Mestiksen revanssiviikonloppu käynnistyy perjantaina

MESTIS / Ennakko
Kummalla puolella viikonloppuna juhlitaan?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net
Perjantaina pyörähtää jälleen käyntiin viime vuosina tutuksi tullut Mestiksen revanssiviikonloppu. Ohjelmassa on jälleen kaksi täyttä kierrosta, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa sekä perjantaina että lauantaina. Perjantain pääottelussa nähdään toisinto viime kauden välierästä, kun Mikkelin Jukurit matkustaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.

Viime keväänä joukkueet kohtasivat välierissä, ja runkosarjan voittanut ja muutenkin kautta hallinnut Jukurit lähti tuohon pudotuspelisarjaan pienoisena ennakkosuosikkina. Jokipoikien yllätysvalmius oli kuitenkin tiedossa, ja lopulta ärjylauma etenikin finaaliin otteluvoitoin 3-1. Mikkelissä se oli kova pettymys, ja on varmasti mielessä edelleen.

Runkosarjasta on nyt pelattu jo yli neljännes, ja kokonaisuudessaan Jukurien esiintyminen on ollut melko vakuuttavaa. Sarjan piikkipaikka on jälleen hallussa, ja tappioita varsinaisella peliajalla on vain yksi.

Viime perjantaina esitys Peliittoja vastaan oli heikko, vaikka täydet pisteet jäivätkin silloin Mikkeliin. Lauantaiksi Jarno Pikkarainen oli kuitenkin saanut joukkueensa taas kuntoon, ja LeKi kaatui hienon esityksen jälkeen 6-1.

Jokipojat puolestaan on sarjassa viidentenä. Joensuulaiset pääsevät revanssiviikonloppuun orastavassa voittoputkessa, sillä viime lauantaina TUTO kaatui kotiottelussa 5-1, ja keskiviikkona Peliitat vieraskaukalossa lukemin 5-3.

Peliitat hallisti ottelua, mutta ärjypaitojen päävalmentaja Mikko Haapakoski oli silti tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja varsinkin viimeistelyyn.

– Oli hetkiä, jolloin oltiin huonompia, mutta oli myös hetkiä, jolloin oltiin parempia ja tehokkaampia. Kun vieraskentällä ollaan, välillä joudutaan puolustuskannalle. Ja maalit lasketaan, valmentaja toteaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kerran, kun Jukurit vieraili syyskuussa Joensuussa. Tuolloin pisteet lähtivät Mikkeliin tasaisin lukemin 3-4.

– Pelasimme erittäin hyvin, mutta pisteet hukattiin muutamiin henkilökohtaisiin virheisiin. Pystyimme joka tapauksessa pelaamaan Jukureita vastaan aivan tasapäisesti, ja samaan uskoon nytkin, Haapakoski kertoo.

Jokipoikien kokoonpanoon ei ole tiedossa suuria muutoksia edellisestä ottelusta. Maalilla jatkaa Lars Volden, ja riveistä puuttuvat puolustajat Esa Lehikoinenja Matti Näätänen sekä hyökkääjät Juuso Rajala, Jesse Paukku ja Oula Uski. Hyökkäyspäässä Jesse Jormanainen syrjäyttää Miikael Arkimon kokoonpanosta.

Jukurien tolppien väliin luistelee viime aikoina hieman Petteri Similää paremmin onnistunut Andreas Bernard. SaiPasta lainalla on hyökkääjä Tomi Leivo.

Kierroksen muut ottelut

SaPKo - Hokki

Sarjan toiseksi viimeiseltä sijalta ylöspäin kärkkyvä SaPKo ja sarjakakkonen Kajaanin Hokki pelaavat revanssiviikonlopun ensimmäisen kohtaamisensa Savonlinnassa.

Hokki on aloittanut kauden vakuuttavasti, mutta kolmesta viime pelistä joukkueen laariin on tarttunut vain kaksi pistettä. Keskiviikon kotipelissä Sportia vastaan kajaanilaiset kuitenkin taistelivat urhoollisen jatkoaikavoiton suuresta loukkaantuneiden listasta huolimatta.

SaPKo puolestaan aloitti kautensa sanalla sanoen surkeasti, mutta on viime peleissä osoittanut selkeitä piristymisen merkkejä. Savonlinnalaiset ovat nimittäin nyt jo kolmen ottelun pisteputkessa, kun jatkoaikavoittoa ja- tappiota Jukureita ja KooKoota vastaan seurasi keskiviikon vierasvoitto HCK:sta.

SaPKo jatkanee samalla kokoonpanolla kuin HCK-ottelussa, mutta joukkueen kapteeni Anssi Virkki palaa pelikiellon päätyttyä joukkueen takalinjoille. Anssi Pesonen puolestaan korvaa Niko Kaulion pässipaitojen maalilla. Hokilta sivussa ovat edelleen kuumetta potevat Jesse HäkkinenTeemu Huttu ja Henri Fomin. Veli-Valtteri Leinonen kärsii kyynärpäävammasta ja palaa kokoonpanoon kuun puolivälin tienoilla.

