Isännät vahvempia järvien taistossa − Nättinen jälleen kantava voima

MESTIS / Raportti
Topi Nättinen oli jälleen Akatemian kantava voima.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemia sai perjantai-illan jumbokamppailuun vieraakseen LeKin. LeKi vei pitkään ottelua miten tahtoi, mutta Akatemia oli huomattavasti tehokkaampi. Lopulta Akatemia nappasi kaksi pistettä 4−3-voitolla.

Avauserä mentiin melko voimakkaasti LeKin hallitessa, vaikka isännilläkin oli omat hetkensä. Erityisesti LeKin keskialueen puolustus oli erittäin vahvaa.

Lempääläiset onnistuivat jälleen vyöryttämään hyviä vastahyökkäyksiä. Paras paikka aukesi Miiko Hintzille, mutta hän ei onnistunut sutimaan kiekkoa sisään aivan Markus Ruusun nenän edestä.

Akatemialle aukesi erässä vain yksi maalipaikka ja sen hurrikaaniryhmä käytti hyväkseen. Arttu Likolan nerokas syöttö maalin takaa löysi Topi Nättisen, joka vei jyväskyläläiset johtoon.

Toiseen erään ote siirtyi entistä selkeämmin vierasjoukkueelle, jotka vyöryttivät hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti Ruusun maalia. LeKiltä nähtiin useita teräviä hyökkäyksiä, jotka rakentuivat hyvällä avaussyötöllä Akatemian puolustajan selustaan.

Maaleja saukkopaidat eivät kuitenkaan onnistuneet iskemään. Vuoroin maalin estivät Ruusun huikeat torjunnat, vuoroin Ruusun apuu rientäneet maaliraudat.

− Toisen erän peliin ei voi olla kuin tyytyväinen. Vain maali puuttui, henkistä kanttia puuttui, Juha Juujärvi tuumi.

LeKin kova paineistus rikkoi Akatemian hyökkäyspelin täysin. Isännät eivät saaneet yhtään paikkaa ykkössektoriin, sillä hyökkäysten rakentelu oli heikkoa.

Tapahtumia koko pelin edestä

Kun heti päätöserän alkutekijöissä Manu Honkanen toi LeKin tasatilanteeseen, peli aukeni selkeästi. Pelin kuva oli huomattavasti tasaisempi ja vauhdikkaampi kuin kahdessa muussa erässä.

− Lähdettiin pelaamaan huomattavasti rohkeammin ja taistelemaan pisteistä. Sillä päästiin pelin päälle, Jukka Ahvenjärvi tuumi.

Erityisesti Akatemia sai ymmärrettävästi lisävirtaa, ja vain kolme minuuttia Honkasen osuman jälkeen Aleksi Salonen vei isännät jälleen johtoon.

Kun vielä heti maalin perään hurrikaanipaidat pääsivät ylivoimalle, LeKin selkäranka näytti jälleen katkenneen. Toisin kuitenkin kävi.

Ensin Jonatan Tanus toi komealla rannelaukauksella vieraat tasoihin, ja hetkeä myöhemmin komean esityön Honkasen osumaan tehnyt Markus Västilä laukoi saukkopaidat 3−2-johtoon.

Kahden ensimmäisen erän pelityyliin olisi sopinut se, että enempää maaleja ei olisi nähty. Mestis-debyyttiään pelannut Henri Niemi kuitenkin pääsi iskemään kotijoukkueen tasoihin komean sommitelman päätteeksi vieden ottelun jatkoajalle.

Kun jatkoajalla Västilän tolppalaukausta lähemmäksi maalia ei päästy, ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Kilpailu jäi lyhyeksi, sillä Akatemian toisena laukojana komeat harhautukset iskenyt Nättinen iski ainoan maalin.

− Onni on ansaittava. Tällä kertaa kiekko ei pomppinut meille riittävästi, Juujärvi mietti.

Näin Akatemia nappasi elintärkeästä pelistään kaksi pistettä lukemin 4−3. Karsintaviivan molemminpuolin majailevia joukkueita erottaa nyt viisi pistettä. LeKillä on kuitenkin kaksi peliä vähemmän pelattuna.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään lauantaina. LeKi isännöi Jokipoikia, kun Akatemia matkaa Keski-Suomen paikalliskamppailuun KeuPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle