SaPKo muuttuneella kokoonpanolla RoKin kimppuun

MESTIS / Ennakko
TPS-laina Aleksandar Georgiev piti SaPKon maalin puhtaana edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Antti Varonen
Perjantaina Lappi Areenalla kohtaavat sarjapaikastaan taisteleva RoKi ja sarjanelonen SaPKo. Joukkueiden kuntokäyrät osoittavat vastakkaisiin suuntiin vieraiden hyväksi, mutta RoKin parantunut kotivire ja SaPKon avainpelaajien puuttuminen tasoittavat puntteja.

Ailahtelevaa viimeistelyä

RoKi on pelannut viikon sisällä kolme vaikeaa vieraspeliä, kun joukkue matkusti Jukurien, SaPKon sekä HoKin vieraaksi. Kärkijoukkueet olivat sarjajumbolle liikaa, eikä pistetili päässyt karttumaan vieraskiertueella.

RoKin maalinteko tökki otteluissa pahemman kerran, sillä 180 minuutin aikana joukkue osui vain kerran vastustajan verkkoon. Kaksi viimeisintä kotiottelua ovat sen sijaan tuottaneet 13 osumaa, joten rovaniemeläisleirissä pohditaan varmasti, miten viimeistelyyn löydettäisiin tasaisuutta.

Joukkueen tehokkaimpia pistemiehiä ovat Harri Pälve (10+15=25), Henri Fomin (7+17=24) sekä Olli-Matti Järvelä (14+6=20). Kärkikolmikon takana on yllättäen neljä puolustajaa peräkkäin, mikä kertoo osittain hyökkäyskaluston kapeudesta.

Löytyykö Lämsälle ja Toivaselle paikkaajat?

SaPKon viikon sykli piti sisällään vierasvoiton Peliitoista sekä kotivoitot RoKista ja TUTOsta. Otteluiden maaliero oli täsmälleen päinvastainen kuin RoKilla, sillä savonlinnalaiset tekivät kolmeen koitokseen 14 kaappia ja omissa soi vain kerran. 

Joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia, sillä Teemu Lämsä palasi ainakin loppuviikoksi TPS:n riveihin ja keskiviikkoisen polvitaklauksen uhri Joonas Toivanen voi olla pitkään toipilaana.

Perjantaina nähdään, kuinka paljon tutun sentterin Toivasen puuttuminen vaikuttaa pistepörssin seitsemännellä sijalla olevan Tomi Wileniuksen peliin. Lämsän poissaolosta taas voi kärsiä ketjukaveri Samu Markkula, joka on ollut SaPKon näkyvimpiä pelaajia viime aikoina.

Voitot kotikaukaloissa

Edellistä SaPKon 4-0-voittoa lukuunottamatta joukkueiden keskinäiset kamppailut ovat olleet tiukkoja otteluja. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa SaPKo oli kotonaan vahvempi lukemin 4-3 ja toisessa RoKi päihitti savonlinnalaiset Lappi Areenalla 5-4.

Vahvavireinen SaPKo lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta ilmassa on pieniä kysymysmerkkejä tärkeiden pelaajien puuttuessa kokoonpanosta. Mikäli RoKi on onnistunut nollaamaan tuloksettomat vierasottelut, niin rovaniemeläisten voitto ei ole täysin mahdoton ajatus.

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Kovin odotuksin RoKiin saapunut sentteri on ollut lievä pettymys yhdellätoista tehopisteellä. Antoi edellisessä kotiottelussa Hermestä vastaan kolme maalisyöttöä koko ketjun hurjastellessa tehot 3+5. Joko pisteitä alkaisi tulla enemmänkin?

Mikko Lahtela #14 | FPS

Keskushyökkääjä

Ei loista parrasvaloissa pelatessaan Janne Kumpulaisen ja Rasmus Hämäläisen kaltaisten pistenikkarien rinnalla, mutta hoitaa tonttinsa ketjun sentterinä ansiokkaasti. Nouseeko ratkaisijaksi Rovaniemellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle