Satakuntalaisten terässarja jatkuu Raumalla

LIIGA / Ennakko
Lukko-vahti Ryan Zapolskilta vaaditaan taas hyvää pelivirettä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Raumalaisten ja porilaisten yhdessä lanseerama terässarja jatkuu Lukon isännöimänä ottelulla, jonka teemana on tammikuusta tuttu back-to-back-kamppailu.

Raumalaisten osalta tammikuu on sujunut kotoisen Liigan osalta keskinkertaisesti. Neljän pelin saldona on seitsemän sarjapistettä, jota voidaan pitää korkeintaan minimisuorituksena varsinkin kun peleistä kolme oli kotikaukalossa.

Lukon tekemisiä pitkin kautta on arvosteltu virkamiesmäiseksi. Sitähän se tavallaan on, ja joukkueen pelitapa ei todellakaan tuo suuria tunteita esiin.

Puolustetaan tiivisti miesvartiointina ja isketään vastaan paiskimalla kiekkoa päätyyn. Sitä Lukko on ollut tähän asti ja sitä joukkue on jatkossakin tykätään pelitavasta taikka ei.

Nimivahvalla hyökkäyskalustolla ehkä voisi muutakin pelitapaa noudattaa, mutta tuskin nykyinen päävalmentaja pelikirjaansa päivittää kesken kiivaan pelikauden.

Lukko tekee pelaajalistaansa verraten todella vähän maaleja. Osasyynä on varmasti jo aiemmin mainittu tapa, jolla hyökkäyspeliä tehdään. Se kun ei tuota maalipaikkoja kovinkaan paljotta. Lukko elää ylivoimapelistään, ja niin käy myös Ässiä vastaan.

Vierasjoukkue Porista on esiintynyt harvakseltaan kaukalossa kuluvan vuoden aikana. Neljä koitosta, joista kolme on päättynyt patapaitojen voittoon. Tilasto on hienoa luettavaa, kun muistetaan että joukkue on voittanut sarjan kärkijoukkueista sekä Tapparan että HIFK:n.

Patafanit eivät ole olleet kovinkaan iloisia joukkueen pelisuorituksista, vaikka valmennus onkin ollut pääosin tyytyväinen näkemäänsä.

Joukkueen kulmakiveksi on muodostunut maalivahti Andreas Bernard, jonka huipputorjunnat ovat jatkuneet ilta toisena perään. Jo tällä hetkellä voidaan todeta, että Italiassa syntynyt torjuja on yksi kauden suurimmista positiivisista yllättäjistä tapahtuu Ässien lopuissa peleissä mitä vaan.

Aiemmat kolme kohtaamista ovat olleet erittäin tasaisia, ja kaikki ovat ratkenneet yhden maalin erolla. Tuskin tammikuinen perjantai-ilta tuo tähän asetelmaan mitään muutosta. Maalimäärän osalta hyvä arvaus on, että niitä tehdään yhteensä alle viisi.

Lukon pitäisi olla kotiottelussaan isäntä kaukalossa, mutta näissä paikallisotteluissa on aina oma mausteensa ja jännitteensä mukana. Tämä voi hyvinkin heittää etukäteisasetelmat päälaelleen.

Molempien joukkueiden fanit ovat myös sankoin joukoin miehittämässä katsomoita. On mielenkiintoista seurata, miten äänekäs kannustaminen tulee vaikuttamaan joukkueiden pelisuorituksiin.

Kokoonpanot

Lukon osalta keskushyökkääjä Eetu Koski on toipunut leikkaushoitoa vaatineensa vammastaan, ja on valmis hyppäämään kaukaloon.

Toipilaina jatkavat puolustaja Ilkka Mikkola ja hyökkääjä Olavi Vauhkonen.

Vierasjoukkueen osalta puolustaja Jyri Marttinen huilaa runkosarjan päätökseen asti. Mikko Viitanen ja Toni Kallela ovat olleet saamiensa kolhujen takia jatkotutkimuksissa, mutta päivitystä pelikuntoon seura ei ole antanut.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Vastuuta tulee myös ykkösylivoimassa. Onnistuuko maalinteko rakasta naapuria vastaan?

Valtteri Viljanen #8 | Rögle

Puolustaja

Kellottanut kovat peliminuutit keskinäisissä peleissä. Päässyt kahdesti myös tehopisteille. Miten käy Rauman perjantai-illassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle