Duunariosasto ja Edelmann LeKin riesana

MESTIS / Raportti
Oula Uskin pyöräyttämä 1–0-osuma jäi ottelun voittomaaliksi.
Jokipojat on kunnostautunut viime aikoina nollapeleissä kotikentällään, ja etenkin häntäpään joukkueet ovat olleet helisemässä. Myös LeKi jäi maaleitta ja pisteittä Mehtimäellä, kun Jokipojat nappasi 4–0-kotivoiton.

Vahva puolustuspeli on ollut Jokipoikien hienon kauden kulmakiviä. Se yhdistettynä maalivahtityöskentelyyn koitui myös LeKin surmaksi, kun Jokipojat nappasi perjantai-iltana makean 4−0-kotivoiton lempääläläisnipusta.

LeKi työllisti maalivahti Mikael Edelmannia 31 torjunnan verran, mutta tolppia lähemmäs vierasjoukkue ei päässyt. LeKi-maalilla Nico Viksten keräsi 21 kiekkoa.

− Puolustettiin todella hyvin, ja Edelmannilta loistava onnistuminen maalilla. Tasainen vääntö, mutta onneksi käytimme maalipaikat hyväksemme, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen mietti.

Avauserässä Jokipojat karkasi 2−0-johtoon Oula Uskin ja Kasimir Puruskaisen osumilla. Erä oli muutenkin joensuulaisten heiniä. LeKin puolustus oman maalin edustalla oli sanalla sanoen luokatonta.

− Se oli vaikea erä meille. Ei päästy luistelulla ollenkaan siihen mihin kahdessa viimeisessä erässä päästiin, LeKi-koutsi Juha Juujärvi taas tuumi.

Hankalan avauserän jälkeen LeKi pääsi kärryille mukaan, mutta tulostaululla se ei näkynyt. LeKi-väritteisen toisen erän jatkoksi päätöserässä Jokipojat niputti ottelun kahdella osumallaan: ensin Roope Hämäläinen ujutti kiekon Vikstenin ohi, ja myöhemmin Joonas Larinmaa niittasi loppulukemat tyhjiin.

− Joukkue pelasi jälkimmäisen 40 minuuttia hyvin. Pystyttiin luomaan puskemispaikkoja ja peliä maalille, ja saimme sellaisia paikkoja, josta olisi voinut survoa räkämaaleja. Olisimme voineet tulla peliin mukaan, Juujärvi kertasi.

− Ehkä olisimme ansainneetkin tulla, mutta tällä kertaa näin. Tasainen peli, vaikka lukemat ovatkin 4−0, hän summasi.

Joensuulaisten kuudesta edellisestä kotipelistä peräti neljä on päättynyt punamustien juhliin nollapelin kruunaamana. LeKin lisäksi myös KeuPa, RoKi ja JYP-Akatemia kävivät syyskauden lopulla Mehtimäellä vain todetakseen isäntäjoukkueen puolustuksen ja maalivahtipelin olevan lyömätön yhdistelmä.

− Puolustettiin keskusta todella hyvin. Se on ollut koko kauden vahvuus, "Turbo" Aaltonen hehkutti.

Jokipojat matkaa lauantaiksi Keuruulle KeuPan vieraaksi. Joukkue joutuu lähtemään tien päälle vajaalla miehistöllä, sillä tuoreimpien loukkaantumistapausten (Jesse Paukku ja Samuel Jukuri) lisäksi puolustaja Elmeri Laamanen jätti LeKiä vastaan leikin kesken. 

LeKi taas isännöi lauantaina Hermestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle