Rajapyykit paukkuvat Talvisalossa − juhlahumu väistyy Hokin hakiessa maalia SaPKon verkkoon

MESTIS / Ennakko
Hokin on syytä olla keskiviikkona tarkkana. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Kahdesti peräkkäin hävinnyt SaPKo palaa tuttuun ja turvalliseen keskiviikon kotiottelussa Hokkia vastaan. Karsintaviivan alapuolelle pudonnut Hokki puolestaan saavuttaa rajapyykin, mutta joukkueella on edelleen haussa maali pässipaitojen verkkoon.

SaPKo ja Hokki ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, eivätkä kajaanilaiset ole onnistuneet vielä kertaakaan maalinteossa. Talvisalossa pelatussa avauskohtaamisessa pässipaidat naulasivat ottelun ratkaisun jo avauserässä.

Sävel ei muuttunut kaksi viikkoa sitten Kajaanissa, sillä SaPKo latoi toisessa erässä kolme maalia. Koko ottelun aikana Hokki pääsi laukomaan savonlinnalaisten maalin läheisyydestä ainoastaan kerran.

Kotiluolasta uutta vauhtia?

SaPKon asema Mestiksen kärjessä ei ole uhattuna, vaikka joukkue palasi Rovaniemen ja Kokkolan sisältäneeltä vierasreissulta tyhjin käsin. Viime perjantaina kärsitystä murskatappiosta ei ollut enää jälkeäkään Hermestä vastaan.

Kokkolassa joukkueen tielle asettui kuitenkin Mikael Edelmann, joka torjui SaPKon lukuisat yritykset maalin edustalta lähes vaivatta. Päätöserässä Hermes puolestaan iski silmänräpäyksessä kahdesti ja teki myöhemmin pässilauman takaa-ajosta ponnettoman.

SaPKon alakerta on pitkin kautta ollut loukkaantumisia ja pidempiä poissaoloja kestämätön, ja keskiviikkona joukkueella tekeekin tiukkaa saada kuusi puolustajaa jalkeille. Kapea puolustusosasto saa kuitenkin kaivattua leveyttä Julius Marvan liittyessä joukkueeseen. 

Sarjapisteet juhlahumua arvokkaampia

Karsijan paikalla olevan Hokin ominaispiirteeksi tämän kauden osalta on muodostanut epätasaisuus. Ehjän ottelun jälkeen joukkue on usein tarjonnut huomattavasti heikomman esityksen sekä pelillisesti että tuloksellisti.

Kajaanilaiset kohtasivat perjantaina K-Vantaan kolmella hyökkäysketjulla. Vajaamiehisestä kokoonpanosta huolimatta joukkue vei pisteet Vantaalta lukemin 3-2. Puolustussuunnan vaikeudet palasivat silti lauantaina LeKiä vastaan, ja lempääläiset iskivät paikoistaan tehokkaasti.

Keskiviikkona joukkueen maalilla aloittaa Jere Myllyniemi, mikä lisää kilpailutekijöitä maalivahtiosastolle. Ajoittain vuotava viisikkopelaaminen ei ole tarjonnut Sami Väliharjun ja Tuukka Smuran muodostamalle kaksikolle tukea, mutta joukkue kaipaa varmuutta myös veräjänvartijoiltaan.

Keskiviikon kohtaaminen SaPKoa vastaan on kajaanilaisten kannalta historiallinen, sillä Hokki pelaa Mestis-taipaleensa 700:nnen runkosarjaottelun. Seura on pelannut sarjassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2002-03 lähtien.

Seuraa Heitä

Anton Fonsén #12 | Karhu HT

Puolustaja

Pienellä huomiolla operoiva puolustaja on kirjauttanut kauden molemmat syöttöpisteensä Hokkia vastaan.

Niklas Näppi #13 |

Laitahyökkääjä

Kajaanilaisten kokoonpanoon palannut hyökkääjä on osunut nyt kahdessa ottelussa peräkkäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle