SaPKo niputti Hokin jo avauskympillä − "Kyllä tuo joukkue edessä kusi nilkoille"

MESTIS / Raportti
Sarjakärjessä maajoukkuetauolle.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo lähtee maajoukkuetauolle kolmen pisteen sarjajohdossa, kun se kukisti Hokin lauantai-iltana 3−0-lukemin. Ottelun alussa tiiviiseen tahtiin ladotut osumat pudottivat vierasjoukkue Hokin kyydistä jo varhaisessa vaiheessa.

Viime kaudella SaPKon pahimmaksi vastustajaksi muodostunut Hokki oli lauantai-iltana Talvisalossa kypsää kauraa jo ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen. Ripeästi 3−0-johtoon kirmannut kotijoukkue vei pisteet lopulta varsin vähällä vaivalla.

− Ei tarvitse hirveästi selitellä. Jaloissa oltiin, jos ei nyt ihan 60 minuuttia, niin ainakin valtaosa pelistä, Hokin Jari Laukkanen tiivisti joukkueensa iltapuhdetta.

Ottelun maalihanat avasi kultakypärä Teemu Lepaus jo ajassa 1.06. Maali oli seurausta viisikon saumattomasta yhteispelaamisesta, sillä peliväline liikkui SaPKon maalin takaa aina Hokki-maalille vain viidellä kosketuksella.

Kotijoukkue tulitti Ville Paalasen ja Joona Monton johdolla kiekon vielä kahdesti ohi Tuukka Smuran. Hokki-vahdin ilta päätytyi lopulta lyhyeen, koska maalivahdin vaihtoon liki pakotettu Hokki luistelutti maalin suulle perjantaina torjuneen Sami Väliharjun.

− Siinä valmentaja yritti olla sotkematta, Pasi Räsänen kommentoi suojattiensa terävää alkua.

− 3-0 taululle, ja varmaan numerot kuitenkin mairittelivat meitä, Laukkanen pohti. 

SaPKo vei, Hokki yritti pysyä perässä

Savonlinnalaiset paineistivat avauserästä lähtien Hokkia korkealta vaikeuttaen kajaanilaisjoukkueen puolustajien kiekollista operoimista. Tilan ja ajan vähyyden seurauksena Hokin eteneminen hidastui omalla puolustusalueella ja pässipaidat riistivät kiekon useasti itselleen jo vieraiden pelinavaamisvaiheessa.

− Yritettiin ottaa Hokin aseet pois. Tiedettiin, että heillä oli eilen peli alla ja kapea materiaali, niin yritettiin iskeä siihen vahvalla karvauspelillä, Räsänen analysoi.

Toisen ottelunsa vuorokauden sisään pelannut Hokki oli järjestäen häviävä osapuoli kaksinkamppailutilanteisessa molemmissa päädyissä. Hyökkäysalueella joukkue ei kyennyt pitämään ja liikuttamaan kiekkoa, minkä johdosta SaPKo pääsi helposti pois keskalueelle.

Lähes täystyrmäyksen ensimmäisellä kymmenminuuttisella kokenut Hokki pääsi vasta avauserän loppupuolella rytmiinsä kiinni. Joukkue yritti vaihteeksi sekoittaa SaPKon kiekollista pelaamista paineistamalla kahdella pelaajalla, mutta pässipaidat kuskasivat maltilla pelivälineen laidalla viilettäneille hyökkääjille.

Toisessa erässä hieman piristynyt Hokki pääsi hyökkäysalueelle aiempaa paremmin ja loi hajanaisia laukaisupaikkoja. SaPKo-vahti Juhana Ahon oli kuitenkin helppo poimia ilman maskia tulleet vedot haltuunsa.

− Sen jälkeen sitten kursittiin tuota omaa peliä kasaan, parantunut peli-ilme oli Laukkasen mieleen.

Päätöserä ei tarjonnut 949-päiselle kotiyleisölle muuta kuin läheltä liipanneita tilanteita. SaPKo oli usein erittäin lähellä maalintekoa, mutta Juhana Ahon tavoin Sami Väliharju piti torjuntavuorollaan Hokki-maalin puhtaana.

Kajaanilaiset eivät kirjauttaneet parhaalta laukaisusektorilta koko ottelun aikana kuin vain yhden maalia kohti suuntautuneen laukauksen. Yhteensä joukkue tulitti vain 17 kertaa Ahoa kohti. Toisessa päässä kaksi ja puoli erää torjunut Väliharju joutui venymään 33 kertaa.

− Viimeisessä erässä sitten taas Väliharju piti muutamalla isolla torjunnalla lukemat siedettävinä, Laukkanen kehui vuorokaudessa kahdessa ottelussa urakoinutta Väliharjua.

− Ainoat kiitokset menivät kyllä molemmille maalivahdeille. Ei heitä passaa syyttää. Kyllä tuo joukkue edessä kusi molempien nilkoille, Laukkanen paalutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle