Kovakuntoinen Ässät Bluesin vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Pelicansille hävinnyt Blues ja lauantaina KalPan murskannut Ässät iskevät yhteen torstaina Espoossa. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, Ässät on vienyt nimiinsä keskinäisistä kohtaamisista kaksi, Blues yhden.

Kuntokäyrät

Bluesilla oli tammikuun alkupuolella synkkä jakso, kun joukkue onnistui nappaamaan kuudesta ottelusta vain yhden pisteen. Sen jälkeen suunta kuitenkin muuttui, ja espoolaiset voittivat kolme ottelua putkeen. Putki sai päätöksensä tiistaina, kun Pelicans oli Bluesia parempi selvästi lukemin 5-1.

Ässät pelasi edellisen ottelunsa lauantaina. Tammikuun tasauksessa sarjakärki KalPan kohdannut porilaisryhmä hävisi tasauksen ensimmäisen ottelun perjantaina Kuopiossa, mutta otti lauantaina vakuuttavan voiton kotonaan murskaten sarjajohtajan 8-3. Ennen tasauspelejä Ässät oli voittanut kaksi ottelua putkeen.

Ratkaisun paikat

Tiistaisesta tappiostaan huolimatta espoolaisjoukkue on esittänyt viime aikoina hyviä otteita. Pelicansia vastaan Blues aloitti jopa erinomaisesti, mutta romahti täysin pelin loppua kohti. Torstaina espoolaisten pitäisikin pyrkiä pitämään hyvä vire päällä läpi ottelun.


Ässät taisteli syyskuussa Espoosta kolme pistettä.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ässät oli lauantaisessa murskavoittoon päättyneessä ottelussa vakuuttava. Myös alemmat ketjut onnistuivat maalinteossa KalPaa vastaan, mikä on Ässien kannalta hyvä merkki. Porilaiset ovat olleet liikaa lähinnä Joel Armian ja kakkosketjunsa varassa. Myöskään porilaisten ylivoima ei toimi vieläkään aivan toivotulla tasolla.

Armia teki Ässien edellisottelussa kaksi maalia ja viilettää muutenkin seitsemän ottelun pisteputkessa. Ryan Caldwellin paluu taas herätti porilaiset taistelemaan. Bluesilta viime aikoina tehomiehenä on häärinyt Tommi Huhtala - nuori Juuso Ikonen taas toi pelaavaan kokoonpanoon ison annoksen taitoa mukanaan.

Bluesin kannalta pitkään kysymysmerkkinä oli maalivahtipeli. Ongelmat maalinsuulla kuitenkin katosivat, kun Antti Ore tuli ensin lainalle ja solmi lopulta loppukauden kattavan sopimuksen espoolaisseuran kanssa. Ore on tuonut koko joukkueen pelaamiseen varmuutta ja rauhallisuutta lisää. Ässissä ykköstorjujan paikan on vallannut itselleen Antti Raanta.

Kokoonpanot

Bluesilta poissa ovat Petri Koivisto, Petri Lammassaari, Matti Järvinen, Joonas Valkonen ja Teemu Ramstedt. Mika Hannula on kovaa vauhtia toipumassa pelikuntoon, ja myös maalivahti Patrick Galbraithin paluu lienee lähellä.

Ässiltä varmuudella poissa on Tuomas Santavuori. Jani Honkanen on palaamassa pelaavaan kokoonpanoon, mutta ei välttämättä pelaa vielä Bluesia vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 2 3 5
2.Toni Kähkönen 3 1 4
3.Juuso Ikonen 1 2 3
4.Camilo Miettinen 0 3 3
5.Roope Talaja 2 1 3
Ässät M S P
1.Joel Armia 3 4 7
2.Tomáš Záborský 2 5 7
3.Nico Aaltonen 2 3 5
4.Stephen Dixon 2 3 5
5.Aki Juusela 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle