Tuomareista moitteita - Blues väänsi jatkoaikavoiton TPS:stä

Blues tuuletti Turkuhallissa kahta osumaa.
TPS ja Blues kävivät vähämaalisen taiston lauantai-iltana Turussa. Lopulta vierasjoukkue Blues onnistui jatkoajalla ja vei tasaisen kamppailun nimiinsä numeroin 2-1.

Jatkoaikamaali syntyi Kim Hirschovitsin suorasta lyöntilaukauksesta. Iikka Kangasniemi ja Otso Rantakari pelasivat jatkoajalla tulleella ylivoimalla kiekon Bluesin kultakypärälle, joka ei erehtynyt paikan saatuaan.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kävi peliä läpi tapahtumia analysoiden.

− Ensimmäinen erä oli ihan kyllä TPS:n erä ja toinen sitten vastaavasti meidän. Se oikeastaan lähti siitä, kun pääsimme ylivoimalle. Kolmas erä kääntyi taas Tepsin suuntaan ja menimme johtoon. Tepsi kuitenkin nopeutti peliään ja pääsi tekemään tasoitusmaalin.

− Jatkoaika nyt on tuommoinen kuin se on, aika mielenkiintoinen. Vastustaja kuitenkin pääsi ylärimaan siinä, eli aika lähelle. Sitten saimme ylivoiman ja teimme siitä maalin. Voittoja ei hirveästi ole, joten pitää olla tyytyväinen, totesi Aho.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ei maaleilla juhlittu, vaikka Bluesilta Rantakari laukoi kiekon kerran tolppaan ja Markus Poukkula pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Kiekko ei silti löytänyt tietään Lassilan selän taakse kummallakaan kerralla.

Varsinaisen peliajan merkittävimmät hetket nähtiin päätöserässä, kun ensin Dave Spina sai 2+10-minuuttisen estämisestä ja suunsoitosta. Seuranneella ylivoimalla Kalle Kaijomaa laukoi Bluesin johtoon. Viiden minuutin päästä ja samalla kuusi minuuttia ennen loppua Tomi Kallio kuitenkin tasoitti ranteella tilanteeksi 1−1.

Jatkoajalla nähtiin TPS-vahti Teemu Lassilalta tärkeitä torjuntoja. Palloseuralta Eric Perrin puolestaan osui ylärimaan. Lopulta Hirschovitsin ratkaisu tuli hieman kyseenalaisen Tadas Kumeliauskasin estämisjäähyn jälkeen ylivoimalla. Tilanne oli kyseenalainen siksi, että tilanteessa Blues-puolustus avitti liettualaista törmäämään maalivahti Christian Engstrandiin.

Tuomaritoiminta puhutti

Ennen ottelua oli selvää, että Bluesin tulisi puolustaa kurinalaisesti ja paiskia hartiavoimin töitä saadakseen pisteitä Turusta mukaansa. TPS:n luotsi Ari-Pekka Selin kehuikin vierasjoukkueen työmoraalia.

− Se oli Bluesinkin hyvyyttä. He pysyivät hyvin pelisuunnitelmassa ja iskivät vastaan. Pelasimme aivan liian syvällä ja riskillä. Kolmas erä oli sitten aika hyvä tason nosto toisesta erästä.

Erityisesti ottelun oikeudenjako herätti mielipiteitä. Kummankaan joukkueen valmentajat eivät olleet tyytyväisiä illan tuomarityöskentelyyn.

− Toki Spinan jäähy sitten sotki ketjujamme uudelleen pelissä, mutta jatkoajalla tullut jäähy nyt oli ihan vitsi. Mutta emme kai tänään ansainneet enempää ja Blues teki siinä voittomaalin. Hävisimme tänään erikoistilanteet 2−0, että siinä oli oikeastaan se oleellisin.

Jatkoajalla viheltämättömistä rikkeistä kysyttäessä sekä Selin että Aho kommentoivat tuomareita tiukin sanoin.

− Siihen vitsiketjuun sopi kyllä ihan hyvin. Ihan kauhean näköistä välillä, mutta emme nyt ansainneet kai voittoa. En tiedä, olisiko se auttanut sitten, kun se ylivoima oli niin huonoa, manaili Selin.

Aho halusi lisätä asiaan vielä omat mietteensä.

− Siinähän meni ihan linjattomaksi koko touhu. Siihen olen kyllä pettynyt, että yhtäkkiä meni pilli taskuun, kun siinä oli vaikka minkälaisia rikkeitä kolmannessa erässä ja loppupuolella. Eihän sen noin pitäisi mennä, vaan pitäisi pystyä pitämään se sama linja. Mutta ihmisiähän ovat tuomaritkin.