Tauko mielessä, mutta pelataan nyt ensin

LIIGA / Ennakko
Sportin täytyy olla tarkkana maalipörssin kärjessä olevan Chad Raun kanssa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa saa vieraita Vaasasta, kun Kaakon kiertueella oleva Sport saapuu Kisapuistoon. Ottelu on molemmille viimeinen ennen taukoa.

Viime kaudella SaiPan ja Sportin välisissä otteluissa oli sama kaava. SaiPa onnistui korjaamaan täyden pistepotin jokaisesta keskinäisestä kamppailusta. Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kuparisaaressa oli kuitenkin toinen meno. Tuolloin Sport onnistui vahvan esityksen jälkeen kaatamaan SaiPan lukemin 4-2.

Tämän iltaiseen kamppailuun SaiPa lähtee voitto allaan. Se onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappioputkensa eilen Lahdessa voittamalla Pelicansin lukemin 1-5. Sport puolestaan yritti palata voittokantaan eilen Kouvolassa KooKoota vastaan. Tiukan kamppailun jälkeen Sport joutui nöyrtymään kotijoukkueelle lukemin 4-3.

Ratkaisukohdat

Sport on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua vieraskentällä. Näistä otteluista joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden. Kisapuistosta kauden toisen vierasvoiton hakeminen ei ole helppoa, vaikka SaiPa onkin hävinnyt kolme edellistä kotiotteluaan.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Sport onnistui sotkemaan SaiPan pelin aktiivisuudellaan. Myös muissa SaiPan peleissä on ollut havaittavissa, että vastustajan aktiivinen karvauspeli sotkee SaiPan avauspelaamisen. On mielenkiintoista nähdä uskaltaako Sport jatkaa samalla tavalla myös vieraskaukalossa.

Erinomaisesti kauden aloittanut SaiPa on ailahdellut pahasti viime otteluissa. Joukkue kärsi kolme kotitappiota putkeen ja on valahtanut sarjataulukon kärjestä keskikastin tuntumaan. Sitkeästi samoihin ketjukoostumuksiin luottanut SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen herätteli joukkuettaan ketjumuutoksilla ennen Pelicans-ottelua. Merkkejä paremmasta olikin havaittavissa, sillä joukkueen kärkinimet David McIntyre, Chad Rau ja Sam Lofquist saivat onnistumisia pitkästä aikaa.

Erikoista

Sportin sisäisen pistepörssin kuuden kärjessä on peräti kolme SaiPassakin pelannutta pelaajaa. Tuomas Vänttinen ja Jarkko Immonen ovat aloittaneet kauden tasatahtiin. Molemmille on kertynyt 11 tehopistettä. TPS:stä Sportiin siirtynyt Tero Koskiranta puolestaan on tehnyt kuusi tehopistettä.

Arvio ottelusta: Jani Vehviläinen

Kumpikaan joukkue ei pääse otteluun tuoreella jalalla. Voiton kannalta avainasemassa onkin se, että kumpi joukkue palautuu paremmin alle vuorokaudessa. Sport pelasi eilen tiukan kamppailun KooKoota vastaan ja se varmasti tuntuu jaloissa. SaiPa puolestaan ratkaisi oman ottelunsa ennen viimeistä erää ja viimeinen kaksikymppinen olikin melkoista pelailua. SaiPalla on tässä suhteessa pieni etu, mutta ottelun voittajaa se tuskin ratkaisee. Luvassa on tasainen ottelu, jossa molemmat joukkueet taistelevat väsymystä vastaan. Jatkoaika ei olisi ihme.

Seuraa Heitä

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Esittänyt alkukauden vahvoja otteita ja osunut tällä kaudella jo kuudesti maalitolppien väliin. Tunnettiin varsinkin liigauransa alkuaikoina alempien ketjujen pelaajana, mutta tänä päivänä rooli on aivan toinen.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Parhaimmillaan vastustajan maalin edessä. Tehnyt tällä kaudella 11 maalia, joista yhtä vajaa kaikki ovat syntyneet maalin edestä. Erittäin kurinalainen pelaaja. Pelannut SaiPassa yhteensä 50 ottelua. Näissä saanut vain yhden kahden minuutin rangaistuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle