Herättääkö Sinkkonen IPK:n uuteen nousuun tutussa hallissa?

MESTIS / Ennakko
Saako IPK käytettyä maalipaikkansa hyödyksi Heinolassa? (Arkistokuva)
Pudotuspelipaikasta vääntävä Peliitat ja Mestiksen pohjamudista nousua pois yrittävä IPK iskevät yhteen Heinolassa keskiviikkona. Kohtaaminen on joukkueille jo kauden neljäs keskinäinen.

Voitot ovat päävalmentaja Marko Tuomaisen johtamalle heinolalaislaumalle 2-1. Edellisen kerran joukkueet mittelivät pisteistä vain viikko sitten, jolloin Peliitat haki Iisalmesta täydet pisteet numeroin 1-2.

Joko Peliitat ottaa kotonaan täyden potin?

Peliitat on hieman haastavamman vuodenvaihteen jälkeen saanut pelinsä jälleen paremmin raiteileen omia vahvuuksia käyttäen. Joukkueen viisikkopuolustaminen ja maalivahtipeli olivat Jokipoikia ja juurikin IPK:ta vastaan mainiolla tasolla, joista osoituksena päästetyt kolme maalia.

Joensuulaisten isäntänä Peliitat tuli kaukaloon äärimmäisen hyvällä jalalla: Jokipojat kaivoi kiekkoa rysästään kaksi kertaa ennen viittä peliminuuttia. Saman on jatkuttava myös keskivikkona, jos sarjaysi haluaa jatkaa voittoputkeaan. Otteluiden alut kun olivat Peliitoille haastavia vuodenvaihteen tienoilla.

Vaikka jälleen hyvällä mallilla rullaava joukkue voittoputkessa meneekin, on edellisestä kolmen pisteen potista aikaa reilu kuukausi. Peliitat nappasi suoran voiton viimeksi 16. joulukuuta RoKin isäntänä Vierumäellä. Oikeassa kotihallissaan kolme pistettä joukkue on napannut edellisen kerran 11. marraskuuta illan vastustajan IPK:n isäntänä.

Sinkkonen palaa tuttuihin maisemiin

Sarjajumbo IPK tarvitsee herätystä, ja tiistaina joukkueessa tehtiin radikaaleja ratkaisuja: Aikanaan nimenomaan Heinolan Peliittoja ja sen edeltäjää Heinolan Kiekkoa valmentanut Janne Sinkkonen nimettiin nousijajoukkueen uudeksi pääkäskijäksi.

IPK:n peli on ollut tehotonta, joten on mielenkiintoista nähdä, tekeekö valmentajan vaihdos tähän muutosta heti kättelyssä. Toisaalta tehottomuutta lukuunottamatta IPK:n tekeminen on kohtuullisen hyvin kuosissa, joten välttämättä isoja taikatemppuja joukkueen herättämiseen ei tarvita.

Jotta iisalmelaisten tehottomuus muuttuisi maalipaikkojen hyödyntämiseksi, pitää pelin olla jatkossa suoraviivaisempaa ja röyhkeämpää kulmapyöritysten sijaan. Myös potentiaalisten maalitykkien, kuten Roberts Locansin ja Adam Zborilin, herääminen ja suoraviivaisempi pelaaminen olisi toivottavaa.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Pisteitä hyvään tahtiin nakuttava tehopakki kantaa suurta vastuuta Peliitoissa oman roolinsa lisäksi myös ylivoimassa ja hyökkäysten käynnistämisessä. Viime perjantaina Silfver kellotti Jokipoikia vastaan täysin käsittämättömän peliajan: 31.29 minuuttia. Jatkuuko väkevä tekeminen edelleen isosta kuormituksesta huolimatta?

Roberts Locans #42 |

Oikea laitahyökkääjä

KeuPa HT:sta siirtynyt taiteilija on jumittunut hyvän alun jälkeen Keuruultakin tuttuun tehottomaan kaarteluun. Onnistuuko uusi valmentaja saamaan potentiaalisen maalilingon pelaamaan enemmän joukkueelle?

» Lähetä palautetta toimitukselle