Uuden areenan ensimmäinen paikallisvääntö

LIIGA / Ennakko
Meneekö Isonmäen lauantai-ilta kamppailulajien puolelle?
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Satakunnan paikallispelien historiassa koittaa uusi huomen. Sarjan kärjen tuntumassa porskuttava Lukko testaa kotijoukkueen ailahtelevan vireen.

Viime kauden aikana Lukko käänsi Porin-ottelut yhtä voittomaalikilpailua lukuun ottamatta edukseen. Kuluvalla kaudella Satakunnan suurseurat seilasivat hetken jopa täydellisesti sarjataulukon ääripäissä.

− Joukkueen ilme oli positiivinen ja valmiustila illan kamppailuun on hyvä, kertoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio lauantaiaamun jääharjoitusten jälkeen.

Ottelun lähtökohdat

Lukon tuki ja turva on ollut maalivahti Ryan Zapolski. Yhdysvaltalaisvahti on jo ehtinyt menneinä vuosina näyttää kykynsä Liigassa, mutta tällä kerralla hän on nostanut profiiliaan vielä lähemmäksi aivan absoluuttista Liigan eliittiä.

Porilaisjoukkueen virkaveli Andreas Bernard lukeutuu myös alkukauden onnistujiin. Sympaattinen italialainen on valloittanut ässäkannattajien sydämet peliesityksillään ja voittojen jälkeisillä tempauksillaan. Lauantain ottelun alla Ässät julkisti Bernardin jatkavan Porissa kaudella 2016-2017.

Lukko on selvä ennakkosuosikki otteluun lähdettäessä, mutta kaiken mennessä kotijoukkueen suunnitelmien mukaan vastus ei ole läpihuutojuttu. Patapaidat ovat hetkittäin pystyneet tarjoamaan kotiyleisölleen erittäin intensiivistä ja taktisesti järkevää jääkiekkoa.

Edelliset ottelut

Paikallispelit ovat aina oma maailmansa, eikä aina sarjataulukon sijoitus tai joukkueiden vireystilakaan kerro koko totuutta illan ottelusta. Ässät on saanut kerätä voimia tiistain ja keskiviikon tappioiden jälkeen, kun taas Lukko isännöi perjantai-illan pelissä HPK:ta. Kerho taipui lopulta 4−1-lukemin.

Porilaisnippu on toisinaan hakenut muutosta ottelun sisällä kokoonpanon tiivistämisestä.

− Kolmeen ketjuun siirtymisessä ei ole mitään kaavaa, vaan se tapahtuu aina kyseisestä pelistä riippuen. Siinä on tiettyjä mahdollisuuksia, ja mielestäni muutokset ovat toimineet, valaisee Rautakallio.

Illan erikoinen

Oman mielenkiintonsa otteluun luo tiettyjen pelaajien esiintyminen entistä seuraansa vastaan. Hauska yksityiskohta on, että periaatteessa lauantaina voisivat pelata joukkueiden viime kauden kakkosveskarit. Tällä kerralla vain eri puolilla. Todennäköistä kuitenkin on, että Bernard ja Zapolski jatkavat urakointiaan.

Kotijoukkue pelaa historiansa ensimmäistä kertaa koko ottelun muun värisellä kuin punaisella pelipaidalla.

Muokattu 31.10.2015: Lisätty Rautakallion kommentit ja lause peliasuista.

Seuraa Heitä

Andreas Bernard #70 | Bolzano

Maalivahti

Italian lahja Liigalle on ollut Ässien pisteiden takuumies koko alkukauden ajan. Ari Ahonen saa tehdä täyden päivätyön, mikäli aikoo kuntouduttuaan syrjäyttää Bernardin ykkösvahdin paikalta.

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Kliseistä ehkä vanhin on maalinteon tuska tai apina hartioilla. Lähteenmäen kohdalla ahdistus oli todella valtavaa, kunnes vihdoin Ässissäkin pelannut laituri sai osumatarkkuuden kohdilleen. Pitkähkö aika Ässissä saattaa vaikuttaa pelaamiseen ainakin ottelun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle