Etelä-Suomen lohet pisteapajilla Pohjanmaalla

MESTIS / Ennakko
Friman on ollut oivassa pistevireessä viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Voittoisissa merkeissä viime kierroksilla pelanneet Hermes ja Kiekko-Vantaa lyövät yhteen lauantaina. Hermekselle ottelussa on myös revanssihenkeä, sillä lohipaidat veivät kauden avauskohtaamisen nimiinsä selkein numeroin.

Kotijoukkue Hermes lähtee Kiekko-Vantaa-kamppailuun kaksi voittoa allaan. Kuluvalla viikolla joukkue nappasi voiton kotikaukalossaan Peliitoista 3−2-numeroin.

Peliittoja vastaan joukkueen parhaimmistoa olivat Sport-lainat Aleksi Rekonen ja Felix Westermarck. Myös ottelun avausmaalin iskenyt Janne Kivilahti oli liukkaalla pelipäällä.

− Siellä on paljon hyviä yksilöitä. Melkein kentällinen Sport-lainoja, vähän muitakin lainoja ja omissakin hyökkääjissä on yksilötaitoa sekä vaarallisuutta. Taitava ja vaarallinen joukkue, luonnehti Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä seuran kotisivuilla lauantain vastustajaa.

Puolustuspäässä joukkue joutui ongelmiin vasta oikeastaan päätöserässä, kun Peliitat sai lyötyä painetta puolustukseen. Kokkolalaisveräjällä Denis Godla oli kuitenkin mies paikallaan tiukoissa paikoissa ja torjui hyvin.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen jätti myös varmasti hampaankoloon Hermekselle, sillä Kiekko-Vantaa vei pisteet Kokkolasta syyskuussa 2−6-lukemin. Lauantaina kokkolalaisryhmällä on siis mahdollisuus revanssiin lohipaidoista.

− Hermes tykkää paljon hyökätä ja pitää kiekkoa. Viimeksi saimme sieltä hienon voiton, kun puolustimme hyvin ja iskimme vastaan tehokkaasti. Heidän heikkoutensa on puolustaminen ja siihen pitää iskeä, ennakoi vantaalaisryhmän puolustaja Lassi Raitanen seuran kotisivuilla.

Jatkuuko voitokas vire?

Vantaalaisvieras saapuu Pohjanmaalle viikon tauolta, jonka aikana joukkue harjoitteli ja palautteli rankan, kolme peliä sisältäneen edellisviikon jäljiltä. Lohipaidat katkaisivat pitkän tappioputkensa ja nappasivat voitot viikon kaikista peleistä.

Joukkueen kirkkaimpana tähtenä otteluissa tuikki TUTOn verkkoon kypärätempun iskenyt ja koko viikolla 4+1-tehot koonnut Nico Friman. Hän muodosti tehokkaan kolmikon HIFK-laina Panu Miehon sekä Aleksi Järvisen kanssa. Myös kokkolalaisryhmä saa olla tarkkana tämän ketjun kanssa.

Myös kolmikko Julius Rantaeskola-Valtteri Heikkilä-Janne Öfverström oli pirteällä pelipäällä viikon otteluissa ja toi erityisesti paljon fyysisyyttä kaukaloon. Hermestä vastaan ketju kuitenkin hajoaa, sillä Öfverström on sivussa kuumeen vuoksi.

Öfverströmin lisäksi loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Janne Juutinen ja Ville Heikkinen. Puolustaja Nico Nurmikanta ja hyökkääjä Moses Mustonen puolestaan palaavat takaisin kokoonpanoon.

Päävalmentaja Mälkiän mukaan joukkueen otteluiden alut ovat olleet parissa ottelussa peräkkäin heikkoja. Vantaalaisryhmä matkusti Kokkolaan jo perjantaina, joten valmistautumisesta ei lauantain ottelun alun pitäisi jäädä kiinni.

− Lähdimme jo perjantaina liikenteeseen, jotta vältämme dösäjalat. Pääsemme harjoittelemaan aamulla Kokkolassa ja olemme varmasti valmiita pelaamaan, Raitanen totesi.

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Oli Hermeksen kantavia voimia Peliittoja vastaan iskemällä tehot 1+1. Tehoja tarvitaan myös Kiekko-Vantaata vastaan.

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä on kohonnut sarjan tulokkaiden pistepörssin kärkeen ja hän kantaa myös vantaalaisryhmän kultakypärää. Jatkuuko hyökkääjän vahva tehovire Hermeksen kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle