Hermes tyrmäsi Kiekko-Vantaan - Rajalalle kypärätemppu

Rajala oli ottelun ratkaisijoita kolmella täysosumallaan.
Kuva © Emil Hansson Emil.Hansson@jatkoaika.com
Kokkolan Hermes ei jättänyt lauantai-illan kamppailussa sanansijaa vierailulle saapuneelle Kiekko-Vantaalle. Jo avauserässä kolmen maalin karkumatkalle karauttanut kokkolalaisjoukkue iski kolme maalia viimeistelleen Ville Rajalan johdolla taululle murskaavat 8-1-lukemat.

Kokkolan Hermes aloitti keskiviikon Peliitat-ottelun tapaan terävästi ja hallitsi peliä. Ottelun avausmaali syntyi vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Huttu iski kiekon verkkoihin Ville Rajalan ja Jesse Juntheikin esitöistä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kokkolalaisryhmä karkasi jo kahden maalin karkumatkalle Rajalan osumalla. Tämän jälkeen molemmille tarjoutui ylivoimaa, mutta kummankaan erikoistilanne ei tuonut toivottua tulosta.

Hermes kuitenkin onnistui lohipaitojen ylivoiman aikana rokottamaan ja Jussi Nättinen vei isännät 3-0-johdossa erätauon viettoon.

K-Vantaa hallitsi, Hermes viimeisteli

Toisessa erässä vantaalaisryhmä oli niskan päällä, mutta maalit teki edelleen kotijoukkue. Vantaalaisryhmälle tuli toisessa erässä myös ikäviä uutisia takaiskumaalien lisäksi pelaajistoon, sillä puolustaja Valtteri Parikka ja hyökkääjä Teemu Mielonen jäivät sivuun pelistä.

Erä oli ehtinyt vanhentua parisen minuuttia, kun Rajala tälläsi komealla rannelaukauksella isäntien neljännen maalin.

Vantaalaisten parhaat paikat avautuivat Valtteri Heikkilälle ja Jere Laineelle, jotka pääsivät yrittämään maalin tekoa aivan maalin läheisyydestä. Joonas Kuusela oli kuitenkin ohittamaton.

Hermes kasvatti johtoaan jo viiteen osumaan erän puolivälin jälkeen Antti Paavilaisen kauden toisella täysosumalla, johon syötöt merkkauttivat Severi Kuntsi ja Niko Kivinen.

Hermes tylyyn voittoon

Hermeksen pelaajisto sai jobinpostia puolestaan päätöserään, sillä sivuun jäivät Kivinen ja Aleksi Rekonen. Kolmannen erän alku toi kokkolalaisten pelaajistoon lisää aukkoja Felix Westermarck, kun Felix Westermarck ajettiin suihkun puolelle päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Westermarck taklasi kovalla vauhdilla vantaalaispuolustaja Nico Nurmikantaa, joka jäi hetkeksi kentän pintaan. Nurmikanta pystyi kuitenkin jatkamaan pelin loppuun saakka.

Viiden minuutin alivoiman aikana Hermeksen Ossi Ikonen ja Kiekko-Vantaan Joel Lehtinen kävivät pientä iskujenvaihtoa, josta molemmat passitettiin pikkukakkosille. Erikoistilanteen aikana Panu Mieho iski lohipaidoille 5-1-kavennuksen Toni Leinosen ja Jimi Kurosen syötöistä.

Vantaalaisten kiri ei kuitenkaan tästä lähtenyt, vaan Henri Tamminen koukki itsensä seuraavassa vaihdossa jäähylle. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Rajala iski kypärätempun täyteen ja muutti valotaulun numeroiksi 6-1.

Erän loppupuolisko oli lähinnä pelailua ja Hermes kaunisteli lukemia 8-1:een Janne Kivilahden ja toistamiseen osuneen Paavilaisen maaleilla. Nämä numerot jäivät loppunumeroiksi, joten Hermes otti revanssin vantaalaisryhmästä murskanumeroin.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat keskiviikkona. Hermes matkustaa KeuPan vieraaksi ja Kiekko-Vantaa haastaa Heinolassa Peliitat.