Sport puolusti SaiPan nurin - Vänttinen illan sankari

Tuomas Vänttinen oli illan sankari, niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.
Kolmen ottelun tappioputkensa perjantaina Lahdessa katkaissut SaiPa jäi ilman pisteitä isännöidessään Vaasan Sportia. Kärsivällisesti puolustaneet vaasalaiset lähtivät sarjatauolle kolme pistettä rikkaampana lukemin 2-4.

Eilen viime minuuttien maalilla Kouvolassa hävinnyt Vaasan Sport tukki kotijoukkue SaiPan pelivauhdin ja huolimatta pitkistä jaksoistaan altavastaajana se onnistui käärimään voiton lauantai-illan kamppailusta. Mitään suurta kiekkojuhlaa ei kumpikaan joukkue noin 3500- päiselle yleisölle kuitenkaan tarjonnut.

Vaikka Kisapuistossa nähtiinkin hyvin vauhdikas ottelu, se ei varmasti valmentajien silmissä ollut mainiointa jääkiekkoa. Sport keskittyi lähinnä keskialueen tukkimiseen ja SaiPa hakkasi päätänsä vaasalaisten muuriin. Sen, että tyylipisteitä ei voitosta jaeta myönsi myös vaasalaisten päävalmentaja Tomek Valtonen.

- Ei meidän peli mitään kaunista jääkiekkoa ollut. Siirreltiin paljon kiekkoa ja puolustettiin. Sitkeitä me oltiin, mitä oikeastaan koko Sportin liigataival on ollut. Kärsivällisyyden kanssa kuitenkin on vielä vähän tekemistä.

Vaikka Sport ei hyökkäyspäässä osoittanut suuria taidonnäytteitä, se aloitti ottelun erittäin fyysisesti. Heti alkuminuuteilla osoituksena vierailijoiden fyysisyydestä antoi näytteen Teemu Tallberg, joka taklasi tyylikkäästi Simo-Pekka Riikolan vaasalaisten vaihtoaitioon. Läpi ensimmäisen erän nähtiin pelikatkoilla jatkuvaa nahinaa, joihin erityisesti Sportin Tero Koskiranta ja Erik Riska olivat innokkaina osallistumassa.

Poislukien vaasalaisten voitto-osumaksi jääneen Tuomas Vänttisen upealla henkilökohtaisella suorituksella tullut maali, oli Sportin maalit rehellisesti sanottuna lieviä onnenkantamoisia. Ensimmäinen kimposi maaliin SaiPa-puolustaja Brett Carsonin mailasta Jussi Markkasen selän taakse ja toinen kimpoili SaiPa-puolustajista Lassi Kokkalan lapaan, josta miehellä oli helppo työ siirtää Sport karkumatkalle.

Mitään ei kuitenkaan sitkeästi pelanneelta Sportilta voi ottaa pois. Se puolusti tiiviisti läpi ottelun iskien oikeassa paikassa oikeaan aikaan. SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen olikin pettynyt omiensa esitykseen ja kaipasi enemmän äijämäisyyttä joukkueeltaan.

- Kahdessa ensimmäisessä maalissa menetimme kiekon omalla alueella ja Sport käänsi pelin ja teki maalin. Kolmannessa erässä tehtiin taas virhe ja tommonen äijä-Vänttinen vääntää kiekon maalin. Sellasiä äijiä meiltä tänään puuttui. Laukauksia maalille ja paikkoja saatiin, mutta sellaisia pelaajia ei löytynyt, joka olisi tappanut tämän pelin, kun paikka siihen oli.

Illan sankari Vänttinen vei ensin vaasalaiset johtoon punnerrettuaan ohi SaiPa-puolustuksen ja ujutettuaan kiekon ohi Markkasen. Illan toisen maalinsa Vänttinen löi tyhjään maaliin SaiPan haettua tasoitusta ilman maalivahtia. Syystäkin joukkueen päävalmentaja hehkutti Vänttisen esitystä, eikä pelkästään maalinteon vuoksi.

- Täytyy Vänttiselle nostaa hattua. Mies blokkaa noin 5-10 vetoa per ilta ja käy napauttamassa pari maalia vielä siihen päälle. Etenkin kolmas maali oli erittäin hieno maalille ajo. Se miten hän laittaa itsensä likoon on jotain käsittämätöntä, ihmetteli Valtonen.