Härkämäinen Polak löi pökköä hämeenlinnalaisten pesään

LIIGA / Raportti
Polak onnistui Hämeenlinnassa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vojtech Polak ja Samu Perhonen pitivät HPK:n pudotuspelitoiveet hengissä.

Hämeenlinnan Pallokerho piti pudotuspelitoiveitaan hengissä kukistamalla SaiPan kolmannen kerran kotijäällään tällä kaudella. Kerhon sankari oli Vojtech Polak, joka tasoitti ottelun alle neljä minuuttia ennen loppua ja iski lopulta voittomaalin rangaistuslaukauksista. Kotijoukkueen lainamaalivahti Samu Perhonen torjui kaikki SaiPan kolme yritystä.

- Vaikea ja nihkeä peli oli. Me emme saaneet meidän peliä käyntiin oikeastaan missään vaiheessa, murehti SaiPan Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

HPK:n Pasi Arvonen määritteli ottelua tasaiseksi puolustusväännöksi kahden tasaväkisen joukkueen välillä.

− Nousujohteinen peli. Kolmannessa erässä pääsimme touhuamaan kiekon kanssa enemmän, mietti Arvonen.

SaiPa pääsi johtoon nopeasti ykkösketjun upealla suoralla hyökkäyksellä. Ketju riisti kiekon ja lähti rintamana kohti HPK:n maalia. Kiekko pelattiin maalin eteen Tommi Jokiselle, joka ohjasi kiekon suoraan syötöstä maaliin.

Erän edetessä HPK sai lopulta luotua hyviäkin hyökkäyksiä. Välillä pitkän vaihdon päätteeksi piiputtanut SaiPan ykkösketju oli pahasti alakynnessä, mutta tasoitusta kotijoukkue ei saanut aikaiseksi.

Toisessa erässä peli puutui HPK:n tehottomaan ylivoimapelaamiseen. Kerho pääsi pelaamaan ylivoimaa neljä kertaa peräkkäin, mutta sen vaaralliset paikatkin jäivät olemattomiin. Jussi Markkaselle merkittiin erässä 11 torjuntaa, mutta ykkösluokan paikkoja niihin ei juuri kuulunut.

Kolmannessa erässä HPK:n kiri ei näyttänyt paljon edellisiä erikoisemmalta. Nollan rikkoi kuitenkin Polak, joka niittasi kiekon maaliin ja tuuletti sitä villisti yleisön ja vaihtoaitionsa edessä.

Jatkoajalla negatiivista huomiota herätti Antti Bruunin sulaminen kolmella yhtä vastaan olleessa ylivoimahyökkäyksessä. Laukauksen tai syötön sijaan muuten asiallisen pelin pelannut puolustaja hidasti vauhtia ja menetti kiekon vastustajalle - ja otti vielä päälle jäähyn. SaiPa ei kuitenkaan ehtinyt hyödyntää ylivoimapeliään maalin arvoisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo