Kolmas erä jälleen RoKin turmana - vaisu SaPKo vei pisteet Rovaniemeltä

SaPKon avausmaalin iskenyt Viljami Wacklin oli pirteällä pelipäällä.
Kuva © Antti Varonen
RoKin on kauden aikana kompastunut useasti otteluiden päätöserään, kun voitettavissa olleet pelit ovat kääntyneet katkeriksi tappioiksi. Perjantainakin rovaniemeläiset lähtivät kolmanteen erään johtoasemassa, mutta SaPKo jätti lappilaiset tyhjin käsin vietyään voiton lukemin 3-2.

Keskiviikkona kotikaukalossaan pelannut SaPKo tuntui kärsivän matkustamisen rasituksista enemmän kuin samana päivänä Kajaanissa vieraillut RoKi. Vieraat eivät saaneet peliään kulkemaan kahden ensimmäisen erän aikana haluamallaan tavalla, mutta pässipaitojen peli parani viimeiseen ja ratkaisevaan erään jalkojen päästyä liikkeelle.

Tasaisessa avauserässä kontrolloidut hyökkäykset jäivät vähiin, mutta vastustajan virheiden avittamana molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa useaan otteeseen.

SaPKo sai parhaat tilanteensa aikaan RoKin puolustusalueen kiekonmenetyksistä, ja kotijoukkue pääsi yrittämään kuparisen rikkomista terävillä vastahyökkäyksillä puolustuksen tylsytettyä vieraiden aikeet.

Yksi nopeista käännöistä johti kotijoukkueen avausmaaliin, kun Harri Pälve pääsi laukomaan SaPKo-puolustajan jaloista RoKin johtoon.

Seitsemännellä peliminuutilla tullutta osumaa seurasi jakso tasaväkistä vääntöä, eikä Paavo Hölsällä tai virkaveli Antti Leskisellä ollut vaikeuksia pitää tilannetta muuttumattomana.

Suvantovaihe katkesi pari minuuttia ennen erän loppua, kun Viljami Wacklin riisti kiekon RoKin puolustajalta ja lirutti 1-1-tasoituksen Hölsän längistä sisään.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin toisen erän alussa, kun Nikke Kettukangas passitettiin rangaistusaitioon väkivaltaisuudesta. RoKin kiitti 11 sekunnin ylivoiman jälkeen, kun maskimiehenä toiminut puolustaja Henri Joki-Erkkilä laukoi kiekon verkkoon maalin edestä.

Vieraat paransivat peliään, ja trio Janne Kumpulainen-Juuso Forsström-Tomi Wilenius aiheutti vaarallisimmat tilanteet RoKin päädyssä. RoKin puolustus kesti pässipaitojen pyöritykset mallikkaasti, eivätkä savonlinnalaiset onnistuneet tasoituksessa kahdesta ylivoimasta huolimatta.

SaPKo heräsi taistelemaan pisteistä

SaPKon toinen ylivoima ei ehtinyt kulua toisessa erässä loppuun, vaan joukkue pääsi aloittamaan viimeisen kaksikymmenminuuttisen viidellä neljää vastaan. Wilenius pääsi tälläämään tarkalla lyöntilaukauksella lukemiksi 2-2 kolmannen erän vanhettua hieman yli minuutin verran.

Maalivahdit nousivat ottelun loppua kohti koko ajan suurempaan rooliin, kun peli avautui joukkueiden jahdatessa johto-osumaa. Leskinen nappasi ottelun komeimman pelastuksen ryöstettyään mailatorjunnalla puolittaiseen läpiajoon päässeen Henri Fominin.

Hölsäkään ei jäänyt paljoa kollegansa varjoon, sillä mies piti rovaniemeläisiä pystyssä SaPKon hallitessa päätöserää. Jokaisen kiekon tielle SaiPa-kasvattikaan ei kuitenkaan ehtinyt, kun kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Forsströmin syöttö kimposi RoKin puolustajan kautta maaliin.

RoKin valmennus protestoi maalia voimakkaasti SaPKon hyökkääjän kaadettua tilannetta puolustaneen Joki-Erkkilän, mutta maali hyväksyttiin ja RoKin täytyi lähteä takaa-ajoon viimeisille minuuteille.

Siniset saivat erän loppuun aikaan vielä paineen vastustajan alueelle, mutta tasoitusta kotijoukkue ei enää onnistunut tekemään Leskisen jatkettua varmaa torjuntatyöskentelyä.

SaPKon voiton takuumiehinä olivat Leskisen lisäksi Forsström (1+1) sekä Wacklin (1+0). SaPKo-maalilla Leskiselle kirjattiin 20 torjuntaa, virkaveli Hölsä nappasi kiekon 27 kertaa kiinni.

Vieraiden Kumpulainen ja RoKin Fomin väläyttelivät myös osaamistaan jäällä, mutta kumpikaan ei päässyt tänään pisteiden makuun.

Savonlinnalaiset jatkavat seuraavaksi matkaansa Kajaaniin, jossa Hokki asettuu vastaan lauantaina. RoKi pelaa seuraavan kerran helmikuussa LeKiä vastaan, kun lempääläiset saapuvat Lappi Areenalle 5.2.