Vieraiden vahva alku vaihtui kotivoittoon

Denis Godlalla oli jälleen Hermeksen voitossa iso rooli.
Perjantain Mestis-kierroksella Kokkolassa Hermes isännöi SaPKoa. Vahvassa vierashallinnassa käyntiin lähtenyt ottelu kääntyi kuitenkin lopulta kotijoukkueen juhlaksi, kun Hermes nappasi täyden pistepotin numeroin 4-1.

Ottelu pyörähti käyntiin vieraiden hallinnassa. Peli pyöri ensimmäisessä erässä pääsääntöisesti Hermes-päädyssä ja SaPKo oli useaan otteeseen vähällä siirtyä erän aikana johtoon. Mehukkaimpaan maalipaikkaan pääsi Casimir Jürgens viheltämättä jätetyssä paitsiotilanteessa. Läpi illan jälleen vakuuttavasta pelannut Denis Godla venyi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kiekon eteen.

Se, että ensimmäinen erä päättyi maalittomana, oli lähes tulkoon vain ja ainoastaan Godlan ansiota. Hermes ei päässyt hyökkäyksiin ja ne harvat kerrat, kun SaPKo-päätyyn päästiin, sekosi peli totaalisesti. Pässipaidat puolestaan pääsivät pyörittämään peliä miten halusivat, ja olikin ihme ettei maalia syntynyt.

− Teimme tyhmiä virheitä ja annoimme kaverille kaikki paikat. Meidän täytyy olla rauhallisempia kiekon kanssa, totesi Jere Rantala ensimmäisellä erätauolla Fanseatin haastattelussa.

Ensimmäisen erän passiivinen kotijoukkue sai toiseen erään varsinaisen unelma-alun. Ensimmäistä kertaa pelissä kokkolalaiset pääsivät kunnolla pyörittämään peliä savonlinnalaispäätyyn ylivoimansa aikana. Maalin edustalla kyttäillyt Ville Rajala sai loistavan syötön aivan maalin kulmalta, ja pääsi niittaamaan kiekon reppuun.

Ja neljätoista sekuntia myöhemmin tapahtui taas: ensimmäistä peliään Hermes-paidassa pelaava Eetu Karvinen siirsi joukkueensa jo 2-0-johtoon liruttamalla kiekon alakulmasta sisään.

− Kyllä maalista täytyy iloita, mutta aikalaillahan se pomppi. Tuuriakin oli mukana, Karvinen kommentoi ensimmäistä Hermes-maaliaan Fanseatin haastattelussa.

SaPKo yritti sinnittellä mukana

Hermeksen salama-alku ei kuitenkaan onnistunut täysin sekoittamaan SaPKon peliä, sillä vahva vierasjoukkue jatkoi hurjaa pyöritystään isäntien päädyssä. Pientä sekavuutta pässipaitojen pelissä oli kuitenkin havaittavissa: aikaisemmin lähes täydellisesti toiminut kiekon käsittely alkoi muuttua huterammaksi, minkä seurauksena Hermeksen onnistui kaivaa kiekkoa itselleen.

SaPKon huolia pääsi lieventämään kuitenkin Kristian Kangas, jota rikottiin läpiajossa. Tilanteesta vihelletty rangaistuslaukaus ja sen seurauksena syntynyt 2-1-kavennusmaali toivat pässipaidat takaisin peliin mukaan. Maalista intoutunut SaPKo lähtikin hakemaan ensimmäisen erän pirteää peli-ilmettään takaisin.

Hermes oli siirtyä kahden maalin johtoon jo toisessa erässä, kun Jesse Juntheikki pääsi läpiajoon. Juntheikki laukoi kiekon ylärimaan, jonka kautta pikkumusta näytti kimpoavan maaliin. Videotarkastuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin.

Kotijoukkue oli kuitenkin liikaa ottelun vahvasti aloittaneelle SaPKolle. Kolmas erä alkoi ja loppui Hermeksen osalta vahvasti: ensin erän alussa Janne Kivilahden loistoveto upposi Olli Kälkäjän selän taakse ja aivan erän lopussa Teemu Huttu viimeisteli 4-1-loppulukemat tyhjään verkkoon SaPKon hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Näin ollen Hermes nappasi täyden pistepotin ja otti näin lisää etäisyyttä yhdeksännellä sijalla pälyilevään LeKiin. Joukkueiden taival jatkuu kuitenkin jo huomenna, kun Hermes matkaa nimenomaan LeKin vieraaksi Lempäälään. SaPKo puolestaan kohtaa Jyväskylässä JYP-Akatemian.