Tappara otti uusitun ykkösketjun avulla murskavoiton

LIIGA / Raportti
Tapparan juhlat alkoivat jo ensimmäisessä vaihdossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara nappasi vakuuttavan 5−0-voiton Ilveksestä. Voiton arkkitehteinä häärivät uusitun ykkösketjun laitahyökkääjät Jan-Mikael Järvinen ja Kristian Kuusela.

Kotijoukkue Tappara aloitti kauden neljännen paikallispelin vahvasti, kun hyväntekeväisyyteen lahjoitetu pehmolelut lensivät jäälle jo 28 sekunnin jälkeen.

Ilves-puolustaja Konsta Mäkinen menetti kypäränsä puolustusalueella ja lähti sääntöjen edellyttämällä tavalla kohti vaihtoaitiota. Maalin eteen jäi kaksi Tappara-hyökkääjää vapaaksi, ja kultakypärä Kristian Kuusela nosti kiekon yläkulmaan. Maalin jälkeen jäätä siivottiin pehmoleluista noin vartin verran.

− Emme olleet valmiita ottelun alusta lähtien. Tappara tuli kovaa jo ensimmäisessä vaihdossa, mikä saattoi olla meille pieni šokki, kommentoi kesken pelin Ilves-maalille vaihdettu Henri Kiviaho

− Avausmaalin jälkeen tehtiin virhe ja painettiin pää pensaaseen. Olisi pitänyt aloittaa peli uudestaan eikä jäädä murehtimaan tilannetta.

Tappara lisäsi johtoaan ensimmäisen erän puolivälissä. Manu Honkasen veto lipsahti helpohkosti ohi Hannu Toivosen.

Kiviaho tuli maalille vaikeassa tilanteessa, mutta hoiti tonttinsa varmasti.
Kiviaho tuli maalille vaikeassa tilanteessa, mutta hoiti tonttinsa varmasti.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara meni menojaan

Toisen erän alku oli Tapparan näytöstä. Ensimmäisessä vaihdossa ykkösketjuun nostettu Jan-Mikael Järvinen sai lyödä kiekon tyhjään maaliin Kuuselan loistavasta syötöstä. Vain pari minuuttia myöhemmin osui Tapparan paras maalintekijä Jere Karjalainen. Tässä vaiheessa Ilves vaihtoi maalivahtia.

− Olen tällä kaudella jo pari kertaa hypännyt maalille kesken pelin, eli tilanne ei ollut uusi. Valmistautumisessani on pieniä eroja riippuen siitä, aloitanko maalilla vai luukkuvahtina, Kiviaho luonnehti omaa tilannettaan.

Kiviahon peliaika on kuluvalla kaudella ollut vähäistä, mutta nuori maalivahti löysi kaikesta huolimatta kaudesta positiivista.

− Tuntuu, että olen mennyt paljon eteenpäin. Markus Korhosen kanssa olemme tehneet paljon töitä. Suurin harppaus on tullut henkisellä puolella. Viime kaudella en tiennyt, mitä Pohjois-Amerikassa pelaaminen vaatii. Tämän kauden tavoite on saavuttaa se riittävä taso, ja todennäköisesti palaan ensi kaudeksi Yhdysvaltoihin.

Ilves piristyi neljän maalin tappioasemassa ja sai luotua monta hyvää maalipaikkaa. Blake Kessel, Marcus Fagerudd ja Kai Kantola eivät kuitenkaan pystyneet ohittamaan hyvin pelannutta Tomi Karhusta.

− Siinä vaiheessa heräsimme pelaamaan. Jätkät yrittivät hienosti, ja kaikki uskoivat nousuun. Pelkkä usko ei kuitenkaan riitä, kun tulosta ei tullut.

Loppunumerot iski kolmannessa erässä ylivoimalla Tappara-kapteeni Jukka Peltola.

Revanssi heti seuraavana päivänä

Perjantain paikallispeliä ei ole hirveästi aikaa analysoida, kun joukkueet kohtaavat toisensa heti lauantaina. Ilves tarvitsee kipeästi pisteitä päästäkseen pudotuspeleihin.

− Uskomme pudotuspelipaikkaan ja teemme kaikkemme sen eteen, Kiviaho kommentoi joukkueen taistelutahtoa.

Maalivahdilla oli myös yksinkertainen resepti, jolla paikallisvastustaja kaatuu toisessa osaottelussa.

− Puolustamme hyvin ja teemme pari häkkiä, niin eiköhän se ole siinä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo