Saako Hermes murrettua Yrjölän kotipelien nollaputken?

MESTIS / Ennakko
K-Vantaalla on riittänyt tuulettamisen aihetta kuluvalla sesongilla.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkona LeKin vieraana kolmen ottelun tappioputkensa poikki saanut K-Vantaa sekä nyt vastaavanlaisessa häviökierteessä rypevä Hermes iskevät perjantaina yhteen Tikkurilassa. Joukkueet ovat viikonloppuun lähdettäessä sijoilla viisi ja seitsemän.

K-Vantaa sai hanat auki - pöllyääkö kokkolalaisten tukka?

Lohipaidoilla on hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta ollut viime aikoina hieman hankalaa, kun K-Vantaa on tuskaillut etenkin syöttöpelinsä sekä maalintekotilanteiden kanssa. Jälkimmäisenä mainitussa on nähty lievää hätäilyä, vaikkakin keskiviikkona vantaalaisjoukkue takoi LeKin jäänrakoon peräti 1-6-numeroin.

Lempäälän kakkoshallissa pelatussa ottelussa Simo Mälkiän miehistö antoi ketsuppipurkin korkille kyytiä oikein isän kädestä. Ennen LeKi-ottelua joukkue oli nimittäin osunut kolmessa edellisessä taistelussa maalipuiden väliin vain kolmesti.

Isäntien kannalta erityisen toivottavaa on omien vahvuuksien esiin nousemisen lisäksi myös ylivoimapelin viimeistelyn terävöityminen. Joukkueen ylivoima on ainakin numerollisesti ollut hitusen tukossa, sillä edellisen kerran K-Vantaa on rysäyttänyt enemmän kuin yhden ylivoimamaalin peliä kohden Rovaniemellä 8. tammikuuta.

Takana väijyvät hengittävät kokkolalaisten niskaan

Oikein mallikkaan kauden pelannut Hermes on orastavassa tappioputkessa, jonka aikana se on ottanut kuokkaan muun muassa sarjataulukosta alempaa löytyviltä RoKilta ja LeKiltä. Kokkolalaisten on pakko saada putki poikki, tai muuten passit kesälaitumille leimataan turhan nopeasti.

Hermestä ei pidä missään nimessä lytätä, sillä Antti Karhulan lauma on yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Tästäkin huolimatta joukkue on ollut viime aikoina yllättävän kesy, sillä esimerkiksi hyökkäyspään toiminta ylivoimapeli mukaan lukien on ollut tervanjuontia.

Vieraiden kannalta sopii toivoa, että edellä mainittujen pointtien lisäksi myös alakerran pelaaminen palautuisi omalle tasolleen. Hermes-puolustus on ollut viime aikoina ehkä liian seisovaa, tai kankean oloista.

Kotijoukkue halajaa revanssia Hermeksestä

Perjantaina pisteistä mittelevät niput ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti voittojen mennessä kokkolalaisten hyväksi 2-1-numeroin.

Edellisen kerran K-Vantaa ja Hermes mittelivät paremmuudesta ainoastaan kaksi viikkoa sitten, ja tuolloinkin nimenomaan Tikkurilassa. Kyseisessä kamppailussa Hermes otti vantaalaisten päänahan 4-1-numeroin, jonka jälkeen se on kokenut kuitenkin vain tappioita.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

K-Vantaan todennäköisesti yrittää päästä pelissä välittömästi kovaan tempoon Hermeksen pelatessa ja ajatellessa enemmänkin kiekollista peliä.

Jos isäntäjoukkue pääsee purkamaan vieraiden puolustussumpun, voivat numerot repsahtaa rumiksikin - niin väkevä oli lohipaitojen maalintekemisen työnäyte keskiviikkona Lempäälässä.

Ottelun ennakkosuosikkia on haastavaa nimetä, sillä esimerkiksi tilastoja tuijottamalla voimasuhteet menevät jotakuinkin tasan. Keskinäiset voitot menevät ainakin toistaiseksi siis Hermekselle, mutta toisaalta K-Vantaa on kotipelitaulukossa viidennellä sijalla Hermeksen miehittäessä vierastaulukossa kahdeksatta sijaa.

Seuraa Heitä

Lassi Yrjölä #35 |

Maalivahti

Hyvin liikkuva isokokoinen veskari on pitänyt nollat kotiyleisön edessä putkeen ja 87 minuuttia ja muutama sekunti päälle. Jos Yrjölä saa jatkaa maalilla, osuuko Hermes Vantaalla edes itämereen?

Robert Rooba #88 |

Laitahyökkääjä

Voimahyökkääjäksikin kutsuttu virolaissoturi yrittää edelleen avata pistetiliään Mestiksessä kuluvan kauden osalta. Kokoonsa nähden hyvin luisteleva hyökkääjä on ollut pirteä lisä Hermeksen hyökkäyskalustoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle