Toipuuko Hermes turpasaunastaan?

MESTIS / Ennakko
Hermes-luotsi Antti Karhulan suojateilla riittää parannettavaa.
Kokkolan Hermes isännöi keskiviikkona Kiekko-Vantaata. K-Vantaa nappasi kauden avausvoittonsa avauskierroksella, mutta Hermes hakee edelleen ensimmäistä voittoaan. K-Vantaalta tuskin nähdään mitään yllättävää, mutta Hermes on vielä varsin kirjoittamaton kortti.

Kokkolan Hermes on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. Erityisesti perjantainen tappio oli varsin nöyryyttävä, sillä KeuPa HT löylytti sarjanousijan peräti 7−0. Kuten lukemistakin voi päätellä, joukkueen puolustus- ja maalivahtipelaaminen jätti paljon parantamisen varaa.

Maalivahtiosastolleen kokkolalaisryhmä saakin otteluun uutta väriä, kun Sportin A-nuorista lainalle saapuu 17-vuotias Leevi Laakso. Laakso on joukkueen mukana tämän viikon.

Päävalmentaja Antti Karhula nauttii hyökkäävästä jääkiekosta ja antaa pelaajien toteuttaa itseään, mutta toistaiseksi se ei ole vielä kantanut hedelmää - ainakaan pisteiden muodossa.

Hermes on kuitenkin yllätysvalmis joukkue erityisesti kotonaan. Kokkolassa on nähtävillä orastavaa kiekkobuumia, ja se kuuluu Mestis-kartan ikävimpiin vieraspelikohteisiin. Avauskierroksella Hermeksen kypsyys ei riittänyt RoKia vastaan 3−0-johtoasemassa, mutta nyt tilanne voi olla jo toinen.

− Kokkola ei ole helppo paikka pelata. Joukkue elää aika vahvasti kiekollisen pelin kautta, siellä on paljon taitoa ja varsinkin ylivoima on todella hyvää. On siinä kuitenkin myös selkeät iskun paikat, mihin voidaan iskeä, arvioi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä keskiviikon vastustajaa seuran kotisivuilla.

Tuttu ja turvallinen Kiekko-Vantaa

Illan isäntäjoukkueeseen verrattuna Kiekko-Vantaa on jo varsin kokenut Mestis-joukkue. Lohipaidat ovat aloittaneet kautensa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla, kun TUTO kaatui kotona ja Peliitat nappasi kotivoiton Heinolassa.

− Saatiin pelillisesti hyvä startti kauteen, mutta tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Pelattiin pelillisesti kaksi hyvää ottelua, että pisteitä voisi olla enemmänkin kuin kolme, summasi Mälkiä joukkueen viime viikon suoritusta.

− Suurimpana tekijänä siinäkin oli meidän perjantain tehottomuus, mutta sitä ollaan käsitelty ja uskon, että se asia menee eteenpäin jo huomenna.

K-Vantaan vakuuttavin osa-alue alkaneella kaudella on ollut maalivahtipelaaminen. Viime kaudellakin vantaalaisten parhaimmistoon kuulunut Jani Kautto on aloittanut kautensa vakuuttavasti, ja oli lähellä torjua KiValle täydet pisteet myös Heinolassa.

Ylipäätään vantaalaisten paketti on ainakin materiaaliin nähden hyvin valmis. Puolustuspäässä on menty viime kaudesta selkeästi eteenpäin, eikä joukkue ole enää läheskään yhtä haavoittuvainen. Myös hyökkäyspäässä ratkaisijoita löytyy useita, sillä kaikki vantaalaisten kauden kuusi maalia on tehnyt eri pelaaja.

Vantaalaisjoukkueelta poissa ovat varmuudella vielä viikkoja sivussa oleva hyökkääjä Nico Friman sekä Janne Juutinen. Vastaavasti joukkue saa kokoonpanoon mukaansa viime viikon peleistä sivussa olleen kapteeni Toni Leinosen. Torjuntavuoron saa harjoitusotteluissa vahvoja otteita esittänyt Lassi Yrjölä.

Seuraa Heitä

Ossi Ikonen #37 | HPK

Puolustaja

Ikonen oli todellinen täsmähankinta kokkolalaisjoukkueelta. Ikosen hyökkäävä pelityyli sopii kuin nenä päähän Karhulan pelitapaan kuuluen Hermeksen tärkeimpiin yksilöihin.

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Kovalla sykkeellä pelaava työmuurahainen on tärkeä pala vantaalaisryhmää. Osaa laukoa tulisesti, mutta tarkkuus on ajoittain hieman hakusessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle