RoKin tehottomuus kostautui - Kiekko-Vantaa haki pisteet Lapista

Jere Laine aloitti maalinteon Rovaniemellä.
RoKin ongelmat maalinteossa jatkuivat perjantaisessa kamppailussa Kiekko-Vantaata vastaan. Vieraat näyttivät kotijoukkuelle mallia verkon heiluttamisessa ja veivät voiton lukemin 6-1.

Ensimmäisessä erä tarjosi lappilaisyleisölle hyvää kiekkoviihdettä, sillä kumpikaan joukkue ei puolustanut turhan tarkasti ja peli aaltoili päästä toiseen. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan läjän loistavia maalintekotilanteita, mutta Kiekko-Vantaa hyödynsi paikkansa RoKia paremmin.

Ottelun alussa Kiekko-Vantaa puhkoi RoKin puolustuksen useamman kerran nopeilla hyökkäyksillä, kun kiekko saatiin pelattua hyökkääjille täyteen vauhtiin RoKin puolustajien jähmettyessä paikoilleen. Yksi tilanteista poiki vieraille ylivoiman, joka onnistuttiin hyödyntämään RoKin tuhlattua omat paikkansa hetkeä aiemmin.

Marco Zorecin istuessa kaksiminuuttista Jere Laineen yllättävä laukaus lipsahti RoKi-maalia vartioineen Paavo Hölsän längeistä sisään ja vieraat siirtyivät ottelussa johtoon. Maalin jälkeen RoKin Hannu Erkkilä, Jussi Pelto-Arvo ja Antti Järvelä pääsivät vuorotellen yrittämään tasoitusta Jani Kauton selän taakse, mutta kiekko ei millään uponnut vastustajan verkkoon.

Vastustaja rankaisi rovaniemeläisiä tälläkin kertaa tehottomuudesta, kun Pekka Niemimaa ampui Laineen syötöstä lukemiksi jo 0-2. Vauhdikas erä tarjosi mahdollisuudet useampaankin osumaan, mutta Niemimaan maali jäi ensimmäisen kaksikymppisen viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen oli mietteliäänä vaisusta ja tehottomasta esityksestä.

− Ei päästy koko iltana liikkeelle, emmekä saaneet mitään osa-aluetta toimimaan. Olisi voinut auttaa, jos pelin alussa olisimme saaneet muutamasta hyvästä paikasta maalin aikaan.

Takaa-ajo kaatui turhaan jäähyyn

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa sai paremman otteen pelistä ja RoKin kuviot olivat pahemman kerran sekaisin. Vieraiden varmuus kiekon kanssa oli aivan eri luokkaa kuin kotijoukkueella, eikä RoKi meinannut päästä erän alussa edes omalta alueelta liikkeelle.

Silti RoKi onnistui kaventamaan ottelun, kun sitä osasi vähiten odottaa. Olli-Aleksi Pietilän vahva nousu päättyi syöttöön Erkkilälle, jolla oli helppo työ pistää kiekko pussiin maalin edustalta. Isännät saivat osumasta lisää virtaa ja RoKi alkoi hallita kentän tapahtumia.

Erän puolenvälin jälkeen RoKin kiri katkesi Joona Springaren jäähyyn, jonka jälkeen vieraat iskivät kaksi nopeaa maalia. Ylivoimalla Lassi Raitasen laukaus siniviivalta meni helposti Hölsän räpylän kautta maaliin ja Valtteri Heikkilä teki 45 sekuntia myöhemmin lukemiksi 1-4.

− Kaikennäköistä herätystä yritettiin erätauolla ja vaihtoaitiossa, mutta mikään ei vain lähtenyt toimimaan. Vantaa pelasi hyvin ja käytti paikkansa, summasi Hirvonen.

Kolmannessa erässä RoKi jatkoi pään hakkaamista samaan seinään. Maalipaikat menivät kotijoukkueen hyväksi, mutta Kautto ja maaliputket pitivät RoKin maalisarakkeen muuttumattomana. Lohipaidat jatkoivat tehokasta viimeistelyään ja Henri Tamminen ohjasi Teemu Mielosen laukauksen viidennen kerran RoKin verkkoon.

Sinnikäs lappilaisryhmä jatkoi vielä maalien metsästystä ja pääsikin lähelle Pelto-Arvon kilautettua kiekon tolppaan ylivoimalla. Ottelun kulkua mukaillen RoKin yritys ei tuottanut tulosta, vaan tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä Julius Rantaeskola veivasi illan viimeisen osuman ja loppunumeroiksi 1-6.

Vieraiden päävalmentaja Simo Mälkiä oli tyytyväinen joukkueensa vakuuttaviin otteisiin.

− Pelattiin ennen kaikkea fiksua ja hyvää kiekollista peliä tänään. Se ei ole itsestäänselvyys täällä, sillä kotijoukkue karvaa ja pelaa kiekotonta peliä hyvin. Olimme tarpeeksi nöyriä ja pystyimme liikuttamaan kiekkoa, se oli avain voittoon.

− Joukkueen moraali on loistava, esimerkiksi lopun alivoima tulostaulun näyttäessä 6-1 taisteltiin ryhdikkäästi. Hyvä ja ehjä esitys, totesi Mälkiä.

RoKi jatkaa otteluitaan viikon päästä perjantaina Peliittoja vastaan Rovaniemellä, kun taas Kiekko-Vantaa matkaa jo huomiseksi Kajaaniin haastamaan Hokin.