Kiekko-Vantaa - JYP-Akatemia

JYP Akatemia on kuluvan kauden aikana esittänyt liikkuvaa peliä. Joukkueen taitotaso ei kuitenkaan ole kovin korkea, ja tehot ovat olleet kateissa koko syksyn ajan. Monissa peleissä joukkueelle on tuottanut suuria vaikeuksia tehdä yhtä tai kahta maalia enempää. 

Viime kierroksilla kiekot ovat kuitenkin alkaneet löytää tiensä maalitolppien väliin ja Akatemialla olikin kolme peräkkäistä voittoa alla kunnes keskiviikkona TUTO näytti etenkin fyysisellä pelillään, että nuorilla miehillä on vielä oppimista miesten peleistä. Kova liike ja karvauspelaaminen ovat kuitenkin JYP-Akatemian vahvuuksia ja myös K-Vantaalla on varmasti vaikeuksia Akatemian prässin kanssa.

KooKoo - HCK

 HC Keski-Uusimaa ja Kouvolan KooKoo starttaavat revanssiviikonlopun Kouvolassa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella sekä Keravalla että Kouvolassa. Kuudesta pisteestä KooKoo on haalinut viisi ja sarjajumbona majaileva HCK yhden. 

Kouvolan oranssimustat lähtevät peliin neljän ottelun voittoputkessa ja selvässä ennakkosuosikin asemassa, vaikka kotijoukkueelta puuttuukin puolustuksesta kokoonpanon miehiä. Vieraissa keravalaiset ovat pystyneet koviinkin urotekoihin, joten KooKoolla ei ole varaa lähteä hakemaan viidettä perättäistä voittoa takki auki.

Kouvolalaisten maalinsuulla kiekkoja torjunee Mikko Rämö ja puolustajapulan vuoksi juniori Tuukka Laakson Mestis-debyytti ei välttämättä ole mahdoton ajatus. HCK:n kokoonpanoon ei luultavasti ole luvassa suurempia muutoksia, mutta molempien joukkueiden tarkemmat kokoonpanot selviävät vasta pelipäivänä.

LeKi - Peliitat

Lempäälässä on ilmassa todellista revanssihenkeä kun vastaan asettuu viime kevään playout-pari. Revanssinälkää LeKillä on valmiiksi jo kevään ottelusarjan karvaasta tappiosta. Peliitat puolestaan haluaa palavasti kuitata tämän syksyn kotiavauksessaan kokemansa 0-4 nöyryytyksen.
LeKin lähtökohdat otteluun ovat oleellisesti heikommat, joskin joukkue hankki tällä viikolla kurssinsa kääntäjäksi maajoukkueestakin tutun hyökkääjän, Janne Laakkosen. Alla on peräti kuusi perättäistä tappiota. 

Myös Peliitat valmistautuu otteluun karvas tappio niskassaan. Keskiviikkona heinolalaiset hävisivät selvästä hallinnastaan huolimatta Heinolassa Jokipojille 3-5. Muutoin Peliitat on voittanut viime ottelunsa kotona ja hävinnyt vieraspelinsä. HPK:sta lainattu kroatialaishyökkäjä Borna Rendulic on Peliittojen mukana viikonlopun revanssipelit. 

Vaikka Kisa on esiintynyt alavireisesti kotiyleisönsä edessä, lähtee se pienen kaukalonsa turvin otteluun ennakkosuosikin asemasta. Suosikin asemaa puoltaa myös saukkopaitojen aiempi vahva esitys Peliittojen kotiluolassa.

Molemmat joukkueet saivat viime pelissä tuskailla ja painia tehottomuuden kanssa. Peliittojen maalihanojen tukkeena on ollut tuttuun tapaan tehoton ylivoimapeli.

- Ylivoimalla on ollut tuloksellisia vaikeuksia. Jokipoikia vastaan onnistuimme kerran, mutta muuten homma meni taas pelkäksi siirtelyksi, tuskaili Peliittojen valmentaja Petri Karjalainen keskiviikon ottelun jälkeen.

TUTO - Sport

Sarjassa kolmanneksi telakoitunut TUTO ja viime vuosina harvemmin neljän ottelun tappioputkissa tarponut Sport ottavat mittaa toisistaan kahtena päivänä peräkkäin. Perjantaina joukkueet kohtaavat Turussa ja lauantaina Vaasassa.

NHL-konkari Matt Bradleyn alkuviikosta kokoonpanoonsa haalinut TUTO oli vakuuttava edellispelissään JYP-Akatemiaa vastaan. Bradleyn tuoman pelikovuuden kanssa saavat olla myös vaasalaiset varpaillaan.

- Vastassa on Mestiksen Real Madrid, mutta uskon, että hyvällä työnteolla sekin on kaadettavissa, luonnehtii Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen vastustajaansa.

TUTO pelaa hyvin pitkälle samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona. Vierasjoukkueen ketjukoostumukset ovat ennen h-hetkeä sen sijaan vielä pahasti levällään useiden loukkaantumisten johdosta. Poissa varmuudella illan ottelusta ovat puolustajat Antti Uitto ja Joonas Liimatainen sekä hyökkääjät Jesse Laaksonen ja Viktor Fagerhed.

» Lähetä palautetta toimitukselle