Akatemian haaveet murskaksi Kajaanissa

Hokki varmisti viidennen sijan Anthony Guttigin johdolla.
JYP-Akatemian saumat pudotuspeleihin haihtuivat keskiviikkoiltana Kajaanissa, kun isäntäjoukkue Hokki niputti jyväskyläläiset maalein 7-4.

Kajaanin Hokki varmisti runkosarjan lopulliseksi sijoituksekseen sijan viisi. Samalla JYP-Akatemian pudotuspelipaikan tavoittelu koki viimeisen niittinsä, sillä ennen lauantain päätöskierrosta ero Kiekko-Vantaaseen on neljä pistettä.

Akatemian sijoitus puolestaan on yhdeksäs. Mikäli ihmeitä ei tapahdu, on se myös joukkueen lopullinen sijoitus Mestiksen runkosarjassa ja joukkueen kesäloma starttaa lauantaina.

Pitkään näytti siltä, että hurrikaanipaitojen rimpuilu voisi pitää toiveet elossa. Se johti ottelua toisen erän alussa maalein 2-4, mutta kotijoukkue takoi viimeiset viisi maalia ja vei täyden pistepotin nimiinsä maalein 7-4.

Hurlumhei!

Jo avauserässä taottiin viisi maalia, joista kolme meni vierailijoiden nimiin. Hokki aloitti terävästi Timo Hiltusen osuman myötä, mutta Akatemia tuli tasoihin puolta minuuttia myöhemmin Mikko Virtasen maalilla.

Kahdeksannella peliminuutilla Clemens Unterweger tinttasi isännät uudelleen johtoasemaan, mutta kissa-hiiri-leikki jatkui ja JYP-Akatemia kuittasi kahdella maalilla ja lähti erätauolle johtoasemasta.

Virtasen illan toinen osuma kasvatti vierailijoiden johdon 2-4:een heti toisen erän alussa, mutta sen jälkeen hurrikaaninuttujen ilonaiheet olivat vähissä, sillä Hokki heilutti verkkoa kolmesti reiluun neljään minuuttiin.

Näin ollen kajaanilaiset lähtivät päätöserään 5-4-johtoasemasta. Ranskalaishyökkääjä Anthony Guttig tälläsi vielä kaksi osumaa jyväskyläläisverkkoon ja varmisti Hokin sarjasijoitukseksi viisi ja puolivälierävastustajaksi HCK:n.

Mestiksen runkosarja paketoidaan lauantaina, mutta kummallakaan joukkueella ei kotiotteluissaan enää varsinaista panosta enää ole. Hokki isännöi Jukureita ja JYP-Akatemia puolestaan Jokipoikia.