukaan Laaksosen paikka löytyy kolmosketjun laidalta. Tuomas Huhtanen jatkaa Kris Beechin ja Mark Bomersbackin ketjussa. Selkävaivoja poteva Lauri Tukonen on edelleen sivussa.

Myös Lukon puolustukseen tulee muutoksia. Mikko Kuukka loukkasi harjoituksissa polvensa ja hänet korvaa Tomi Pettinen.

Ilveksen riveistä on varmuudella poissa Joonas Rask. Kuumesairaana ollut Jesse Niinimäki lienee pelikuntoinen. Ilveksen hyökkäys saanee kaivattua vahvistusta, sillä Toni Rajala on palaamassa Edmonton Oilersin harjoitusleiriltä takaisin tamperelaisjoukkueen vahvuuteen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Perttu Lindgren 2 2 4
2.Jussi Pesonen 2 2 4
3.Juhani Jasu 2 1 3
4.Teemu Nurmi 1 2 3
5.Janne Keränen 0 2 2
Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 0 5 5
2.Mark Lee 1 3 4
3.Jaakko Pellinen 3 1 4
4.Ville Koistinen 0 3 3
5.Matias Myttynen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle