K-Vantaa menee tappion jälkeen Lapin pakkaseen

MESTIS / Ennakko
Lohipaidoilla on tavoitteina uusi voittoputki, ja pelillistä parannusta TUTO-ottelusta.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Rovaniemellä samanlaiset ansiot viime otteluista keränneet joukkueet kohtaavat, kun K-Vantaa havittelee joukkueiden keskinäistä vierasvoittojen toistoa. RoKi vastaa perjantaina vierasjoukkueen haasteeseen Keuruulla saadun jatkoaikavoiton nälällä.

Säästääkö RoKi jälleen jäähyaition penkkiä?

Varsin kelvollisesti pisteitä lähiaikoina napsinut Rovaniemen Kiekko on hieman hiipunut vireestään. Viidessä ottelussa on kerääntynyt saldoksi neljä voittoa, joista viimeisin tuli jatkoajalla, ja jatkoaikavoittoa edeltänyt peli päättyi tappioon. Keskiviikkona RoKi haki kaksi pistettä Keuruulta, ja tämän vuoden ensimmäinen peli oli sunnuntaina, kun Joensuun Jokipojat taivutti kotijoukkue RoKin kahdessa erässä. Viime vuosi päättyi sinisten osalta mallikkaasti kolmen ottelun voittoputkella.

Keskiviikkoinen ottelu KeuPaa vastaan lähti vaikeasti Rovaniemen Kiekon osalta, kun keuruulaiset ottivat röyhkeästi johtoaseman pelin ensimmäisellä minuutilla. Vain kerran jäähyaition penkkiä kuluttanut vierasjoukkue kuitenkin esitti hyvän toisen erän, ja palkinnoksi RoKi sai kavennuksen ottelussa. Jatkoajalla ehdittiin olla vain 22 sekuntia, kun RoKin kapteeni Hannu Joki-Erkkilä teki toisen maalinsa, ja Joki-Erkkilän molempien maalien turvin rovaniemeläiset voitti.

Tulittaako K-Vantaa vastustajansa maalia toistamiseen?

Kiekko-Vantaalla on samanlaiset ansiot aiemmista otteluista, kuin rovaniemeläisjoukkueella: kolme voittoa, jatkoaikavoitto ja tappio. Voitoista saaduilla pisteillä K-Vantaa on sijoittanut itsensä sarjaportaikossa neljänneksi. RoKiin verraten vantaalaiset painivat raskaammassa sarjassa pistetaulukossa, kun K-Vantaa on kerännyt tällä kaudella 18 pistettä enemmän kuin lappilaiset.

Lähimuistissa vantaalaisjoukkueella on kotona kärsitty tappio TUTO Hockeysta. Ottelun toisessa erässä turkulaiset tekivät kahden maalin kaulan, mihin kotijoukkue vastasi kavennuksella ennen erätaukoa. Kolmannessa erässä tarjottu ylivoima ei tuottanut K-Vantaalle tulosta, ja lopulta TUTOn Topi Taavitsainen kartutti maalitilastoaan laukomalla tyhjiin. K-Vantaa oli pelissä varsin aktiivinen hyökkäyspäätyyn, kun TUTOn maalivahti joutui venymään kiekon eteen yhteensä 31 kertaa.

− Lähdetään Pohjois-Suomeen hakemaan parannusta tälle pelille ja voittoja, kertoi K-Vantaan hyökkääjä Teemu Mielonen tappion jälkeen joukkueen seuraavista tavoitteista.

Vieraspaidat ja voitot

Rovaniemen Kiekko ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet toisensa kaksi kertaa tällä kaudella. Molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen tappioon. Kauden alussa K-Vantaa kävi sulattamassa Rovaniemellä siniset paremmalla viimeistelyllään. RoKi oli hyvin pelissä mukana, mutta jo kauden alussa Mestiksen kärkisijoituksia kurotelleen K-Vantaan viisi maalia olivat liikaa rovaniemeläisjoukkueelle.

Vantaalla revanssihengessä RoKi taisteli jatkoaikavoiton. RoKin raamikas ulkomaalaisvahvistus Marco Zorec asetti vierasjoukkueen johtoasemaan. K-Vantaan Aleksi Järvinen tasoitti toisessa erässä, ja ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jossa Jussi Pelto-Arvo laukoi rovaniemeläiset voittoon.

Seuraa Heitä

Henri Joki-Erkkilä #8 |

Puolustaja

Kapteenin esimerkillä Keuruulla toiminut Joki-Erkkilä ratkaisi RoKille voiton. Onnistuuko viimeistely yhtä hyvin myös kotiyleisön edessä?

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Kauden alussa hyvin pelannut mutta sittemmin hieman hiipunut Rantaeskola on ollut päänvaiva RoKille aiemmissa otteluissa. Pystyykö siniset pitämään jässikän tällä kertaa aisoissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle