Riittääkö Bluesin taistelutahto hyvän pelituntuman löytänyttä HIFK:ta vastaan?

LIIGA / Ennakko
Ville Husso on pelannut viime otteluissa erinomaisella tasolla.
Ulospäinsuuntautuneesta pelaajaliikenteestä huolimatta hyvin taisteleva Blues ja hyvään vireeseen päässyt HIFK kohtaavat tuplapeliviikonlopun ensimmäisessä ottelussa. HIFK on kova pala länsinaapurin Bluesille, mikäli punanutut jatkavat hyviä peliesityksiään.

Edelliset ottelut

HIFK on voittanut nyt kolme ottelua putkeen. Viimeksi kaatui TPS, kun joukkueet kohtasivat Turussa keskiviikkona. HIFK vei ottelun selvästi lukemin 6-1. Punanutut aloittivat ottelun tehokkaasti, eikä ote livennyt koko ottelun aikana.

Blues on huilannut tämän viikon ja se pelasi edellisen kerran viime perjantaina. Silloin se hävisi selvin 5-1 -lukemin SaiPalle. Kolmesta viimeisimmästä ottelustaan tyhjennysmyynnin keskellä olevat espoolaiset ovat hävinneet kaksi.

Ratkaisukohdat

HIFK:lla oli vuodenvaihteen molemmin puolin pelillisesti huonompi jakso. Nyt joukkue on kuitenkin päässyt niistä yli ja viilettää kolmen ottelun voittoputkessa. Voitot ovat tulleet myös hienoin ottein maalierolla 10-1. Maalivahti Ville Husso on ollut vakuuttava ja tästä kertoo näistä otteluista torjutut kaksi peräkkäistä nollapeliä.

Välillä maalinteon kanssa tuskaillut joukkue sai keskiviikon TPS-ottelussa ketsuppipulloa auki ja latoi kuusi maalia turkulaisten verkkoon. HIFK-hyökkääjä Tomáš Záborský teki ottelussa kaksi maalia, joista toisen tyhjiin.

Punanuttujen alkukauden maalitykki Juuso Puustinen on ollut poissa kokoonpanosta, mutta helsinkiläisten hyökkäysmateriaali on sen verran leveää, että ratkaisijoita on löytynyt.

HIFK:n ongelmana on ollut koko pelin kestävän tasaisuuden löytäminen, mutta viimeisimmissä otteluissa se on alkanut parantua.

Bluesin suurin kysymysmerkki on tällä hetkellä pelaamisen kannalta erittäin oleellinen asia, eli kokoonpano. Viime viikon loppupuolella joukkue vaihtoi pelaajia TPS:n kanssa ja hyökkääjä Markus Poukkula purki sopimuksensa espoolaisten kanssa. Toinen TPS:n riveihin siirtynyt pelaaja oli Bluesin kapteeni Kalle Kaijomaa. Tämän viikon alussa vielä ilmoitettiin, ettei hyökkääjä Robert Rooba jatka Bluesin paidassa. Hänen sopimuksensa purettiin myös välittömästi.

Tyhjennysmyynneistä huolimatta Jyrki Ahon valmentamat espoolaiset ovat esiintyneet otteluissa hyvällä taisteluilmeellä. Pyyhettä ei siltä osin ole heitetty kehään.
Ketjukoostumuksia on vaikea arvailla, mutta sinnikäs Blues haluaa varmasti näyttää pääkaupungin "isoveljelle".

Bluesille on kuitenkin tulossa vaikea tuplapeliviikonloppu, mikäli HIFK jatkaa TPS-pelin tehokkuudella.

Erikoista

Bluesin kapteenina toimineen Kalle Kaijomaan lähdettyä TPS:ään HIFK:ta vastaan C-kirjainta rinnassaan kantaa hyökkääjä Jari Sailio. Hän on Bluesille jo kauden kolmas kapteeni.

 

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Slovakkihyökkääjä on iskenyt kahteen viimeisimpään otteluun kolme maalia. Jatkuuko sama hyvä vire?

Peter Tiivola #74 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Nuori keskushyökkääjä kantaa tällä hetkellä Bluesin kultakypärää tehoin 9+6=15.

» Lähetä palautetta toimitukselle