Padan viikko työteliäs ja voitokas - Lukon vuoro lyödä kapuloita rattaisiin

LIIGA / Ennakko
Kuluvalla viikolla Ässät on ollut niskan päällä, kun katsotaan joukkueiden suorituksia.
Kuva © Sari Juhala- sari.juhala@gmail.com
Rauman lauantai-illassa mitellään Satakunnan derbyn kolmas osaottelu. Lukolle kamppailu on viikon toinen ja Ässille jo viikon neljäs.

Kotijoukkue Lukon tekeminen maaottelutauon jälkeen ei ole kovinkaan tehokasta eikä voitokasta, vaikka peleissä on ollut hyviäkin elementtejä.

Joukkue palasi tauolta CHL-ottelun merkeissä, joka päättyi Lukon kannalta voitokkaasti. Mutta sitten joukkue on taistellut kolmesti kotoisessa liigaottelussa, joista saldona on vain yksi voitto. Sekin tuli pienimmällä mahdollisella erolla SaiPan vieraana.

Lukko on pelannut pelejä kohtuullisen paljon, kun otetaan CHL-ottelut laskuihin mukaan. Näin pidempää harjoittelutaukoa ei ole saanut kalenteriin oikein sovitettua. Selitys ei ole kuitenkaan vedenpitävä, koska Kärpät kulkee samoja latuja.

Vierasjoukkue Ässät on taistellut sarjapisteistä viidesti maaottelutauon jälkeen. Kolme suoraa voittoa ovat nostaneet porilaisten osakkeita sarjan peräpäässä. Ja ennen kaikkea joukkueen tekemisen taso on mennyt eteenpäin verrattuna aikaan ennen maaottelutaukoa.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue jäi pahasti Kärppien pyörityksen alle edellisen ottelun alussa. Tämä asia on varmasti Lukon pukukopissa tiedostettu, ja asiaan haetaan muutosta.

Lisäksi se Lukon paras ase, loistava ylivoimaosaaminen, on hieman menettänyt tehojaan. Siihen joukkue tarvitsee juonikkuutta lisää, niin vaarallisuusaste kasvaa heti useampaan potenssiin.

Ässien kohdalla siis puhutaan neljännestä pelistä viiteen päivään. Urakka on äärimmäisen kova, vaikka matkustelua joukkueella ei ole ollut Turkua kauemmaksi.

Palauttelu, ravinnon tankkaus ja lepo. Siinä ne kolme elementtiä tältä viikolta, joiden on pitänyt onnistua. Ellei ole niin jaksamisessa on suuria ongelmia.

Kärpät-ottelu kuitenkin näytti, että vielä joukkueesta löytyy myös jalkoja. Varsinkin Padan nuorisokaarti oli vauhdissa hakiessaan tekopaikkoja oululaisten puolustusalueelta.

Tilastotietoa

Joukkueiden kohtaamisissa on perinteisesti menty niin, ettei kumpikaan pysty voittamaan useampaa peliä peräkkäin. Nyt Lukolla on kaksi voittoa tämän kauden kohtaamisista.

Ottelut ovat olleet kuitenkin erittäin tiukkoja, joten mikään itsestään selvyys Lukon kotivoitto ei ole. Kuluvan viikon pelien perusteella melkein toisinpäin, eli Ässät on hienoinen ennakkosuosikki.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilaina jatkavat samat kolme nimeä, jotka siellä ovat olleet jo pidempään. Ketjumuutoksiin Lukko ehkä lähtee, koska Kärpät-ottelu ei ollut mitenkään hyvä suoritus joukkueelta.

Vierasjoukkue on taistellut koko viikon hieman siipirikkona. Viikko on tuonut tulleessaan lisää loukkaantumisia.

Matti Kuparisen ja Jyri Marttisen seuraksi toipilasosastolle on merkitty neljän pelaajan nimet. Hyökkääjät Masi Marjamäki, Jake Hansen, Semir Ben-Amor ja Josh Gratton ovat sivussa pelaavasta kokoonpanosta erilaisten loukkaantumisten takia.

Seuraa Heitä

Jesper Piitulainen #54 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Pieni mutta sulavaliikkeinen hyökkääjä on parantanut peliään viime viikkoina. Onnistuuko tänään heiluttamaan maaliverkkoa?

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Nuorukainen on löytänyt kadoksissa olleen maalijyvänsä. Viikon saldona on jo kolme maalia. Nähdäänkö lisää Lukon kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle