Jukureiden hyvä kolmas erä koitui Hokin kohtaloksi

Antti Pennanen palasi nuorten MM-kisoista Jukureiden penkin taakse.
Kuva © Antti Varonen
Perjantai-iltana Mikkelissä nähtiin vähämaalinen kamppailu, kun Jukurit ja Hokki kohtasivat Mestiksen kärkikamppailussa. Ottelu päättyi lopulta Jukureiden selvään 5-1-voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin tasaisesti lukemissa 1-1. Jukureiden kolmannen erän hyvä erikoistilanne pelaaminen koitui lopulta Hokin kohtaloksi.

− Ensimmäiset 40 minuuttia Hokki puolusti tiiviisti. Me olimme huolimattomia kiekon kanssa ja se tietty päättäväisyys puuttui, Jukureiden penkin taakse palannut päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi

− Jukurit pelaa hyvää kiekkoa tällä hetkellä. He veivät ja me vikistiin. Ei siinä sen kummempaa Hokki-päävalmentaja Jari Laukkanen tiivisti.

"Kustiin sen nilkoille"

Ottelun alku oli vierasjoukkue Hokille mieluinen. Kajaanilaiset pääsivät pyörittämään ylivoimaansa kahteenkin otteeseen maalinteossa kuitenkin onnistumatta.

Erikoistilanteiden jälkeen Jukurit oli pitkään niskan päällä saaden vaarallisia tilanteita. Hokki paineisti loistavasti, mikä oli tosin koitua kohtaloksi, kun Miro Mäkinen ja Teemu Henritius karkasivat hyökkäykseen. Ottelussa hyvin torjunut Hokki-vahti Antti Lehtonen piti kuitenkin maalinsa puhtaana tässäkin tilanteessa.

− Maalivahti antoi meille mahdollisuuden voittaa, mutta kustiin sen nilkoille ja annettiin ilmaisia maaleja, Laukkanen kommentoi.

Näppi avasi maalihanat

Kamppailun avausmaali nähtiin toisessa erässä, kun Hokki pyöritti ylivoimaansa. Verkkoja heilutti ensimmäisessä erässä läpiajossa epäonnistunut Niklas Näppi, jonka laukaus painui ohi Jukurit-vahti Mika Norjan.

Maalin jälkeen peli kääntyi selvästi kotijoukkueelle. Jukureilla olikin paikkoja tasoittaa ottelu muun muassa kahden ylivoiman ansiosta. Hokin puolustus pelasi kuitenkin tiiviisti, eikä Jukureiden yritykset yllättäneet maalivahti Lehtosta.

Toisen erän loppupuolella Jukurit kuitenkin tuli tasoihin ansaitusti, kun Roope Ranta laukoi kiekon vapaasti verkkoon Henritiuksen ja Atte Mäkisen syötöistä.

− Jukurit oli juuri niin vahva, kuin odotin. 40 minuuttia puolustustaistelua, eikä hyökkäämäänkään päästy oikeastaan missään vaiheessa, Laukkanen tuumi.

Ranta iski jälleen

Kolmannen erän alkuun Hokille tarjoutui paikkoja ottelun ratkaisuun kahteenkin otteeseen ylivoimalla. Jukurit kuitenkin selvitti alivoimansa ja käänsi pelin painopisteen Hokin alueelle.

Alivoimasta sisuuntuneena Jukurit siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun ykkösketju Atte Mäkinen-Oula Palve-Joonas Sammalmaa pelasi loistavasti yhteen. Hienon syöttökuvion sai päättää maaliin Palve, eikä Lehtoselle jäänyt mahdollisuuksia.

− Oulan ketju oli tänään jämäkkä ja päättäväinen. Ennenkaikkea Oula oli todella hyvä tänään. Kun piti olla iso poika, niin Oula oli ja teki meille ison maalin, Pennanen kehui.

Maalin jälkeen Hokki turhautui, ja otti monia jäähyjä peräkkäin. Jukurit kasvattikin johtonsa jo kolmeen maaliin, kun Timo Hiltunen ja illan toisen maalinsa iskenyt Ranta onnistuivat maalinteossa.

Hetkeä myöhemmin vastustelematon Ranta jatkoi maalitehtailuaan. Kauden kolmas hattutemppu näki päivänvalon jälleen ylivoimalla, kun Teemu Turunen pelasi tyhjän maalin Rannalle, josta hän ei epäonnistunut ja viimeisteli 5-1-loppunumerot.

Hokki pääsee yrittämään paluuta voittokantaan jo huomenna, kun se isännöi Kiekko-Vantaata. Jukureiden pelit jatkuvat puolestaan keskviikkona TUTOn vieraana.